Το όνομά της είναι Rachel Corrie

Το όνομά της είναι Rachel Corrie

Η ζωή της Αμερικανοεβραίας ακτιβίστριας αναβιώνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Παραμυθίας

Το όνομά της είναι Rachel Corrie
Η Μάνια Παπαδημητρίου ανέλαβε τη σκηνοθεσία της παράστασης «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie», που ανεβαίνει φέτος για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Παραμυθίας, έπειτα από την περσινή επιτυχία που σημείωσε και τις θετικές κριτικές που απέσπασε. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα συναντήσουμε την Ιουλία Γεωργίου, ενώ στο πλευρό της θα βρίσκονται η Καίτη Ιωαννίδου, η Βασιλίνα Κατερίνη και ο Θεοφάνης Μιλλεούνης. Το έργο θα παρουσιαστεί για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, έως τις 11 Νοεμβρίου.

Το έργο αποτελεί μια σύνθεση του πρόσφατα χαμένου ηθοποιού Άλαν Ρίκμαν και της δημοσιογράφου Κάθριν Βίνερ που βασίζεται στα emails που έστελνε η Rachel Corrie από τη Γάζα προς τους δικούς της, αλλά και στο ημερολόγιο που κρατούσε από όταν ήταν παιδί.

Κλείσιμο


Η υπόθεση βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Ένα μικρό κορίτσι, μια Αμερικανοεβραία ακτιβίστρια δολοφονείται στα 23 της χρόνια στις 16 Μαρτίου του 2003 από μια ισραηλινή μπουλντόζα που κατεδάφιζε σπίτια Παλαιστινίων στη Γάζα και αμέσως γίνεται ηρωίδα του παλαιστινιακού αγώνα. Η νεαρή Αντιγόνη κατεβαίνει στον τάφο, μόνο που μέσα εκεί βρίσκεται ένας ολόκληρος λαός.



Η συγκινητική ιστορία της νεαρής Αμερικανοεβραίας παραμένει ζωντανή ακόμη και σήμερα, και μας διδάσκει ήθος και αξίες, ενώ παράλληλα μας διεγείρει το ενδιαφέρον για έρευνα σε σχέση με την αλήθεια και το δικαίωμα των λαών στην αξιοπρέπεια. Η Rachel Corrie δεν έκανε τίποτε άλλο από το να ζήσει τη ζωή της με απόλυτη συνέπεια. Και ζώντας το μικρό αυτό διάστημα με αυτήν την καθαρότητα, μας επιτρέπει και εμάς να δούμε την αλήθεια της άλλης πλευράς.

Θέατρο Παραμυθίας
Παραμυθίας 27, Μεταξουργείο
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00, έως τις 11 Νοεμβρίου 2016
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 345 7904
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης