Ρεμπέτικες βραδιές με τη Ρόζα Εσκενάζυ

Ρεμπέτικες βραδιές με τη Ρόζα Εσκενάζυ

Η «Ρόζα Εσκενάζυ: Η βασίλισσα του ρεμπέτικου» έρχεται από τις 18 Οκτωβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς

Ρεμπέτικες βραδιές με τη Ρόζα Εσκενάζυ
Ο Αντώνης Λουδάρος που ξέρει πως να ζεσταίνει τις καρδιές του κόσμου μέσα από την τέχνη του θεάτρου, έρχεται αυτή τη φορά με την ιδιότητα του σκηνοθέτη, και μας προτρέπει να ταξιδέψουμε στην μυθική ζωής μιας γυναίκας «σύμβολο», της Ρόζας Εσκενάζυ, που έγραψε ο Παναγιώτης Μέντης και ερμηνεύει με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο η Νεφέλη Ορφανού.

Η «Ρόζα η ναζιάρα με τα σγουρά μαλλιά» ήξερε καλά πώς να ξεσηκώνει τα πλήθη και να συγκινεί με την ερμηνεία της τις αισθήσεις του κόσμου. Υπήρξε μία χαρισματική ερμηνεύτρια του ρεμπέτικου και του σμυρναίικου τραγουδιού, που έζησε μία ζωή γεμάτη μυστήριο και εντάσεις. Μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες της που ακούγονται στην παράσταση, όπως το «Χαρικλάκι», η «Δημητρούλα», η «Λιλή η σκανδαλιάρα», και το «Ράμπι Ράμπι», μας ταξιδεύουν από την Κωνσταντινούπολη του 1883, μέχρι την Αθήνα του 1980.

Κλείσιμο


Η ιδιαίτερη αυτή τραγουδίστρια βίωσε τις πιο σημαντικές δεκαετίες της ελληνικής ιστορίας. Πέρασε δια πυρός και σιδήρου μέσα από πολέμους, κατοχή, αντίσταση, δικτατορίες και έρωτες, χωρίς να πάψει ούτε στιγμή να είναι μια γυναίκα που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της. Η Ρόζα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως παραβατική και απρόβλεπτη, που είχε όμως αληθινό φως. Το φως αυτό καίει ακόμα και σήμερα και θεραπεύει ψυχές. Η φωνή της μας διδάσκει να γλεντάμε, να πίνουμε και να αγαπάμε, σε μία ζωή που θα ζήσουμε μόνο μία φορά...

Πολυχώρος Πολιτισμού Αθηναΐς - Μουσικοθεατρική Σκηνή
Καστοριάς 34 - 36, Βοτανικός
Κάθε Τρίτη στις 21.15
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3480080
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης