Έτοιμοι για απογείωση

Έτοιμοι για απογείωση

Τρεις ομάδες του 4ου κύκλου του “egg - enter•grow•go” που αποδεικνύουν στην πράξη το υψηλό επίπεδο του προγράμματος

Έτοιμοι για απογείωση
Ιδέες που εξελίχθηκαν και πλέον καλούνται να ανοίξουν τα «φτερά» τους και να πετάξουν μόνες τους, και νέες ομάδες που ήρθαν για να ακολουθήσουν την επιτυχημένη διαδρομή των προηγούμενων: κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς το πάρτι καλωσορίσματος και αποχωρισμού που πραγματοποιήθηκε στο “egg - enter•grow•go” της Eurobank πριν από μερικές ημέρες.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν καταρχάς οι 31 νέες επιχειρηματικές ομάδες που έγιναν δεκτές στον 4ο κύκλο του προγράμματος καθώς και απόφοιτοι των προηγούμενων κύκλων. Εκεί ήταν ακόμη παλαιοί και νέοι μέντορες που αναλαμβάνουν την καθοδήγηση των νέων επιχειρηματικών ομάδων, οι χορηγοί, οι υποστηρικτές και οι συνεργάτες του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή των ομάδων φέτος ήταν πιο δύσκολη από κάθε άλλη χρονιά, καθώς οι επιλεχθέντες έπρεπε να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε 293 συμμετοχές. Η αξιολόγηση μάλιστα, ξεκίνησε τον Απρίλιο και ολοκληρώθηκε τον Μάιο, και περιλάμβανε τέσσερα διακριτά μεταξύ τους στάδια. Το υψηλό επίπεδο των ομάφων μπορεί να το διαπιστώσει εύκολα κανείς βλέποντας τις τρεις ομάδες που ακολουθούν.


Κλείσιμο

Agile Agriculture Technologies

Η Agile Agriculture Technologies παρέχει στους γεωργούς και στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών αγρού, καινοτόμες και ευρηματικές λύσεις για μείωση του κόστους παραγωγής και ταυτόχρονα αύξηση της απόδοσης των καλλιεργειών. Η εταιρεία παρέχει πλήρως υποστηριζόμενα, φιλικά προς τον χρήστη, ενσωματωμένα συστήματα και υπηρεσίες στοχευμένες στον πρωτογενή τομέα. Οι λύσεις που προσφέρει η Agile Agriculture Technologies είναι σχεδιασμένες για να δίνουν προστιθέμενη αξία στην αγροτική παραγωγή μειώνοντας τις εισροές και αυξάνοντας την απόδοση και φυσικά τα κέρδη.

Χρησιμοποιώντας το σύστημα διαφοροποιημένης λίπανσης της εταιρείας, ο παραγωγός, μπορεί να αυξήσει την παραγωγή του σε σιτάρι κατά μέσο όρο 15%, μειώνοντας ταυτόχρονα τη χρήση λιπάσματος κατά 3% και αυξάνοντας τα επίπεδα πρωτεϊνών κατά 2%, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον. Τα προϊόντα της εταιρείας μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στο να κερδίζουν οι παραγωγοί περισσότερα χρήματα ξοδεύοντας λιγότερα.



Ανάδοχος Εργοδότης

Ο Ανάδοχος Εργοδότης είναι το νέο καινοτόμο εργαλείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Βασίζεται στην ιδέα της Αναδοχής, θέτοντας στο επίκεντρο το κοινωνικό όφελος, και έχει ως στόχο να συνδέσει αποτελεσματικά την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη με την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, προωθώντας την επαγγελματική ένταξη και/ή επανένταξη ατόμων με αναπηρία. Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να γίνουν Ανάδοχοι Εργοδότες ατόμων που εργάζονται σε Κοινωνικές Επιχειρήσεις καταβάλλοντας το κόστος των ετήσιων ασφαλιστικών τους εισφορών.

Η εφαρμογή του καινοτόμου αυτού εργαλείου επιτρέπει τη διατήρηση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας ατόμων με αναπηρία και δίνει την αναγκαία ώθηση για τη δημιουργία καινούργιων θέσεων που μπορούν εκ νέου να υπαχθούν σε καθεστώς Αναδοχής. Έχοντας ως χαρακτηριστικό το πολύ χαμηλό κόστος και τα ταυτόχρονα πολλαπλά κοινωνικά οφέλη, το όραμα του Ανάδοχου Εργοδότη είναι να φέρει την αλλαγή, προωθώντας και εγκαθιδρύοντας τη νέα, ενεργητική μορφή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.



ASAP by ThinkkingGroup

Η πρόταση της Thinkking Group αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του τρόπου που εκτελούνται οι ταχυμεταφορές με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη μείωση του κόστους μεταφοράς και την χρήση νέων τεχνολογιών. Η πρόταση της εταιρείας είναι η υπηρεσία “ASAP”. Αυτή η υπηρεσία περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων για διανομείς και τη διασύνδεση της με μια διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου ο εκάστοτε επαγγελματίας θα μπορεί να καλεί μεταφορείς.

Οι μεταφορείς, μέσω μιας εφαρμογής για έξυπνες συσκευές, θα μπορούν να εγγράφονται στη βάση δεδομένων, να αναλαμβάνουν μεταφορές αγαθών, να λαμβάνουν οδηγίες μέσω υπηρεσίας χαρτών και γεωγραφικού στίγματος για τη βέλτιστη διαδρομή, καθώς και να εκτελούν πληρωμές. Η υπηρεσία “ASAP” θα είναι “on demand”, επομένως για κάθε παραγγελία που θα εισάγει ο επιχειρηματίας στην πλατφόρμα η χρέωση θα αντιστοιχεί σε μια ποσοστιαία προμήθεια. Η πληρωμή από τον πελάτη θα πραγματοποιείται με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, μέσω του POS που θα φέρει μαζί του ο διανομέας της “ASAP”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης