Η ιστορία της Γερμανίας μέσα από ένα… ταμπούρλο

Η ιστορία της Γερμανίας μέσα από ένα… ταμπούρλο

Το αφιέρωμα του ΠΙΟΠ «Βραδιές Oscar κάτω από το φως των αστεριών» ολοκληρώνεται αυτήν την Παρασκευή με την ταινία «Το Ταμπούρλο»

Η ιστορία της Γερμανίας μέσα από ένα… ταμπούρλο
Η αρχή έγινε με τον «Κλέφτη ποδηλάτων» του Βιτόριο ντε Σίκα και ακολούθησε «Ο γιος του Σαούλ» του Λάζλο Νέμες. Η συνέχεια δόθηκε με το «Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας» του Λουίς Μπουνιουέλ και με «Το μυστικό στα μάτια της» του Χουάν Χοσέ Καμπανέλα. Αυτή την Παρασκευή, 29 Ιουλίου, το εξαιρετικό κινηματογραφικό αφιέρωμα που οργάνωσε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Ιστορικό του Αρχείο στον Ταύρο ολοκληρώνεται με «Το Ταμπούρλο» του Φόλκερ Σλέντορφ.



Κλείσιμο
Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Γερμανίας από το 1924 μέχρι το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μέσα απο την ιστορία ενος μικρού παιδιού, που γεννιέται έναν χρόνο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Χίτλερ. Ο Όσκαρ, παιδί με πρόωρη ανάπτυξη και ιδιαίτερα χαρίσματα, μπροστά στα σύννεφα του πολέμου αρνείται να μεγαλώσει άλλο. Το ταμπούρλο αποτελεί το γλωσσικό εργαλείο του, μέσα από το οποίο εκφράζει τα συναισθήματά του.

Το έργο, που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του βραβευμένου με Νόμπελ Γκίντερ Γκρας, απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών. Πρόκειται για παραγωγή του 1979, ενώ ήταν η πιο επιτυχημένη εμπορικά γερμανική ταινιά της δεκαετίας του 1970. Όπως πάντα, η είσοδος στην προβολή είναι ελεύθερη για το κοινό, η κράτηση θέσεων ωστόσο κρίνεται απαραίτητη καθώς οι προβολές έχουν ιδιαίτερη απήχηση. Αρκεί ένα τηλέφωνο στο 210 341 8011, μεταξύ 9:00 και 17:00.

Info
«Το Ταμπούρλο»
1979, 142'
Παρασκευή, 29 Ιουλίου, ώρα 21:00
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφ. Ειρήνης 14, Ταύρος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης