Μία προβολή για... ταξιδιάρες ψυχές

Μία προβολή για... ταξιδιάρες ψυχές

Οι δωρεάν προβολές στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ολοκληρώνονται με την παρουσίαση της ταινίας «Ταξιδιάρα Ψυχή - Μια ταινία για τον Γιάννη Αγγελάκα»

Μία προβολή για... ταξιδιάρες ψυχές
Βρισκόμαστε στα πρόθυρα του Αυγούστου -κάτι που σημαίνει ότι πολύς κόσμος ετοιμάζεται για τις διακοπές του- και σιγά-σιγά τα καλοκαιρινά προγράμματα είτε φτάνουν στο τέλος τους είτε κάνουν ένα μεγάλο διάλειμμα για να επιστρέψουν και πάλι μέσα στα τέλη του Αυγούστου ή μέσα στον Σεπτέμβριο. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει το πρόγραμμα προβολών του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το οποίο ολοκληρώνεται αύριο, Πέμπτη 26 Ιουλίου με την παρουσίαση του «Ταξιδιάρα Ψυχή - Μια ταινία για τον Γιάννη Αγγελάκα».



Κλείσιμο
Η ταινία είναι επικεντρωμένη σε έναν μουσικό που με τους στίχους του σημάδεψε τη ροκ σκηνή της χώρας μας. Ο Γιάννης Αγγελάκας ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι τη δεκαετία του ’80 και μέχρι σήμερα η ποίησή του παραμένει το ίδιο επίκαιρη. Η ταινία τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του και θίγει μέσα από τη ματιά του το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας και τον τρόπο που διαμορφώνει την πραγματικότητα η τηλεόραση, ενώ αναζητά τη διέξοδο από τις πόλεις προς τους αγαπημένους τόπους που εγκαταλείψαμε. Και για να επιβεβαιώσουμε τη διαχρονική σημασία του Αγγελάκα, αρκεί να ρίξουμε μία ματιά στους γεμάτους χώρους όπου τραγουδά ζωντανά ή να θυμηθούμε πόσες φορές έχουμε σιγοτραγουδήσει τραγούδια όπως την «Ταξιδιάρα ψυχή», τη «Γιορτή» και το «Σιγά μην κλάψω».



Στα δύο χρόνια που διήρκεσαν τα γυρίσματα της ταινίας, βλέπουμε τις μουσικές συναντήσεις με τους συντρόφους του Αγγελάκα και την εξέλιξη των μουσικών διαδρομών τους μέσα από μια αναζήτηση στα ακούσματα της παιδικής τους ηλικίας, το ρεμπέτικο, τα ηπειρώτικα πολυφωνικά και τις κρητικές μελωδίες. «Ταξιδιάρα Ψυχή - Μια ταινία για τον Γιάννη Αγγελάκα» (σε σενάριο, σκηνοθεσία και φωτογραφία της Αγγελική Αριστομενοπούλου) βραβεύτηκε με το βραβείο Fipresci καλύτερης ταινίας ντοκιμαντέρ για το 2010.

Όπως πάντα, η ταινία θα προβληθεί στις 21.00 στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134), με ελεύθερη είσοδο. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει ένα πάρτι με μουσική και... μπίρες. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης