Κάνε τους δίσκους σου... ιπτάμενους

Κάνε τους δίσκους σου... ιπτάμενους

Το MAG-LEV Audio είναι ένα πικάπ που χάρη στην τεχνολογία μαγνητικής αιώρησης αναπαράγει τα βινύλιά σου κάνοντάς τα να αιωρούνται!

Κάνε τους δίσκους σου... ιπτάμενους
Η τεχνολογία μαγνητικής αιώρησης έχει γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο χάρη στη χρήση της στα υπεργρήγορα τρένα, που πιάνουν ασύλληπτες ταχύτητες. Πόσο ασύλληπτες; Αρκεί να σου αναφέρω ότι μόλις πέρυσι ένα τρένο maglev (όπως είναι ευρύτερα γνωστή η τεχνολογία) στην Ιαπωνία άγγιξε τα 603 χιλιόμετρα ανά ώρα. Τώρα, λοιπόν, μπορείς να βάλεις αυτή την τεχνολογία στο σπίτι σου.

Όχι, δεν κυκλοφόρησαν μινιατούρες τρενάκια με αυτή την τεχνολογία. Αντ' αυτού, μία σλοβενική startup αποφάσισε να τη χρησιμοποιήσει σε ένα εντελώς διαφορετικό προϊόν. Ένα προϊόν που επίσης μπορεί να σε ταξιδέψει, αλλά νοερά, μέσω της μουσικής. Γνώρισε το MAG-LEV Audio, το πρώτο πικάπ, το οποίο παίζει τον δίσκο σου ενώ τον κάνει να αιωρείται.

Κλείσιμο


«Στη MAG-LEV Audio, λατρεύουμε την καινοτομία και τη μουσική. Αναζητούσαμε έναν τρόπο για να δώσουμε έναν καλύτερο, νέο τρόπο εμπειρίας ακρόασης των δίσκων βινυλίου. Σπρώχνοντας μπροστά το σύνορο της τεχνολογίας ήχου, καταφέραμε να ενσωματώσουμε την “ανεβαστική” εμπειρία της μουσικής μέσα στον σχεδιασμό του πικάπ, φέρνοντας την αίσθηση της μηδενικής βαρύτητας μέσα στο σαλόνι σας», σχολιάζουν για το προϊόν τους οι δημιουργοί.

Πώς λειτουργεί; Ουσιαστικά το πλατό αιωρείται πάνω στην κονσόλα χάρη στην τεχνολογία maglev. Εσύ απλά τοποθετείς τον δίσκο που θέλεις να ακούσεις στη θέση του, βάζεις τη βελόνα και αρχίζει η αναπαραγωγή. Όταν κλείνεις τη συσκευή, αυτόματα ανεβαίνουν στη θέση τους τρία μικρά ποδαράκια και κρατούν το πλατό στη θέση του. Μόλις ανοίξεις τη συσκευή, τα ποδαράκια υποχωρούν και το πλατό αρχίζει πάλι να αιωρείται. Επίσης, για να μην αντιμετωπίσεις προβλήματα με μία ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος, το πικάπ έχει και μονάδα UPS που σου δίνει επαρκή ενέργεια για να κλείσει σωστά τη συσκευή. Ιδιαίτερα καλαίσθητος είναι και ο πορτοκαλί φωτισμός LED κάτω από το πλατό, ο οποίος απογειώνει ακόμα περισσότερο το φουτουριστικό στυλ του MAG-LEV Audio.



Η καμπάνια ξεκίνησε μόλις την περασμένη Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στο Kickstarter και ήδη έχει συγκεντρώσει το αρχικό ζητούμενο ποσό χρηματοδότησης των 300 χιλιάδων δολαρίων (275 χιλιάδες ευρώ), ενώ τώρα βρίσκεται περίπου στα 360 χιλιάδες δολάρια. Παρ' όλα αυτά, η καινοτομία κοστίζει. Ήδη εξαντλήθηκαν οι προσφορές των 780 και των 840 δολαρίων για ένα MAG-LEV Audio. Αν θέλεις να προπαραγγείλεις ένα τέτοιο, θα πρέπει να πληρώσεις 880 δολάρια (808 ευρώ) - η τιμή του όταν βγει στην αγορά θα φτάσει τα 1.490 δολάρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης