Το Νησί… του Ζαχαρία

Το Νησί… του Ζαχαρία

Από τον Όλυμπο μέχρι τη Σπάρτη και από το Βεάκειο έως το Ηρώδειο, ο Ζαχαρίας Καρούνης γυρίζει την Ελλάδα και μας ταξιδεύει με τη φωνή του.

Το Νησί… του Ζαχαρία
Διαβάζοντας κανείς τις σπουδές και την επαγγελματική πορεία που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα ο Ζαχαρίας Καρούνης, αν μη τι άλλο μένει εντυπωσιασμένος. Γεννημένος στα Πάκια Λακωνίας, σπούδασε στη Θεολογική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και βυζαντινή μουσική και θεωρητικά της ευρωπαικής μουσικής στο Ωδείο Αθηνών με υποτροφία. Στο ίδιο ωδείο παρακολούθησε και μαθήματα κλασσικού τραγουδιού.

Ανάμεσα στις συνεργασίες του που θα ξεχώριζε κανείς είναι αυτή με τη Δόμνα Σαμίου επί μία δεκαετία, δίπλα στην οποία είχε την ευκαιρία, όπως λέει χαρακτηριστικά, να μάθει πολλά παραδοσιακά τραγούδια και να τα παρουσιάσει με τη φωνή του σε συναυλίες μαζί της καθώς και στη δισκογραφία της. Έχει συνεργαστεί επίσης με τον Σταύρο Ξαρχάκο σε τρείς παραστάσεις, μια εκ των οποίων ήταν «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», όπου και ερμήνευσε το ρόλο του τραγουδιστή, ρόλο που πρώτος είχε ενσαρκώσει ο Νίκος Ξυλούρης.

Κλείσιμο


Άλλες συνεργασιές του, εξίσου σημαντικές, είναι με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Νίκο Μαμαγκάκη, τον Χρήστο Λεοντή, τη Μαρία Φαραντούρη, τον Γιώργο Νταλάρα αλλά και τη Μαριώ. Την ίδια στιγμή, έχει λάβει μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις ως τραγουδιστής, όπως «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη (Εθνικό Θέατρο), «Βίρα τις άγκυρες» (Εθνικό Θέατρο) και «Γειτονιά των Αγγέλων» (Εθνικό Θέατρο).

Στο ενεργητικό του μετρά τρεις προσωπικούς δίσκους, με τελευταίο τον «Απ΄το Μηδέν» που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες και έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Στον δίσκο περιλαμβάνεται και το τραγούδι «Το Νησί», σε μουσική και στίχους Σπύρου Παρασκευάκου και ενορχήστρωση του Γιώργου Ανδρέου, που εδώ και λίγες μέρες έχει ανέβει στο YouTube.



Αυτή την περίοδο θα τον βρει κανείς να ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, δίπλα στον Γιώργο Νταλάρα, με τη μουσική παράσταση «Ασε με πάλι να σου πω». «Με τον Γιώργο Νταλάρα», μου εξηγεί, «συνεργαστήκαμε πρώτη φορά στην παράσταση “Τραγούδια με ουσίες” που έλαβε χώρα στο Ηρώδειο το 2007». Φέτος λοιπόν μπορείς να τους απολαύσεις στις 12 Αυγούστου, στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών, στις 13 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Δίου στο Φεστιβάλ Ολύμπου, στις 19 Αυγούστου στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο στη Σπάρτη, στις 30 Αυγούστου στον Δήμο Νεάπολης–Συκεών στα Συμμαχικά Κοιμητήρια, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Βαλκανική Πλατεία 2016», και στις 19 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά.



Στις 4 Σεπτεμβρίου όμως θα προλάβει να κάνει μία στάση στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Εκεί θα τραγουδήσει και θα έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια στην παράσταση «Μικρασία ... φεύγαμε και για σένα λέγαμε». «Η Ιερά μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας επιθυμώντας να τιμήσει τις ρίζες της ανέβασε τη συγκεκριμένη παράσταση στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών το Φεβρουάριο του 2016», τονίζει και καταλήγει: «Η παράσταση έγινε sold out μέσα σε λίγες ώρες. Έτσι οι διοργανωτές της αποφάσισαν να την ανεβάσουν και στο Ηρώδειο για όσους δεν πρόλαβαν να την παρακολουθήσουν ή επιθυμουν να την δούν ξανά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης