Ο Άμλετ του... Πειραιά

Ο Άμλετ του... Πειραιά

Το εμβληματικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου

Ο Άμλετ του... Πειραιά
Ο Γιάννης Κακλέας υπογράφει τη σκηνοθεσία του «Άμλετ», του εμβληματικού έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που θα ανέβει αυτό το φθινόπωρο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν στις 10 Νοεμβρίου και θα συνεχιστούν μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2017.

Ο «Άμλετ», που αποτελεί ένα αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας, είναι ένα κείμενο που καταγράφει όλη την ηθική περιπέτεια ενός ανθρώπου ευφυούς και ευθυτενούς, που έχει το θάρρος να θέτει καίρια ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης - και στον Σαίξπηρ τα δύσκολα ερωτήματα υπονομεύουν ή ακυρώνουν παντελώς τις εύκολες απαντήσεις. Καταφέρνουν όμως κάτι μοναδικό: να διεισδύσουν βαθύτερα στο νόημα μιας θεμελιώδους απορίας και να κάνουν τον κόσμο των ηθικών επιλογών μας πιο αινιγματικό, πιο επικίνδυνο και οριακά πιο θαυμαστό. Αυτή η ικανότητα και η τόλμη του Σαίξπηρ να θέτει θεμελιακά ερωτήματα τον μετατρέπει σε «φιλόσοφο των ανθρωπίνων δυνατοτήτων».

Κλείσιμο


Το σαιξπηρικό αυτό δημιούργημα, που έχει ανέβει σε χιλιάδες θεατρικές σκηνές του πλανήτη, καταφέρνει να διεισδύσει στην καρδιά του «μελαγχολικού πρίγκιπα», να καταγράψει το φάσμα των συναισθημάτων του, να κερδίσει τη δύσκολη μάχη της έκφρασης και να «πεθάνει» τον δυσκολότερο θάνατο. «Όλα τα άλλα είναι σιωπή». Και το δικαίωμά μας σ' αυτή τη σιωπή, τη σιωπή μιας βαθύτερης κατανόησης του εαυτού μας και του συνανθρώπου μας, την κατέκτησε για λογαριασμό μας ο Άμλετ.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 20.30, Σάββατο στις 18.00 και στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 4143310
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης