Φωτογραφία και αρχιτεκτονική

Φωτογραφία και αρχιτεκτονική

15 εντυπωσιακές φωτογραφίες του Ντέρκ Μπέικερ που «απογειώνουν» την αρχιτεκτονική

Φωτογραφία και αρχιτεκτονική
Ο φωτογράφος Ντερκ Μπέικερ έχει βάση του το Άμστερνταμ και είναι γνωστός ως @macenzo. Περιγράφει την τέχνη του ως «PhotoGraphic» κάνοντας μια ευθεία αναφορά στον συνδυασμό της φωτογραφίας και της γραφιστικής, που χαρακτηρίζουν τη δουλειά του. Έχοντας ασχοληθεί επί μακρόν με τη γραφιστική, οι φωτογραφίες του υπογραμμίζουν τις γραμμές, τα σχέδια, και τα σχήματα όπως αναδύονται από διάφορα κτίρια τα οποία χρησιμοποιεί ως θέματα. 

Οι εικόνες του, οι οποίες είναι όντως εντυπωσιακές, είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας στην οποία τις υποβάλει πριν τις τυπώσει. «Για μένα μια φωτογραφία μοιάζει με σχέδιο γραφιστικής, και γι’ αυτό την επεξεργάζομαι μέχρι να με ικανοποιήσει αυτό που βλέπω, να θεωρήσω δηλαδή ότι έχει μια τέλεια ισορροπία», λέει για τη δουλειά του. Πολλές φορές, δημιουργεί και ο ίδιος δικές του κατασκευές, ως ένα μικρό παιχνίδι με τις γραμμές, τις φωτοσκιάσεις και τα σχήματα. 

«Συνήθως, η πρώτη λήψη μου είναι και η καλύτερη», συνεχίζει, «αλλά τραβάω πολλές μέχρι να βρω μια που να μπορώ να χρησιμοποιήσω. Επίσης, χρησιμοποιώ το ίδιο αντικείμενο αρκετές φορές, είτε για κοντινές είτε μακρινές φωτογραφίες, αφού αναλόγως την απόσταση και τη γωνία της φωτογράφισης το ίδιο το αντικείμενο φαίνεται να αλλάζει σχήμα, σε βαθμό που καταλήγει αγνώριστο». Ο Μπέικερ ταξιδεύει σε διάφορες χώρες και πόλεις του κόσμου, ψάχνοντας νέα θέματα για την κάμερά του, ανάμεσα σε πολύ μοντέρνα νέα κτίσματα, παραδοσιακούς οικισμούς ή αλλόκοτες και παράξενες τοποθεσίες.


Κλείσιμο





























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης