Για βόλτα και συναυλία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Για βόλτα και συναυλία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί και αυτό τον μήνα ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με δωρεάν είσοδο, από όπου ξεχωρίζουν οι συναυλίες με δημοφιλή ονόματα και πρωτοπόρα σχήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής

Για βόλτα και συναυλία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Παρά τη σύντομη θητεία του στα πολιτιστικά δεδομένα της Αθήνας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φαίνεται πως έχει ήδη ριζώσει στις καρδιές των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών της πόλης. Η σπορά έγινε ήδη με τις δύο μεγάλες σειρές εκδηλώσεων με τις οποίες αυτοσυστήθηκε το Κέντρο Πολιτισμού στο ευρύ κοινό - η πρώτη πέρυσι με τίτλο «Η νύχτα ημέρα» και η δεύτερη φέτος με τίτλο “Metamorphosis”.

Έκτοτε το δέντρο έχει βγάλει κλαδιά, φύλλα και άνθη. Ο χώρος φιλοξενεί εκδηλώσεις σχεδόν σε καθημερινή βάση. Χιλιάδες επισκέπτες επιλέγουν να κάνουν τη βόλτα τους παράλληλα με το κανάλι, να αγναντέψουν λίγο την πόλη από τον Φάρο, να κάνουν γιόγκα ή να παρακολουθήσουν μία ταινία στον αυτοσχέδιο θερινό κινηματογράφο που δημιουργήθηκε στον ανοιχτό χώρο μπροστά στο ενιαίο κτίριο που θα στεγάσει την Εθνική Βιβλιοθήκη και την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Ιδιαίτερη δημοφιλία ανάμεσα σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις έχει το πρόγραμμα συναυλιών Parklife που ξεκίνησε το τελευταίο σαββατοκύριακο του Αυγούστου με Παύλο Παυλίδη, Katerine Duska, Leon of Athens Vassilikos και συνεχίζει και μέσα στον Σεπτέμβριο. Ο δεύτερος κύκλος έρχεται αυτό το σαββατοκύριακο, 10 και 11 Σεπτεμβρίου και έχει ως σημείο αναφοράς την ελληνική παραδοσιακή μουσική, από την Κρήτη έως τη Θράκη και από εκεί σε όλα τα σημεία της χώρας μας και σε όλες τις γωνιές της Μεσογείου.

Κλείσιμο


Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 10/9, ο Ψαραντώνης θα μας προσκαλέσει στη μουσική παράδοση της Κρήτης, ενώ η Κατερίνα Παπαδοπούλου και οι Anastatica Project, με τη συμμετοχή του Σωκράτη Σινόπουλου στην πολίτικη λύρα, θα μας συστήσουν ένα φρέσκο ηχόχρωμα με Μεσογειακές επιρροές. Την Κυριακή 11/9, ο Πετρολούκας Χαλκιάς φιλοδοξεί να μας μαγέψει με τους ήχους του κλαρίνου, ενώ το μουσικό σχήμα Θρακόμελο σκοπεύει να μας συνεπάρει με τις μουσικές ιστορίες που θα μας διηγηθεί.





Δύο εβδομάδες μετά, το σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου το Parklife θα είναι αφιερωμένο στην κλασική μουσική. Το Σάββατο 24/9, η MOYSA (Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης) συναντά τον διεθνή πιανίστα και καλλιτεχνικό διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Γιώργο-Εμμανουήλ Λαζαρίδη, για να μας ταξιδέψει στον χρόνο, μέσα από ένα ρεπερτόριο που θα περιλαμβάνει τις κλασικές συνθέσεις του Mozart, τους μυστηριακούς τάνγκο ρυθμούς του Πιατσόλα και τα αξεπέραστα τραγούδια των Beatles. Την Κυριακή 25/9 τη σκυτάλη παίρνει η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), η οποία ξεκινάει τη σεζόν 2016-17 στο ΚΠΙΣΝ, διοργανώνοντας μια μουσική γιορτή ανοιχτή σε όλους.



Στη συναυλία συμμετέχει η Ορχήστρα, η Χορωδία, η Παιδική Χορωδία και διακεκριμένοι Μονωδοί της ΕΛΣ, σε μουσική διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη. Μέσα από ένα μουσικό ταξίδι στις συνθέσεις των Μότσαρτ, Πουτσίνι, Βέρντι, Βάγκνερ, Τσαϊκόφσκι, Προκόφιεφ κά., η Εθνική Λυρική Σκηνή θα μας ξεναγήσει στον μαγευτικό κόσμο του λυρικού θεάτρου, της μουσικής για μπαλέτο και της συμφωνικής μουσικής.

Παράλληλα, κάθε Πέμπτη του μήνα (έως και τις 22 Σεπτεμβρίου), το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Music Escapades νέους μουσικούς με φρέσκο ήχο και διάθεση για πειραματισμό. Τη σκυτάλη μετά τον Cayetano που εμφανίζεται σήμερα (Πέμπτη 8/9), παίρνουν η Irene Skylakaki (15/9) και ο King Elephant (22/9).



Πάρτε λοιπόν μαζί σας μία ψάθα ή μία πετσέτα για να καθίσετε στο γκαζόν, ένα νεράκι ή ένα αναψυκτικό, αλλά και καμία ζακέτα (μια και έπεσε κάπως η θερμοκρασία) και αφήστε τις έγνοιες σας πίσω. Το ΚΠΙΣΝ είναι το νέο μας καταφύγιο...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης