Η νέα κουλτούρα στο πουκάμισο

Η νέα κουλτούρα στο πουκάμισο

Ο Γιάννης Στεφανίδης και ο Νίκος Πουλόπουλος παίρνουν τα μέτρα σου online για να ετοιμάσουν πουκάμισα που ικανοποιούν τις προσωπικές σου ανάγκες

Η νέα κουλτούρα στο πουκάμισο
Ο Γιάννης Στεφανίδης και ο Νίκος Πουλόπουλος δημιούργησαν τη Mezoura
, έχοντας ως κοινό σημείο την αγάπη τους για το ρούχο και την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας για τη βελτίωσή του. Ο Γιάννης είναι συνιδρυτής και business development director στην επιχείρηση. Ασχολείται με τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας που παρέχεται στον πελάτη, αλλά και με την ανάπτυξη της εταιρείας. Σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο διεθνή επικοινωνία και έχει εργαστεί στον τομέα του online marketing και advertising στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κλείσιμο


Ο Νίκος είναι συνιδρυτής και production director στη Mezoura. Είναι υπεύθυνος για όλα αυτά που δεν βλέπει ο πελάτης, δηλαδή την επίβλεψη της παραγωγής και τη δημιουργία διαδικασιών και συστημάτων αυτοματοποίησής της. Σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο διοίκηση επιχειρήσεων και έχει εργαστεί στον χώρο της παραγωγής και πώλησης ενδυμάτων.

Τι είναι όμως η Mezoura; Οι δυο τους μας εξηγούν: «Αν μπεις στο mezoura.com, μπορείς να διαλέξεις ένα από τα πολυτελή ευρωπαϊκά υφάσματα μας, γιακά, μανίκια, κουμπιά και μονόγραμμα. Μπορείς, μάλιστα, να δεις τις επιλογές σου να απεικονίζονται live σε 3D μοντέλο. Το πουκάμισο Mezoura είναι μοναδικό, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου. Μπορείς εύκολα να βρεις το μέγεθός σου, είτε κλείνοντας ένα προσωπικό fitting session στο showroom μας στο κέντρο της Αθήνας, ή ακολουθώντας βήμα-βήμα τον οδηγό μέτρησης ενός πουκάμισού σου. Οι μετρήσεις σου αποθηκεύονται στον λογαριασμό σου για πανεύκολες μελλοντικές αγορές. Το 1ο σου tailored πουκάμισο Mezoura θα είναι κοντά σου σε μόλις 8-10 ημέρες».



Η εταιρεία, όμως, δεν σκοπεύει να περιοριστεί στον τομέα του πουκάμισου. «Εντός του επόμενου μήνα θα λανσαριστεί και το κοστούμι Mezoura, για μια πραγματικά ολοκληρωμένη tailored εμπειρία. Tα ενδύματα Mezoura ράβονται ένα-ένα στο χέρι σε μικρές αθηναϊκές βιοτεχνίες που απασχολούν νόμιμα το προσωπικό τους. Η Mezoura έχει στοιχεία κλασικού αθηναϊκού tailor-shop, αλλά και αυτά ενός σύγχρονου apparel startup, του οποίου η λειτουργία βασίζεται σε τεράστιο βαθμό στην τεχνολογία. Η εμπειρία που παρέχουμε είναι προσωπική, φιλική, άμεση και εστιάζει στις συγκεκριμένες ανάγκες που έχει ο κάθε πελάτης».

Σε τι διαφέρει, όμως, ένα ένδυμα Mezoura από ένα άλλο έτοιμο; Ο Γιάννης και ο Νίκος μάς εξηγούν: «Κάθε μας ρούχο είναι κατασκευασμένο ειδικά γι' αυτόν που θα το φορέσει, στα μέτρα του, με όλες τις λεπτομέρειες που αυτός θα διαλέξει. Χρησιμοποιούμε για την κατασκευή του μερικά από τα καλύτερα υφάσματα στον κόσμο, και όταν το ράβουμε δίνουμε προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια. Τέλος, παρέχουμε εξατομικευμένη εξυπηρέτηση, δωρεάν επιδιορθώσεις και όλα αυτά σε μία προσιτή τιμη».



Πώς γνωριστήκατε; Πώς αποφασίσατε να δημιουργήσετε τη Mezoura;
Γνωριστήκαμε στα 18 μας, την πρώτη μας ημέρα στο πανεπιστήμιο στην Αγγλία. Λίγο η ζωή μακριά από την Ελλάδα, λίγο οι κοινές εμπειρίες, σύντομα γίναμε κολλητοί. Αυτό που θυμάμαι έντονα είναι ότι από τότε μας ιντρίγκαρε η ιδέα κάποτε να έχουμε την δική μας εταιρεία. Το ότι ασχοληθήκαμε με το ανδρικό ένδυμα, ήρθε φυσικά. Ο Νίκος προέρχεται από αυτόν τον χώρο, αφού ο παππούς του είχε ένα από τα πρώτα μαγαζιά λιανικής πώλησης ανδρικών ενδυμάτων στην Αθήνα. Εγώ από την άλλη είχα πάντα πάθος για την τεχνολογία αλλά και επαγγελματική εμπειρία στον χώρο του online marketing. Σύντομα αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η Mezoura.

Θέλω να μου πείτε πέντε λόγους για να αγοράσουμε πουκάμισο από το διαδίκτυο.
Η Mezoura φέρνει κοντά τον κόσμο του online και του offline. Οι περισσότεροι πελάτες μας κάνουν την πρώτη τους αγορά στον χώρο μας, και τις επόμενες online. Όσο για τους πέντε λόγους να αγοράσει κανείς πουκάμισο από εμάς; Πρώτον, ο κάθε μας πελάτης έχει το δικό του ηλεκτρονικό πατρόν. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που παραγγέλνει μπορεί να είναι 100% σίγουρος ότι θα λάβει ένα ρούχο με τις ακριβείς διαστάσεις του.

Δεύτερον, μπορεί κανείς να παραγγείλει από την άνεση του καναπέ του. Έτσι αφαιρούμε το παίδεμα που συνήθως συνοδεύει το να είναι κανείς καλοντυμένος, και του εξοικονομούμε χρόνο για να κάνει τα πράγματα που τον ευχαριστούν. Τρίτον, εφόσον το ρούχο κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου για εσένα μπορείς να διαλέξεις όλα του τα χαρακτηριστικά. Τέταρτον, κάθε πουκάμισο Mezoura παράγεται από εμάς. Οι μεσάζοντες είναι λίγοι, και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρουμε σε εσένα κομμάτι του κέρδους, παρέχοντας ένα exclusive πουκάμισο σε προσιτό κόστος. Τέλος, προμηθευόμαστε τα υφάσματά μας από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς οίκους.



Ποια δυσκολία συναντάτε συνήθως με τους διαδικτυακούς πελάτες;
Δεν συναντάμε ιδιαίτερη δυσκολία, μια και οι περισσότεροι πελάτες μας έχουν έρθει έστω μία φορά στον χώρο μας και άρα έχουμε λύσει το δύσκολο θέμα του μεγέθους.

Θέλω να μου πείτε για το νέο σας εγχείρημα με τα κοστούμια.
Θεωρούμε ότι το κοστούμι Mezoura είναι αυτό που θα μας απογειώσει. Χρησιμοποιούμε μόνο τα καλύτερα βρετανικά ολόμαλλα υφάσματα γνωστών εταιρειών και προδιαγραφών, αλλά και υλικά που κάνουν κάθε κοστούμι μοναδικό. Θα είναι εξ ολοκλήρου ραμμένο στο σώμα του κάθε πελάτη μας, με τα customizations που αυτός επιθυμεί. Οι τιμές για ένα tailored κοστούμι Mezoura θα ξεκινούν από 390 ευρώ.

Από την εμπειρία σας τι θα λέγατε σε κάποιον που θα ήθελε να τολμήσει κάτι παρόμοιο;
Ότι το να δημιουργείς για κάθε πελάτη διαφορετικό προϊόν δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η τεχνολογία είναι σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια αλλά δεν κάνει μαγικά - ακόμα. Η προσωπική επαφή και η one-to-one εξυπηρέτηση κάνει τη διαφορά. Η χαρά που αισθάνεσαι όταν βλέπεις την ικανοποίηση που παίρνει κανείς όταν δοκιμάζει ένα ρούχο στα μέτρα του είναι τεράστια.



Και για το τέλος, θα ήθελα να μου πείτε αν ξέρετε να σιδερώνετε πουκάμισα (την αλήθεια!) και αν όχι ποιος το κάνει;
Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ (Γιάννης), αλλά ούτε ο Νίκος σιδερώνουμε τα πουκάμισά μας. Έχουμε κάνει καταπληκτικό deal σε καθαριστήριο και τα πηγαίνουμε εκεί [γέλια].
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης