Τρεις αδερφές ανεβαίνουν στο σανίδι

Τρεις αδερφές ανεβαίνουν στο σανίδι

Στο έργο του Άντον Τσέχωφ «Τρεις Αδερφές» ανεβαίνει στο θέατρο Tempus Verum Εν Αθήναις, από τις 7 Νοεμβρίου

Τρεις αδερφές ανεβαίνουν στο σανίδι
Ο Δημήτρης Μυλωνάς αναλαμβάνει αυτό το φθινόπωρο τη σκηνοθεσία στο αριστουργηματικό έργο του Τσέχωφ «Τρεις Αδερφές», που θα ανεβάσει η Εταιρεία Θεάτρου Εν Δράσει, έπειτα από την περσινή επιτυχημένη χρονιά με την παράσταση "Τσέχωφ" στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Το έργο θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20.00, με την πρεμιέρα να γίνεται στις 7 Νοεμβρίου, και τις παραστάσεις να ολοκληρώνονται στις 10 Ιανουαρίου του 2017.

Η υπόθεση του έργου είναι γνωστή στους λάτρεις του Τσέχωφ. Έχει περάσει ένας χρόνος από τον θάνατο του πατέρα - στρατηγού Πρόζορωφ και η απουσία του απελευθερώνει για την οικογένεια και τους οικείους της ανείπωτες επιθυμίες, έρωτες και πάθη... Μια χύτρα χρόνια σε βρασμό, τώρα πια ξεχειλίζει: ο εκλιπών πατέρας αφήνει τον χώρο για να ξεχυθούν όσα η παρουσία του απέτρεπε. Τα πρόσωπα της ιστορίας διεκδικούν ψυχή τε και σώματι την ευτυχία τους, κάποτε τα καταφέρνουν, κι άλλοτε όχι, ενώ αυτή τους η προσπάθεια οδηγεί σε μία σκηνική παρτιτούρα, με νότες τη σιωπή και την έξαρση, την προσδοκία και τη ματαίωση, το κωμικό και το τραγικό.

Κλείσιμο


Ο Ρώσος δραματουργός προσέφερε και προσφέρει ακόμη και σήμερα μεγάλη έμπνευση με τα έργα του. Η συγκεκριμένη υπόθεση μετουσιώνεται θεατρικά έπειτα από την συστηματική μελέτη των έργων, τόσο διηγημάτων και νουβελών, όσο και θεατρικών, του Τσέχωφ, που έχουν ως βασικό άξονα τον έρωτα. Στην παράσταση συμμετέχει 12μελής θίασος και ο σκηνοθέτης πειραματίζεται σκηνικά, σε μία προσπάθεια απόδοσης ανώτερων νοημάτων.

Info
Tempus Verum Εν Αθήναις
Ιάκχου 19, Γκάζι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης