Με τη Γλυκερία στη Μικρά Ασία

Με τη Γλυκερία στη Μικρά Ασία

Ένα μουσικό οδοιπορικό, από τη Σμύρνη έως την Κωνσταντινούπολη, ερμηνευμένο από τη Γλυκερία

Με τη Γλυκερία στη Μικρά Ασία
Το καλοκαίρι θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα ερμηνεύοντας με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο τα τραγούδια της. Εάν όμως οι δρόμοι σας δεν συναντηθούν, μην ανησυχείς: η Γλυκερία θα βρεθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά για ένα αφιέρωμα στους μουσικούς δρόμους της Μικράς Ασίας. Μαζί της θα έχει την τουρκάλα τραγουδίστρια Dilek Koç, γνωστή κι από την ερμηνεία της στο soundtrack της ταινίας «Πολίτικη κουζίνα», και την Αρετή Κετιμέ, λάτρη του παραδοσιακού τραγουδιού.

Στόχος της Γλυκερίας θα είναι να μας ταξιδέψει με τις ερμηνείες της, και ethnic διάθεση, στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολής. «Από τη θάλασσα της Σμύρνης έως την Κωνσταντινούπολη και τον Βόσπορο κι από την αγορά της Καππαδοκίας και τα καφέ-αμάν έως την Αγιά Σοφιά, μεταφέροντας μας τη μουσική ατμόσφαιρα από τις ελληνοαρμενικές γειτονιές, πριν από τον τραγικό Σεπτέμβρη του 1922», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι διοργανωτές.

Κλείσιμο


Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι ο δίσκος της με τίτλο «Τα σμυρνέϊκα», που την έκανε και ευρέως γνωστή στην Ελλάδα, είναι ένα από τα προσωπικά της άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, άλλοτε με συναδέλφους και άλλοτε μόνη, έχει αποδείξει ότι το συγκεκριμένο είδος μουσικής το αποδίδει με τέτοιον τρόπο, που δημιουργεί στο κοινό συναισθήματα ικανά για να την πιστεύει και να την αγκαλιάζει.

Αρκεί να θυμηθεί κανείς σμυρνέικα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει: «Τι σε μέλλει εσένα», «Από ξένο τόπο», «Τζιβαέρι», «Η Έλλη», «Πασαλιμανιώτισσα», «Σμυρνιά», «Ο μεμέτης», «Η Μαρίτσα η Σμυρνιά», «Χαρικλάκι», «Ο φερετζές», «Τ' αποφάσισα μικρή μου», «Κουκλάκι», «Ντερβίσαινα», «Αρμενίτσα», «Η Ξαβεριώτισα (Μπαγιαντέρας)», «Μες στης Αθήνας τις ομορφιές», «Η μικρή του καμηλιέρη», «Καροτσέρι τράβα», «Στρίβε λόγια» και αρκετά ακόμα που την έκαναν αγαπητή στο ευρύ κοινό.

Η συναυλία πραγματοποιείται με σκοπό τη στήριξη της κοινωνικής-συνεταιριστικής επιχείρησης ΑΚΤ-ΕΙΝ. Σκοπός του συνεταιρισμού είναι η προώθηση της ένταξης στην οικονομική και κοινωνική ζωή, και στην απασχόληση, ατόμων που αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό και εν γένει η κοινωνική επανένταξη των ατόμων που ανήκουν στις Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού, και της ενσωμάτωσής τους στην αγορά εργασίας μέσω της δημιουργίας ευκαιριών κατάρτισης και ανάπτυξης προσωπικών δεξιοτήτων.

Info
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμές: προπώληση 12 ευρώ, ταμείο 14 ευρώ
Σημεία προπώλησης: www.viva.gr, Public, Seven Spots, Relaod, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευρυπίδης, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης