Έρχεται ένας κόκκινος μήνας

Έρχεται ένας κόκκινος μήνας

Ο νεαρός ερμηνευτής ετοιμάζει μαζί με την μπάντα του μία παράσταση-έκπληξη, η οποία θα ξεχειλίζει από έντεχνο τραγούδι

Έρχεται ένας κόκκινος μήνας
Μία παράσταση έκπληξη ετοιμάζει προσεχώς ο ερμηνευτής Δημήτρης Βοζαΐτης και η πενταμελής μπάντα του με τίτλο «Ένας κόκκινος μήνας». Μαζί θα εμφανιστούν σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Από παιδί, ο Ζακυνθινός τραγουδιστής ήθελε να ασχοληθεί με κάτι που θα μπορούσε να τον κάνει ευτυχισμένο. Ύστερα από την περιπλάνησή του, βρήκε τον δρόμο του στη μουσική. «Μπορώ να πω ότι η μουσική, το τραγούδι, είναι το μοναδικό πράγμα στον κόσμο που με κάνει να νιώθω τα συναισθήματα στον υπέρτατο βαθμό τους. Το να μπορείς να εκφράζεις με τη δύναμη της φωνής σου συναισθήματα όπως η αγάπη, ο έρωτας, η ευτυχία, ακόμη και οργή ή απογοήτευση, είναι για μένα το απόλυτο δώρο. Πόσο μάλλον όταν σου δίνεται η ευκαιρία να μοιράζεσαι αυτήν την ανάγκη για λύτρωση με τον κόσμο που σε ακολουθεί και είναι ο απόλυτος κριτής σου. Αν δεν τραγουδούσα, θα ήμουν ένας ακόμη δυστυχισμένος άνθρωπος», αναφέρει για την αγάπη του για τη μουσική ο Δημήτρης.

Κλείσιμο


Ο ίδιος προτιμάει το έντεχνο ελληνικό τραγούδι για να εκφράζεται. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως «η μουσική είναι προσωπική υπόθεση του καθένα μας. Είναι η ανάγκη να εκφράζεσαι. Τη δική μου ανάγκη ικανοποιεί το λεγόμενο έντεχνο ελληνικό τραγούδι γιατί οι αρμονίες και οι στίχοι συνυπάρχουν με πιο ρομαντικό τρόπο. Ακόμη και όταν τα λόγια εκφράζουν θυμό, αγανάκτηση, ακόμη και επανάσταση, οι μελωδίες σε συνδυασμό με τους στίχους είναι πιο κοντά στη δική μου ψυχοσύνθεση».

Έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής με τον καθηγητή Κωνσταντίνο Χατζή, ο Δημήτρης ξεκίνησε τη μουσική πορεία του το 2009, συμμετέχοντας στην ομάδα Χρώμα και παρουσιάζοντας μια σειρά παραστάσεων στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Με αφορμή την πρώτη του προσωπική ηχογράφηση με τίτλο «Για ένα αύριο» τον Μάιο του 2014 σε μουσική Ανδρέα Αποστόλου και στίχους Στράτου Αλημπατέ, δημιούργησε μαζί με τον δεύτερο, ο όποιος έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια, μια μπάντα με ταλαντούχους και έμπειρους μουσικούς, για να οργανώσουν διάφορες μουσικές παραστάσεις σε μουσικές σκηνές.



Έκτοτε, ο Δημήτρης έχει συμμετάσχει σε αφιερώματα στο έργο των δύο μεγάλων ποιητών της ιδιαίτερης πατρίδας του, τον Διονύσιο Σολωμό και τον Ανδρέα Κάλβο, σε μελοποίηση Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη. Τον Μάρτιο του 2015 κυκλοφόρησε η δεύτερη προσωπική δουλειά του από τη δισκογραφική εταιρία Music Liberty με τίτλο «Ένας μονόλογος φυγής» σε μουσική Μαρίνου Καρβελά, στίχους Στράτου Αλημπατέ και ενορχήστρωση Αλέξανδρου Καψοκαβάδη, ενώ στο τέλος της ίδιας χρονιάς, τον Δεκέμβριο του 2015, συμμετείχε μετά από πρόταση του μουσικού και σκηνοθέτη Μιχάλη Τρανουδάκη στη μουσικοθεατρική παράσταση «Έλα σε μένα».



«Λατρεύω να δουλεύω με τους δύο στενούς μου συνεργάτες, τον Στράτο Αλημπατέ και τον Φώτη Ματζαρίδη, στις μουσικές παραστάσεις που επιμελούνται. Βέβαια, είχα την τύχη στο διάστημα που ασχολούμαι επαγγελματικά με το τραγούδι να μπορώ να ξεχωρίσω δύο σημαντικές συνεργασίες που συνέβησαν και με έκαναν πολύ ευτυχή. Αναφέρομαι στη μουσικοθεατρική παράσταση “Έλα σε μένα», σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια του σπουδαίου συνθέτη Μιχάλη Τρανουδάκη, καθώς και στην 4η συναυλία του Μικρού Πολυτεχνείου “Νέοι Στιχουργοί Στο Φως”, που έγινε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, όπου είχα την χαρά να ερμηνεύσω ένα τραγούδι σε μουσική του σπουδαίου συνθέτη της γενιάς μας, Δημήτρη Μαραμή, σε στίχους του Μανώλη Τσιλιβάκου. Άξια λόγου, επίσης, και η συμμετοχή μου στη συναυλία υπέρ του συλλόγου Φλόγα που διοργανώθηκε στο Ribas, με την ευγενική υποστήριξη της οικογένεια Δημοσθένη Δόγκα», σημειώνει ο Δημήτρης για τις συνεργασίες του.



Τέλος, αυτή την περίοδο δουλεύει για την ολοκλήρωση της πρώτης του προσωπικής δισκογραφικής δουλειάς, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του χρόνου, σε μουσική των Φώτη Ματζαρίδη, Δημήτρη Γλέζου, Μιχάλη Κεχαγιά και άλλων, ενώ τους στίχους υπογράφει ο Στράτος Αλημπατές. Επιπλέον, ετοιμάζει με την μπάντα του τη μουσική παράσταση «Ένας κόκκινος μήνας», με ρεπερτόριο κυρίως της έντεχνης ελληνικής μουσικής σκηνής. Η παράσταση θα ανέβει αρχικά στο Ηolywood Stage στη Δάφνη στις 4 Νοεμβρίου και θα συνεχίσει στις 11 Δεκεμβρίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Upstage, ενώ ο Δημήτρης δεν αποκλείει και μία παράσταση έκπληξη, σε συνεργασία με τον Στράτο και τον Φώτη, για τις αρχές του νέου έτους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης