Ροκ νότες από τα Χανιά

Ροκ νότες από τα Χανιά

Μια συνάντηση με τους CORETHEBAND, την μπάντα πέντε νέων παιδιών που έχουν βάλει στόχο να ασχοληθούν με αυτό που αγαπούν

Ροκ νότες από τα Χανιά
Οι CORETHEBAND (https://www.facebook.com/CORE.a.new.age.Band/
) είναι ένα σχήμα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2012 στα Χανιά της Κρήτης. Υπήρξαν οι νικητές του Global Battle of the Bands Greece το 2015 και αντιπροσώπευσαν την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό στο Όσλο της Νορβηγίας, όπου βγήκαν τέταρτοι ανάμεσα σε 17 μπάντες από όλο τον κόσμο. 

Όπως αναφέρουν, είναι «κάτι παραπάνω απο μια μπάντα, μια οικογένεια, από πέντε νέα παιδιά που αγαπάμε αυτό που κάνουμε και το κυνηγάμε με όλη μας την καρδιά». Οι πέντε τους έχουν καταφέρει να μεταφέρουν το πνεύμα τους και το θετικό τους μήνυμα σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα και σε μικρότερο βαθμό στο εξωτερικό. Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενά τους, σκοπεύουν βήμα-βήμα να κατακτήσουν τις καρδιές και τα συναισθήματα όλου του κόσμου.

Κλείσιμο
Οι πέντε τους έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 live εμφανίσεις σε Κρήτη κι Αθήνα, ενώ δύο φορές εμφανίστηκαν ως headliners στο Αthens School  Festival στην πλατεία Μοναστηρακίου και στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Παράλληλα το τραγούδι τους, Dream, έπαιξε στην πρόσφατη διαφήμιση του οργανισμού κατά των ναρκωτικών ΚΕΘΕΑ, κάτι που θεωρούν μεγάλη τους τιμή.

Εμείς συναντήσαμε τους Jacob Gale (frontman, guitar), Maxi Kabutz (Drums, backing vocals), Sifis Lionakis (Bass), Lefteris Theodorakis (Guitar, Backing Vocals), Artemis Ksomeritakis (Pads, synth) και τους ζητήσαμε να μας συστηθούν.



Αρτέμης
Είμαι ο Αρτέμης Ξωμεριτάκης, είμαι 20 χρόνων, παίζω τα backing tracks και samples στους CORETHEBAND, ενώ κάνω και backing vocals. Η μουσική έπαιζε πάντα μεγάλο ρόλο στη ζωή μου, ξεκινώντας με κάποια μαθήματα κιθάρας στο γυμνάσιο και ύστερα σε ηλεκτρονική μουσική μέσω pad - midi keyboards. Όλοι μας αγαπάμε τη μουσική και δουλεύουμε μαζί για να κατακτήσουμε τα όνειρα μας! 

Jacob
Είμαι ο Ιάκωβος. Είμαι 20 χρονών και σπουδάζω στο ΤΕΙ Ηλεκτρονικής στα Χανιά. Τραγουδάω με τον Μάξι και τον Σήφη τέσσερα χρόνια τώρα και με τον Λευτέρη και τον Αρτέμη περίπου έναν χρονο. Αγαπάω τη μουσική κι αυτό που κάνω, αγαπώ αυτό που κάνουμε οι πέντε μας σαν οικογένεια! 

Maxi
Είμαι ο Μάξι Κάμπουτζ (Maxi Kabutz) και ειμαι 18 χρονών. Παίζω μουσική από τα 6 με φλογέρα και ένα χρόνο μετά έπιασα ένα τουμπερλέκι. Ακολούθησαν η κιθάρα, το πιάνο και τα ντραμς. Στους CORETHEBAND παίζω ντραμς και κάνω backing vocals.

Sifis
Είμαι ο Σήφης Λιονάκης, είμαι 19 χρονών κατάγομαι και σπουδάζω στα Χανιά. Άρχισα να ασχολούμαι με τη μουσική στα 14 μου, όταν και αποφάσισα ότι θέλω να μάθω μπάσο. Έπειτα από αμέτρητες ώρες «καψίματος» κατάφερα να φτάσω σε ένα καλό επίπεδο. Παίζω μπάσο για τους Coretheband τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχω βάλει στόχο να τα καταφέρουμε. 

Λευτέρης
Είμαι ο Λευτέρης απο την Κρήτη και συγκεκριμένα απο τα Χανιά. Ασχολούμαι με τη μουσική απο τα 14 μου, ξεκινώντας με δάσκαλο να μαθαίνω κρητική παραδοσιακή μουσική. Μετά από 6 χρόνια απασχόλησης στον παραδοσιακο τομέα, άρχισα να μαθαίνω αυτοδίδακτα ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα. Σήμερα, συμμετέχω στους CoreTheBand ως Leader Guitarist. Δίνω το 100% μου στο συγκρότημα και στα παιδιά, τα οποία θεωρώ αδέρφια μου, και προσπαθώ να πετύχουμε τον στόχο μας μαζί!

Το νέο τους βιντεοκλίπ για το κομμάτι Dream:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης