50 χρόνια Μάνος Ελευθερίου

50 χρόνια Μάνος Ελευθερίου

Μία συναυλία–γιορτή, μία συναυλία αφιερωμένη σε έναν άνθρωπο που σφράγισε με τα λόγια του το ελληνικό τραγούδι και την ελληνική ποίηση. Στις 11 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη 16 γνωστοί τραγουδιστές ερμηνεύουν Μάνο Ελευθερίου

50 χρόνια Μάνος Ελευθερίου
Φυσικά ο Μάνος Ελευθερίου είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένας σπουδαίος στιχουργός. Είναι ένας άνθρωπος που με την παρουσία του, τη σκέψη του και τις λέξεις του σφράγισε τη πνευματική ζωή της Ελλάδας κυρίαρχα από τη Μεταπολίτευση κι έπειτα. Ποιητής, συγγραφέας, διανοούμενος, αρθρογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, ο Μάνος Ελευθερίου είναι μία από τις σταθερές μας στο νεότερο και σύγχρονο πολιτιστικό τοπίο της Ελλάδας.

Οι στίχοι του, τα λόγια του, τα ποιήματά του, όπως αυτά μελοποιήθηκαν από τους μεγαλύτερους συνθέτες μας (Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Σπανός, Κουγιουμτζής, Μικρούτσικος, Μούτσης, Μαρκόπουλος, Νικολόπουλος κ.α.) και τραγουδήθηκαν από τις ωραιότερες φωνές (Μοσχολιού, Νταλάρας, Αλεξίου, Γαλάνη, Βιτάλη, Κούτρας, Θηβαίος κ.α.) σφράγισαν την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού τα τελευταία 50 χρόνια.

Κλείσιμο


Ο Μάνος Ελευθερίου ανήκει στην κατηγορία εκείνων των δημιουργών, που ακούγοντας τα τραγούδια τους αναφωνείς όλη την ώρα «κι αυτό δικό του;». Από τα «Παραπονεμένα λόγια» στον «Άμλετ της Σελήνης»… Κι από το «Κάτω απ’ τη μαρκίζα» στο «Δεν είμαι άλλος»… 400 τραγούδια. Τα περισσότερα μικρά «διαμάντια». Τα περισσότερα πραγματική ποίηση.

Ο Μάνος Ελευθερίου φυσικά δεν εξαντλείται σε μια συναυλία. Όμως στις 11 Σεπτεμβρίου είναι μια ευκαιρία να τον τιμήσουμε. Σε αυτή τη συναυλία–γιορτή, που επιμελήθηκε ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου, θα δώσουν το παρών οι: Γιώργος Νταλάρας, Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κούτρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Χρήστος Θηβαίος, Μίλτος Πασχαλίδης, Μπάμπης Στόκας, Γιώργος Μεράντζας, Ηρώ Σαΐα, Απόστολος Ρίζος, Ζαχαρίας Καρούνης, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης και Ελισσάβετ Καρατζόλη, Κορίνα Λεγάκη, Γιάννης Μαθές. Μία μουσική βραδιά με τα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου. Μια μουσική βραδιά που θα τραγουδάμε ασταμάτητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης