Οι καλύτερες τηλεοπτικές στιγμές του Comic-Con του Σαν Ντιέγκο

Οι καλύτερες τηλεοπτικές στιγμές του Comic-Con του Σαν Ντιέγκο

Τρέιλερ και teaser νέων και παλιών τηλεοπτικών σειρών που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Comic-Con του Σαν Ντιέγκο και δεν πρέπει να χάσεις!

Οι καλύτερες τηλεοπτικές στιγμές του Comic-Con του Σαν Ντιέγκο
Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, το Σαν Ντιέγκο μετατρέπεται για τέσσερις ημέρες στη Μέκκα των geeks. Το San Diego Comic-Con International (SDCC) φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων (από cosplay μέχρι διαλέξεις και από συζητήσεις μέχρι παρουσιάσεις βιβλίων, κόμικς, ταινιών και σειρών και σεμινάρια) και αποτελεί πόλο έλξης τόσο για θαυμαστές του fantasy και της επιστημονικής φαντασίας, όσο και για τους δημιουργούς. Πολλοί, μάλιστα, από τους τελευταίους φέρνουν μαζί τους στις αποσκευές τους περιεχόμενο που προβάλλεται για πρώτη φορά στο κοινό. Και επειδή, όπως κάθε χρόνο, οι σειρές είχαν και φέτος την τιμητική τους, διαλέξαμε τα «άχαστα» τρέιλερ και teasers νέων και παλαιών παραγωγών που έκαναν το ντεμπούτο τους στο Κέντρο Συνεδρίων της πόλης της Καλιφόρνιας.

Luke Cage

Το Neflix επενδύει βαριά στα κόμικς της Marvel και αυτό αποδίδει ήδη καρπούς. Η πρώτη ευχάριστη είδηση ήλθε με την ανακοίνωση για την ανανέωση του “Daredevil” για τρίτη σεζόν, η οποία συνοδεύτηκε και από ένα teaser στους λογαριασμούς social media της σειράς. Αν κρίνουμε από αυτό το ελάχιστο δείγμα, ο νέος κύκλος θα είναι ακόμα πιο αιματηρός.

Κλείσιμο

Αλλά ας αφήσουμε το “Daredevil” στην άκρη, μια και πολύ πιο νωρίς -και συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου- πρόκειται να εισβάλει στις οθόνες μας ο
Luke Cage (Μάικ Κόλτερ)! Ο άφθαρτος υπερήρωας της Marvel που μας συστήθηκε στον πρώτο κύκλο του “Jessica Jones” ως ο φίλος της ομώνυμης ηρωίδας αποκτά τη δική του σειρά.

Το πρώτο τρέιλερ της νέας παραγωγής προβλήθηκε στο πλαίσιο του San Diego Comic-Con και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, όχι τόσο επειδή αποκαλύπτει και πάρα πολλά για την ιστορία (είναι πολύ νωρίς ακόμα και το Netflix είναι παραδοσιακά ιδιαίτερα φειδωλό) όσο για την αισθητική που αναδύει, αλλά και για την παρουσίαση των κεντρικών χαρακτήρων. Ο Cage καθαρίζει ένα κτίριο γεμάτο από κακοποιούς που τον λούζουν με σφαίρες, ενώ στο τέλος βλέπουμε για πρώτη φορά και τον κακό της σειράς. Τον Cottonmouth υποδύεται ο Μαερσάλα Αλί, ο οποίος παίζει και στη σειρά-ναυαρχίδα του Netflix, “House of cards”.

Το αξιοσημείωτο με τους ήρωες του Netlix είναι ότι όλοι προέρχονται από λίγο-πολύ ευάλωτες ομάδες. Ο Daredevil είναι τυφλός. Η Jessica Jones είναι γυναίκα. Και ο Luke Cage είναι ένας μαύρος υπερήρωας, σε μία περίοδο που έχει φουντώσει και πάλι η συζήτηση για τα δικαιώματα των μαύρων και έχει ενισχυθεί το κίνημα Black Lives Matter.



Τι τραγουδάρα ήταν αυτή στο τρέιλερ! “Shimmy Shimmy Ya” από τον Ol' Dirty Bastard για όποιον θέλει να το ακούσει. Και να το ξανακούσει...
 

Iron Fist

Το παρεάκι του Daredevil, της Jessica Jones και του Luke Cage συμπληρώνει ο Iron Fist, ο οποίος δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από τις παρουσιάσεις του Netflix. Το teaser της σειράς που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2017 ανέλαβε να δείξει ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της, ο Φιν Τζόουνς, aka σερ Λόρας Ταϊρέλ του “Game of thrones”.

Στα μόλις 51 δευτερόλεπτα διάρκειας του teaser βλέπουμε τον Iron Fist στην παιδική του ηλικία (όταν ήταν ακόμα Danny Rand) και την άφιξή του στη χαμένη πόλη K'un-Lun έπειτα από ένα ατύχημα που είχε. Αμέσως μετά τον παρακολουθούμε να κυκλοφορεί ξυπόλυτος στη Νέα Υόρκη, να είναι περιορισμένος σε ένα δωμάτιο και εν τέλει να δραπετεύει από αυτό χρησιμοποιώντας τη δύναμή του.



Και αφού με αυτόν τον τρόπο συμπληρώνεται το κουαρτέτο των υπερηρώων του Netflix, η υπηρεσία video streaming είπε να βάλει και το κερασάκι στην τούρτα, με ένα teaser των “Defenders”, τη σειρά στην οποία θα παίξουν και ο Daredevil και η Jessica Jones και ο Luke Cage και ο Iron Fist. Μη φανταστείτε τίποτα συγκλονιστικό. Απλά ένα βιντεάκι με τη λέξη “Defend”, όπου κάθε γράμμα προέρχεται και από τα logos των υπερηρώων, υπό τους ήχους του “Come as you are” των Nirvana. Αρκετά cool.



American Gods

Μία σειρά που προσωπικά ανυπομονώ να δω στη μικρή οθόνη βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Νιλ Γκέιμαν. Ο ίδιος ο Βρετανός συγγραφέας συμμετείχε στο πάνελ για το “American Gods” στο SDCC, όπου γνώρισε την αποθέωση. «Έρχομαι στο San Diego Comic-Con εδώ και πολύ καιρό. Το 1999 ερχόμουν με τρένο και κατά τη διάρκεια του τριήμερου ταξιδιού από το Σικάγο έγραψα το πρώτο κεφάλαιο του “American Gods”», είπε ο Γκέιμαν στην ομιλία του.

Η σειρά αφηγείται τις προετοιμασίες ενόψει του πολέμου που πρόκειται να ξεσπάσει ανάμεσα στους παλαιούς θεούς (από τον Όντιν μέχρι τον Θωθ) και τους νέους (όπως την Media και το Διαδίκτυο). Κατά τη διάρκεια του πάνελ παρουσιάστηκε και το πρώτο τρέιλερ της σειράς. Εκεί βλέπουμε τον κεντρικό ήρωα, Shadow Moon (Ρίκι Γουίτλ) εκεί που τον βρίσκει και η αρχή του βιβλίου: στη φυλακή, να περιμένει την απελευθέρωσή του. Εκεί όμως θα μάθει για τον χαμό της γυναίκας του, μία είδηση που θα θέσει σε κίνηση όλα τα γρανάζια της ιστορίας. Ο κ. Wednesday (απόλυτα ταιριαστός στον ρόλο ο Ίαν ΜακΣέιν) τον προσλαμβάνει στη δούλεψή του και οι προετοιμασίες ξεκινούν! Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στο Starz μέσα στο 2017.



Legion

Αν δεν έχετε χορτάσει κομιξάτους ήρωες, οι X-Men αποκτούν τη δική τους σειρά χάρη στη συνεργασία του FX και της Marvel, η οποία θα μας φέρει τα επτά πρώτα επεισόδια στις αρχές του 2017. Η σειρά ακολουθεί την πορεία του νεαρού Ντέιβιντ Χάλερ (Νταν Στίβενς), ο οποίος μπαινοβγαίνει για χρόνια στα ψυχιατρεία επειδή βλέπει και ακούει πράγματα μη αντιληπτά στους άλλους. Τελικά, όμως, αποδεικνύεται ότι όλες αυτές οι εικόνες και οι ήχοι ίσως και να υπάρχουν στην πραγματικότητα...



Game of thrones

Ας περάσουμε, όμως, και στο μέτωπο των βετεράνων. Η παρουσία του “Game of thrones” φέτος ήταν λιγότερο αισθητή σε σύγκριση με το παρελθόν: κανένα νέο όσον αφορά πιθανές νέες επιλογές στο καστ, απουσία των μεγαλύτερων ονομάτων (Πίτερ Ντίνκλατζ, Εμίλια Κλαρκ, Λένα Χίντεϊ, Κιτ Χάρινγκτον). Οι υπεύθυνοι δημοσίευσαν ένα teaser για τη διαδικασία παραγωγής του έβδομου κύκλου, με πολλές ατάκες από τον προηγούμενο κύκλο, που δεν πρόκειται να μας μείνει αξέχαστο.



Παρ’ όλα αυτά, μας παρουσίασαν και ένα βίντεο με bloopers του έκτου κύκλου που είχε αρκετή πλάκα. Ο Τύριον δυσκολεύεται να προφέρει τη λέξη “benevolent” («καλοκάγαθος») και ποιος μπορεί να τον αδικήσει, αφού τέτοιοι άνθρωποι είναι υπό εξαφάνιση στο Γουέστερος και το Έσος. Η Καλίσι, από την άλλη, μπερδεύει τα λόγια της στη γλώσσα των Ντοθράκι και καταλήγει να κάνει scat…



The walking dead

Μπορεί να μιλάμε με τόσο πάθος για το “Game of thrones”, όμως το “Walking dead” είναι η σειρά με την υψηλότερη τηλεθέαση στην καλωδιακή τηλεόραση των ΗΠΑ. Η πρώτη είδηση στο San Diego Comic-Con είχε να κάνει με την πρεμιέρα της έβδομης σεζόν, που θα αποτελείται από 16 επεισόδια: 23 Οκτωβρίου (με ένα μεγάλο διάλειμμα στη μέση). Η δεύτερη είχε να κάνει με το τρέιλερ του νέου κύκλου, το οποίο εστιάζει στους κεντρικούς ήρωες που αντικρίζουν ένας-ένας το ρόπαλο του Νίγκαν (Τζέφρι Ντιν Μόργκαν) και μας δείχνει ένα new entry, τον Βασιλιά Εζίκιλ (ένας πολύ γνωστός χαρακτήρας για τους λάτρεις του κόμικ, τον οποίο υποδύεται ο Κάρι Πέιτον) μαζί με τη Σίβα, το… κατοικίδιό του (μια τίγρη).



Vikings

Το δεύτερο μισό της σειράς “Vikings” είναι αρκετά κοντά και το SDCC ήταν η κατάλληλη πλατφόρμα για να γίνει η απαραίτητη υπενθύμιση. Το τρέιλερ για τη σεζόν… 4b δείχνει τον Ράγκναρ να επιστρέφει στο Κάτεγκατ και τον Προφήτη να μην είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με αυτή την εξέλιξη. Κατά τα άλλα, βλέπουμε τα γνωστά (λεηλασίες, μάχες), αλλά και τον Μπγιόρν να δείχνει στον χάρτη τη Μεσόγειο. Ωχ…



The Strain

Η σειρά του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο είχε όλες τις προϋποθέσεις να γίνει για τους βρικόλακες ό,τι έγινε το “Walking dead” για τα ζόμπι: ένα σημείο αναφοράς στην τηλεόραση. Τελικά δεν έγινε - και αυτό οφείλεται στην καθίζηση που έπαθε στη δεύτερη σεζόν, η οποία ήταν γεμάτη σεναριακά κενά και αδιάφορη εξιστόρηση (με ορισμένες εξαιρέσεις). Παρ’ όλα αυτά, η σειρά επιστρέφει στα τέλη Αυγούστου για τον τρίτο της κύκλο και έτσι δήλωσε «παρών» στο Comic-Con. Πολύ καλή η έμπνευση να παρουσιαστεί ένα βίντεο όπου ραπάρουν οι βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς. Ο Κέβιν Ντουράντ φαίνεται να το έχει από φυσικού του ενώ τα ρέστα του δίνει και ο Γουόλντερ Φρέι Ντέιβιντ Μπράντλεϊ. Λέτε να είναι το προοίμιο ενός καλύτερου τρίτου κύκλου; Ας διατηρήσουμε κάποιες αμφιβολίες…



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης