Βάζοντας σε τάξη τα rent a car!

Βάζοντας σε τάξη τα rent a car!

Ryde, η startup που σχηματίστηκε… εν πλω για να οργανώσει την ενοικίαση οχημάτων στα ελληνικά νησιά.

Βάζοντας σε τάξη τα rent a car!
Μπορεί οι σπουδές του να αφορούσαν τη Φιλοσοφία και τη Νεοελληνική Λογοτεχνία -στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης παρακαλώ…-, ωστόσο αυτό που κέρδισε εν τέλει τον Αχιλλέα Βουτσινά ήταν ο χώρος της τεχνολογίας. Κάπως έτσι αποφάσισε να πάρει μέρος στον επιχειρηματικό διαγωνισμό Cruiseinn και να δημιουργήσει μαζί με την ομάδα του το Ryde, μια εφαρμογή που απευθύνεται σε ιδιοκτήτες μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενοικιάσεων οχημάτων.

«Κατά τη διάρκεια του Cruiseinn, τον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε πάνω σε ένα κρουαζιερόπλοιο, συνειδητοποιήσαμε πως η αγορά της Ελλάδας στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων έχει μεγαλώσει ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μάλιστα στον κλάδο αποτελούν περίπου το 25 με 30% αυτής της αγοράς», μου εξηγεί. Αφού λοιπόν έκαναν έρευνα αγοράς σε διάφορα νησιά, και μίλησαν από κοντά με τους σχετικούς ιδιοκτήτες, κατάλαβαν οτί ενώ μπορεί να έχουν μια υγιή μικρομεσαία επιχείρηση, αντιμετωπίζουν δύο μεγάλα προβλήματα.

«Πρώτον δεν εκπροσωπούνται διαδικτυακά, κυρίως λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας, γεγονός που επηρεάζει τις κρατήσεις, ειδικά όσων έχουν τη βάση τους μακριά από το λιμάνι. Δεύτερον, οι περισσότεροι δεν έχουν τα απαραίτητα εργαλεία για να αυξήσουν την παραγωγικότητα μαζί με τα έσοδά τους». Την ίδια στιγμή, οι περισσότεροι αναγκάζονται να σημειώνουν τις κρατήσεις τους σε χαρτί, χωρίς να έχουν πρόσβαση σε αυτές εξ αποστάσεως, την ίδια στιγμή που σχεδόν όλοι είναι εξοικιωμένοι με τεχνολογίες smartphone.

Κλείσιμο
Από την άλλη πλευρά της εξίσωσης, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αχιλλέα, για τους καταναλωτές η ανάγκη να νοικιάζουν το καλοκαίρι οχήματα γρήγορα και φθηνά είναι προφανής. Το Ryde λοιπόν φιλοδοξεί να λύσει τα προβλήματα και των δύο, δίνοντας στους επιχειρηματίες μια πλατφόρμα διαχείρησης στόλου και κρατήσεων μέσω του κινητού, ενώ την ίδια στιγμή θα δείχνει τη διαθεσιμότητα των οχημάτων στον καταναλωτή επιτρέποντάς του να κάνει κρατήσεις.

Η ομάδα αποτελείται, πέρα από τον Αχιλλέα, από τους Δημήτρη Μεσσήνη (Developer), Κωνσταντίνο Τετραδάκο (Developer), Ιζαμπέλα Ζουλινάκη (Product Design) και Κώστα Καραβέζη (Business Advisor). «Με νέα τεχνολογικά εργαλεία και καινοτομίες στην παροχή υπηρεσιών, η συμβολή μας θα αποφέρει μεγαλύτερη παραγωγικότητα και περισσότερες κρατήσεις. Συγχρόνως, η ομάδα μας σκοπεύει μελλοντικά να απευθυνθεί κατευθείαν στον καταναλωτή με μια πλατφόρμα κρατήσεων οχημάτων απευθείας από το κινητό. Εκεί θα υπάρχουν συσσωρευμένες όλες οι επιλογές οχημάτων και οι αντίστοιχες τιμές τους».


Ο Αχιλλέας Βουτσινάς

Πού στοχεύετε με την προσπάθειά σας;

Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και να οδηγήσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη νέα εποχή. Αν μπορέσουμε με τον τρόπο μας να αυξήσουμε τη λειτουργικότητα των ψηφιακών υπηρεσιών, ειδικά στον τουριστικό τομέα, πιστεύουμε ότι θα γίνει μια πολύ καλή αρχή. Απώτερος σκοπός της ομάδας μας είναι στο μακροπρόθεσμο μέλλον να ασχοληθεί ευρύτερα με τη δικτύωση των δεδομένων που χειριζόμαστε στην καθημερινότητά μας και την άμεση μεταφορά τους από κινητό σε κινητό.

Τι σας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό;

Κυρίως η ικανότητα να εφαρμόζουμε και να αναπτύσσουμε νέες τεχνολογίες με χαμηλό κόστος και ευελιξία στη χρήση τους. Η γνώση της ομάδας μας στο τεχνολογικό κομμάτι σημαίνει ότι έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάζουμε λύσεις για τους συνεργάτες μας γρήγορα και με χαμηλό κόστος. Ως εκ τούτου, μπορούμε να κάνουμε τροποποιήσεις και να συναντάμε τις ανάγκες τους άμεσα. Επίσης, είμαστε η μόνη ομάδα που προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης στόλου – από τον εντοπισμό οχημάτων με σύστημα GPS μέχρι τον έλεγχο της διαθεσιμότητάς τους. Εφόσον το δημιουργούμε μόνοι μας, με λίγα τρεχούμενα έξοδα, υπάρχει η δυνατότητα να δώσουμε την υπηρεσία σε πολύ χαμηλή τιμή.



Ο «πυρήνας» του Ryde
Ο 25χρονος Αχιλλέας Βουτσινάς έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έπειτα από σπουδές Φιλοσοφίας και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Την είσοδό του στον χώρο της τεχνολογίας κάνει με την εφαρμογή ‘SeaAround’, μια πλατφόρμα η οποία φέρνει σε επαφή οποιονδήποτε καπετάνιο δηλώσει διαθεσιμότητα σε μια τοποθεσία, με ταξιδιώτες που ψάχνουν να ναυλώσουν διαδρομές για τη μεταφορά τους στις Ελληνικές θάλασσες. Επίσης, ο Αχιλλέας ασχολείται ενεργά με το τραγούδι και το βίντεο.

Ο 33χρονος Δημήτρης Μεσσήνης έχει πολύχρονη εμπειρία σαν μηχανικός δικτύων και software developer. Ως διακεκριμένο μέλος της startup κοινότητας στην Ελλάδα, από έναν μεγάλο αριθμό εφαρμογών που έχει προγραμματίσει ξεχωρίζει τη συμβολή του στην ομάδα του “uninotes.gr”, που σου επιτρέπει να ενημερώνεσαι για τις πανεπιστημιακές σου σημειώσεις. Επίσης, ξεχωρίζει τη δουλειά του για το “lightful.xyz”, μια υπηρεσία που βοηθάει στη συσσώρευση πληροφοριών και τη διαχείριση τους στα social media.

O 27χρονος Κωνσταντίνος Τετραδάκος είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Κρήτης στα εφαρμοσμένα μαθηματικά. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στα μαθηματικά μοντέλα και τη θεωρία αλγορίθμων. Τον τελευταίο χρόνο, ασχολείται εκτεταμένα με προγραμματισμό software και την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά με λογισμικό Android. Συγχρόνως, εμβαθύνει τις γνώσεις του στο σχεδιασμό UI/UX με στόχο τη βελτίωση των προϊόντων της ομάδας ωστέ να προσφέρουν την πιο σταθερή και αισθητικά άρτια εμπειρία προς τον χρήστη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης