Τα παιδιά πάνε Επίδαυρο!

Τα παιδιά πάνε Επίδαυρο!

Έχετε, ας πούμε, μία τετραμελή οικογένεια με δύο μικρά παιδιά και θέλετε να πάτε να δείτε μία παράσταση στην Επίδαυρο, που δεν ενδείκνυται για τις ηλικίες των παιδιών σας. Τι κάνετε, αν δεν έχετε κάπου να τα αφήσετε;

Τα παιδιά πάνε Επίδαυρο!
Μέχρι σήμερα η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα ήταν: «Δεν θα πάμε στην παράσταση». Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου όμως σας δίνει μία ακόμα επιλογή. Από φέτος, και για τις παραστάσεις «Οιδίποδας Τύραννος» του Σοφοκλή στις 29 και 30 Ιουλίου, «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη στις 5 και 6 Αυγούστου και «Όρνιθες» του Αριστοφάνη στις 19 και 20 Αυγούστου, θα λειτουργήσει πιλοτικά ένας νέος θεσμός, η «Δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση για παιδιά».

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε παιδιά 4–12 ετών, και στόχο έχει να τα απασχολήσει δημιουργικά όσο οι γονείς τους θα παρακολουθούν ξένοιαστοι την παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Η θεματική των εργαστηρίων θεάτρου, κίνησης, μουσικής, εικαστικών θα εμπνέεται από τα θέματα της εκάστοτε παράστασης. Οι ενότητες είναι χωρισμένες και διαμορφωμένες ανάλογα με το γνωστικό και ηλικιακό επίπεδο των παιδιών, έτσι ώστε να λειτουργεί το εργαστήριο ως μια γέφυρα επικοινωνίας, όπου γονείς και παιδιά, μπορούν να μοιραστούν, μέσα από το δικό τους φίλτρο, τα θέματα της παράστασης που θα παίζεται στο θέατρο. 

Το πρόγραμμα, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του την Παρασκευή 29 Ιουλίου, θα πραγματοποιείται στους χώρους (εξωτερικούς και εσωτερικούς) του Γυμνασίου Ασκληπιείου στο Λυγουριό (το χωριό δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο). Θα ξεκινάει στις 8 το βράδυ και θα διαρκεί μέχρι τη λήξη της παράστασης στην Επίδαυρο. Το κόστος συμμετοχής ανά παιδί είναι μόλις στα 5 ευρώ, ενώ για άνεργους και πολύτεκνους το ένα εισιτήριο θα ισχύει για δύο παιδιά. Κάπως έτσι, στο τέλος της βραδιάς όλοι μάλλον θα είναι ευχαριστημένοι. Και εσείς που είδατε ανενόχλητοι την παράσταση και τα παιδιά σας που πέρασαν δύο ώρες δημιουργικά χωρίς να βαρεθούν βλέποντας θεάματα που δεν προορίζονται για την ηλικία τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης