Κάνε το σπίτι σου… ζούγκλα

Κάνε το σπίτι σου… ζούγκλα

Πώς μπορούμε να μετατρέψουμε ένα διαμέρισμα σε καταπράσινο εξωτικό περιβάλλον

Κάνε το σπίτι σου… ζούγκλα
Έχετε φανταστεί πώς θα ήταν το διαμέρισμά σας αν το γεμίζατε με φυτά; Η αμερικανίδα Summer Rayne Oakes, περιβαλλοντική επιστήμονας και μοντέλο, όχι μόνο το φαντάστηκε αλλά το έκανε πραγματικότητα, με υπέροχα αποτελέσματα. Ζει στη Νέα Υόρκη όπου οι πιθανότητες να έχεις σπίτι με κήπο είναι μηδαμινές, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε από το να μετατρέψει το περιβάλλον στο οποίο ζει σε μια καταπράσινη όαση. 

Όπως λέει, ο μόνος τρόπος για να αντέξει την αγχωτική ζωή της μεγαλούπολης ήταν να περιβάλλει τον εαυτό της με φυτά. Άδραξε την ευκαιρία όταν η συγκάτοικος της μετακόμισε αλλού, οπότε μπορούσε να εκμεταλλευτεί όπως τον χώρο της. «Το πρώτο πράγμα που έκανα», εξηγεί, «ήταν να πάω ν' αγοράσω ένα φυτό. Είχε ύψος ένα μέτρο και σήμερα φτάνει τα 4,5 μέτρα!». 

Αυτό ήταν μόνο η αρχή. Σύντομα, η Summer αγόραζε το ένα φυτό μετά το άλλο γεμίζοντας κάθε γωνιά του διαμερίσματός της, από τα ταβάνια έως τα πατώματα, σε τοίχους, ράφια, τραπέζια. Από τα διακοσμητικά φυτά πέρασε στα βότανα και τα λαχανικά έχοντας τώρα όλα όσα μπορεί να χρειαστεί για τη μαγειρική, φρέσκα, χωρίς λιπάσματα και εντομοκτόνα.

Η ευεργετική επίδραση των φυτών στην ψυχολογία είναι γνωστή, ειδικά για τους κατοίκους των πόλεων που ζουν εγκλωβισμένοι στα διαμερίσματα με ελάχιστη, αν όχι καμία, επαφή με τη φύση. Δεδομένου λοιπόν ότι μπαίνουμε στον Σεπτέμβριο, τον ιδανικό μήνα για μεταφυτεύσεις και γενικότερη ενασχόληση με τα φυτά, ας εκμεταλλευτούμε το παράδειγμα της Νεοϋορκέζας και ας δοκιμάσουμε κάτι ανάλογο δημιουργώντας τη δική μας αστική ζούγκλα.

Κλείσιμο











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης