Ο Ματ Ντέιμον, το Σινικό Τείχος και τα μυθικά τέρατα!

Ο Ματ Ντέιμον, το Σινικό Τείχος και τα μυθικά τέρατα!

Αρκετά πριν από την πρεμιέρα του “The Great Wall”, της ακριβότερης ταινίας που γυρίστηκε ποτέ στην Κίνα, το “Entertainment Weekly” μας δίνει μία πρώτη γεύση με φωτογραφίες και μία συνέντευξη του σκηνοθέτη, Ζανγκ Γιμού

Ο Ματ Ντέιμον, το Σινικό Τείχος και τα μυθικά τέρατα!
Φήμες αναφέρουν ότι αν αραδιάσεις όλα τα γουάν που δαπανήθηκαν για την παραγωγή της ταινίας “The Great Wall” σε μία έκταση γης, αυτή η έκταση θα ξεχωρίζει ακόμα και από το διάστημα... Μπορεί, βέβαια, αυτή η φήμη να μην υφίσταται, όμως δεδομένου ότι η συγκεκριμένη ταινία είναι η ακριβότερη όλων των εποχών για την Κίνα, ίσως να μπορούσε να έχει και κάποια βάση. Το μπάτζετ υπολογίζεται σε 135 εκατ. δολάρια και αν το μετατρέψουμε σε γουάν, τότε πάμε κοντά στα 900 εκατ.


Κλείσιμο

Η ταινία διαδραματίζεται στην Κίνα προ χιλιετίας και εστιάζει σε μία ομάδα στρατιωτών που κατά τη διάρκεια της αναζήτησής τους για πυρίτιδα διαπιστώνουν τον πραγματικό λόγο που κατασκευάστηκε το Σινικό Τείχος. Όχι, δεν είναι για την προστασία από τις ορδές των Μογγόλων. Είναι για να κρατήσουν μακριά υπερφυσικά πλάσματα. Ανάμεσα στο καστ συναντάμε τόσο Κινέζους σούπερσταρ, όπως ο Άντι Λάου, το είδωλο της ποπ Luhan και η ηθοποιός Τζινγκ Τιάν, όσο και λαμπερά ονόματα εκ Δύσης, τον Πέδρο Πασκάλ, που είναι στα πάνω του αυτή την περίοδο (μετά το “Game of thrones” διαπρέπει και στο “Narcos”), τον Γουίλεμ Νταφόε και τον Ματ Ντέιμον.



Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ζανγκ Γιμού («Ήρωας», «Ιπτάμενα στιλέτα»), ο οποίος συνεργάζεται για πρώτη φορά με ένα στούντιο του Χόλιγουντ, τη Universal, στην παραγωγή ταινίας. Με την πρεμιέρα του “The Great Wall” να αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2017, το “Entertainment Weekly” http://www.ew.com/article/2016/07/28/great-wall-first-look φρόντισε να μας δώσει μία πρώτη γεύση με πέντε φωτογραφίες, αλλά και με μία συνέντευξη με τον Κινέζο σκηνοθέτη.



«Η ιστορία λαμβάνει χώρα πριν από περίπου 1.000 χρόνια. Στον πυρήνα της είναι μία ταινία εποχής και δράσης. Το στοιχείο του fantasy παίζει σημαντικό ρόλο εξαιτίας των τεράτων. Αυτό που κάνει μοναδική την ταινία μας είναι ότι αυτά είναι αρχαία κινεζικά τέρατα. Αν και είναι μία ταινία fantasy, τη γυρίσαμε με ρεαλιστικό τρόπο. Θέλαμε να δίνει την εντύπωση ότι αυτά τα γεγονότα συνέβησαν στην πραγματικότητα. Πλην των τεράτων, όλες οι πτυχές της ταινίας υποστηρίχθηκαν από επιστημονική ή ιστορική έρευνα», αναφέρει ο Ζανγκ για το περιεχόμενο της ταινίας.



Όσο για τη συνεργασία του με τους τρεις Δυτικούς ηθοποιούς, ο σκηνοθέτης σχολιάζει, πλέκοντας το εγκώμιο του Ντέιμον: «Είμαι τυχερός που εργάζομαι με τον Ματ Ντέιμον, τον Πέδρο Πασκάλ και τον Γουίλεμ Νταφόε σε αυτό το πρότζεκτ. Είναι υπέροχοι ηθοποιοί και με βοήθησαν τρομερά. Ειδικά ο Ματ, ο οποίος κέρδισε Όσκαρ Σεναρίου σε τόσο νεαρή ηλικία, είναι πολύ δημιουργικός και έξυπνος και συνεισέφερε πολλά στον διαλογο. Θέλω να εκφράσω από καρδιάς την ευγνωμοσύνη μου και στους τρεις ηθοποιούς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης