Μία διαφορετική παρέλαση

Μία διαφορετική παρέλαση

Δύο ήρωες, μία ιστορία, πολλά εμπόδια επικοινωνίας

Μία διαφορετική παρέλαση
Από τις 26 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη στις 21.30 στον Πολυχώρο Underground, στην Πλατεία Κοραή 4, θα φιλοξενηθεί η παράσταση «Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη, στην οποία πρωταγωνιστούν δύο μόνο ηθοποιοί, η Ανθή Κάντα και ο Κωνσταντίνος Μακριδάκης, οι οποίοι πήραν τη σκυτάλη από τη Μαρία Μαλλούχου και τον Σπύρο Γραμμένο. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Νίκος Δημητρόπουλος, ενώ η συνολική διάρκεια της παράστασης είναι μία ώρα.

Η υπόθεση του έργου περιλαμβάνει δύο αδέρφια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που βρίσκονται κλεισμένα σε ένα δωμάτιο. Από την πλατεία που βρίσκεται κοντά στο σπίτι τους ακούγονται εμβατήρια και τυμπανοκρουσίες. Μέσα σε έναν ιστό αβεβαιότητας και αγωνίας, που η συγγραφέας υφαίνει με τρόπο αριστοτεχνικό, τα αδέρφια καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, το δίχως άλλο, θα γίνει μία παρέλαση κάτω από το σπίτι τους. Καθ' όλη τη διάρκεια της αναμονής, οι δύο ήρωες ανατρέχουν στο σκοτεινό τους παρελθόν και ανταλλάσσουν τραυματικές εμπειρίες, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να επικοινωνήσουν.

Η Λούλα Αναγνωστάκη είναι θεατρική συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τη δεκαετία του 1930 και είναι η μικρότερη αδερφή του αείμνηστου ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη. Η ίδια σπούδασε και πήρε πτυχίο από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ παντρεύτηκε τον συγγραφέα και καθηγητή ψυχιατρικής Γιώργο Χειμωνά, ενώ είναι μητέρα του συγγραφέα Θανάση Χειμωνά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης