Ένας δίκαιος άνθρωπος στο… υπόγειο

Ένας δίκαιος άνθρωπος στο… υπόγειο

Το BIOS Tesla.Basement φιλοξενεί για δεύτερη χρονιά στο BIOS.TESLA Basement την παράσταση «Μίχαελ Κόλχαας - Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου»

Ένας δίκαιος άνθρωπος στο… υπόγειο
Η παράσταση «Μίχαελ Κόλχαας - Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου» μετά από τη θερμή υποδοχή που του επιφύλασσε το κοινό και τις θετικές κριτικές που απέσπασε, θα παρουσιαστεί σε επανάληψη από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Νοεμβρίου στις 21.00, στο BIOS.TESLA Basement.

Η υπόθεση επικεντρώνεται στο πρόσωπο του πρωταγωνιστή. Ο Μίχαελ Κόλχαας, που είναι ένας νομοταγής και φιλήσυχος έμπορος αλόγων, αδικείται. Το κράτος δεν τον προστατεύει γιατί εκείνος που τον έβλαψε είναι ισχυρός, έχει διασυνδέσεις και συγγένειες με ακόμα ισχυρότερους, παρεμποδίζοντας έτσι το έργο της δικαιοσύνης. Και κάπου εκεί ο Κόλχαας αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του.

Οι τρεις ηθοποιοί που θα βρίσκονται επί σκηνής θα προσπαθήσουν να δώσουν σάρκα και οστά σ' αυτό το παράδοξο οδοιπορικό, όπου τα πρόσωπα, ο χώρος και ο χρόνος δράσης, εναλλάσσονται σε έναν περιπετειώδη καλπασμό αφήγησης. Ένα συγκλονιστικό χρονικό για τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής και το μαρτύριο του να είσαι δίκαιος: «Θα έπρεπε να τον μνημονεύουν ως υπόδειγμα καλού πολίτη, αν δεν το είχε παρακάνει με μία αρετή. Η αίσθηση του δικαίου τον έκανε ληστή και φονιά».

Κλείσιμο


Ο θεατής θα δει να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του η ιστορία ενός ανθρώπου που δεν διστάζει να χάσει τα πάντα, ακόμη και να αλλάξει συθέμελα τη ζωή του, μόνο και μόνο για να αποκαταστήσει την αδικία που έγινε από την καθεστηκυία τάξη. Η ιστορία αυτή έχει αντίκρισμα στη σημερινή εποχή, καθώς το να αδικείται κάποιος από το κράτος είναι πια ένα συχνό φαινόμενο. Σ' αυτό το αφήγημα όμως, συναντούμε κάτι όχι και τόσο συχνό: έναν υπερβολικά δίκαιο άνθρωπο. Η εφευρετικότητα των προσώπων που θα ανέβουν στη σκηνή, θα μετατρέψει το έργο σε μία ζωντανή αφήγηση.

Info
BIOS.TESLA Basement
Πειραιώς 84, Αθήνα
Πέμπτη 3 Νοεμβρίου  – Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016
Παραστάσεις: Πέμπτη εώς Κυριακή
Ώρα έναρξης: 21.00
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης