Συναυλία ή… γάμος;

Συναυλία ή… γάμος;

Την ερχόμενη Δευτέρα ο Χρήστος Θηβαίος θα βρίσκεται στη σκηνή του Θεάτρου Κολωνού, τη στιγμή που στο Θέατρο του Αττικού Άλσους θα παίζεται η παράσταση «Του Κουτρούλη ο Γάμος»

Συναυλία ή… γάμος;
Καταλαβαίνεις ότι βρίσκεσαι στα τέλη του Ιουλίου όταν βλέπεις πως η Αθήνα έχει αρχίσει να αδειάζει από κόσμο, ενώ κάθε φορά που μπαίνεις στο Facebook το timeline σου γεμίζει με φωτογραφίες φίλων και γνωστών στην παραλία. Ευτυχώς ωστόσο για εμάς που έχουμε μείνει πίσω οι επιλογές εξόδου δεν έχουν περιοριστεί. Την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Ιουλίου, για παράδειγμα μπορούμε να επιλέξουμε για τη βραδινή μας έξοδο ανάμεσα στη συναυλία του Χρήστου Θηβαίου και την παράσταση «Του Κουρτρούλη ο Γάμος».

Ο τραγουδοποιός θα εμφανιστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στο Θέατρο Κολωνού, ερμηνεύοντας τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του αλλά και καινούρια τραγούδια. Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Θηβαίος διαλέγει τα αγαπημένα του τραγούδια από την 20χρονη πορεία του στη μουσική αλλά και άλλα που έχει αγαπήσει από εκλεκτούς συναδέλφους του. Ταυτόχρονα παρουσιάζει και νέα τραγούδια από τη δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζει αυτό τον καιρό με τίτλο «Σιδερένιο Νησί».

Μαζί του θα βρίσκονται οι Μάξιμος Δράκος στο πιάνο, ο Γιάννης Αγγελόπουλος στα τύμπανα καθώς και ο Πέτρος Βαρθακούρης. Η είσοδος έχει οριστεί στα 3 ευρώ και μπορείς να προμηθευτείς εισιτήρια στο τηλέφωνο 211 1000 365 και στη σελίδα www.ticket365.gr. Εισιτήρια θα πωλούνται επίσης στο ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης από τις 19:00 έως τις 21:00. Όσο για το Θέατρο Κολωνού, βρίσκεται Ιωαννίνων και Καπανέως, δίπλα στη στάση του Μετρό Σεπόλια.

Κλείσιμο
Όσον αφορά την παράσταση «Του Κουτρούλη ο Γάμος», θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ στο Θέατρο του Αττικού Άλσους, σε απόδοση κειμένου και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου. Το έργο «Του Κουτρούλη ο Γάμος» γράφτηκε από τον Αλέξανδρο Ρίζο Ραγκαβή στα 1843, αμέσως μετά το «μνημόνιο» με τους δανειστές εκείνης της εποχής και την επιβολή στη χώρα μας από τις Μεγάλες Δυνάμεις δυσβάστακτων όρων, που οδήγησαν στην εξέγερση της 3ης Σεπτεμβρίου.

Μέσα από την ξεκαρδιστική ιστορία του Κουτρούλη, του καλοκάγαθου ράφτη από την Σύρο, που για να τον δεχτεί για σύζυγό της η ωραία  Ανθούσα θέτει ως όρο να γίνει… υπουργός, ο Ραγκαβής αποκαλύπτει με αξιοθαύμαστη τόλμη τις μεθόδους και τις πρακτικές που από τότε ταλανίζουν το πολιτικό μας σύστημα: την εξασφάλιση ξένης υποστήριξης, τη διαπλοκή, την εξαγορά συνειδήσεων, τις πελατειακές σχέσεις και τη θυσία του δημοσίου στο ατομικό συμφέρον.

Όλα αυτά διαδραματίζονται στο συμβολικό πλαίσιο του ξενοδοχείου «Η Ελλάς», όπου ο Ραγκαβής κατορθώνει να αναβιώσει και να ανανεώσει την φόρμα της αριστοφανικής κωμωδίας, αξιοποιώντας όχι μόνο τον Χορό πολιτών–πελατών, αλλά και όλα τα δοκιμασμένα τεχνάσματα του είδους: την Παράβαση, τα Επεισόδια, τον Αγώνα, τον Υμέναιο και φυσικά τις κωμικές ανατροπές, το άφθονο γέλιο, τα τραγούδια και την πανηγυριώτικη διάθεση.

Στην παράσταση παίζουν οι Γιάννης Βούρος, Τάνια Τρύπη, Κώστας Φλωκατούλας,  Γιώργος Γιαννόπουλος, Άγγελος Μπούρας, Θοδωρής Αντωνιάδης, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Δέσποινα Μπουγατιώτη, Θάλεια Χαραρά, Δανάη Αγγελάτου και ο Γιάννης Καλατζόπουλος. Η είσοδος και εδώ είναι στα 3 ευρώ, ενώ για την αγορά εισιτηρίων ισχύει ότι ακριβώς και με τη συναυλία του Χρήστου Θηβαίου. Η είσοδος για το Θέατρο του Αττικού Άλσους είναι από την οδό Καρπενησιώτη, στον περιφερειακό του Γαλατσίου (Τουρκοβούνια).

Η ώρα έναρξης και για τις δύο εκδηλώσεις είναι στις 21:00, και αμφότερες πραγματοποιούνται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης