Όλα είναι παιχνίδι

Όλα είναι παιχνίδι

Τραγουδώντας την παιδική μας αθωότητα

Όλα είναι παιχνίδι
Παιχνίδια παντού, στα κινητά, στα pc, στα tablets, μα πάνω απ' όλα στην ανθρώπινη φύση που -όσο κι αν, ίσως, ακούγεται υπερβολικό- τα χρειάζεται όσο το σώμα χρειάζεται το οξυγόνο. Με τον καταιγισμό πληροφορίας που δεχόμαστε καθημερινά, η απόδραση του μυαλού μας, έστω και για λίγο, αποδεικνύεται ζωτικής σημασίας. Και τα παιχνίδια που μας συντροφεύουν από τα παιδικά μας χρόνια ταιριάζουν παντού, φυσικά και όταν ενηλικιωνόμαστε και ανακαλύπτουμε πως παίζονται ακόμα και στον έρωτα. 

Ο Δημήτρης Σαμόλης όταν δεν παίζει ως ηθοποιός παίζει με τη μουσική και τώρα μας τραγουδάει γι’ αυτό στο ανάλαφρο τραγούδι του με τίτλο “Atari”, που κυκλοφορεί σε ένα δροσερό, χαρούμενο και καλογυρισμένο βίντεοκλιπ στο διαδίκτυο. Ο ίδιος, προερχόμενος από μια γενιά που ξόδευε ώρες και ώρες παίζοντας με την ομώνυμη παιχνιδομηχανή, εξηγεί πως ήταν η πρώτη που ασχολήθηκε και γι’ αυτό το λόγο με το single επιχειρεί ένα ολιγόλεπτο ταξίδι αναπόλησης και νοσταλγίας ντυμένου με τα χρώματα της παιδικής ξεγνοισιάς.

Ακούγοντάς το νοιώθουμε σαν να μας δίνει άλλοθι για όλα όσα ονειρευτήκαμε και φανταστήκαμε στα χρόνια της αθωότητάς μας, εποχές στις οποίες ο φόβος ήταν κάτι άγνωστο, που υπήρχε μόνο «μπροστά» και που εμείς νομίζαμε ότι μια μέρα θα κατακτούσαμε την κορυφή του κόσμου. Βασικά, με αυτό το τραγούδι ο Σαμόλης μας λέει ότι όχι μόνο κάναμε καλά που κάποτε βουτήξαμε στον κόσμο των παιχνιδιών έστω και ηλεκτρονικών, αλλά καλά θα κάνουμε να συνεχίσουμε, όπως, όταν και όσο μπορούμε, προκειμένου να διαφυλάξουμε την κληρονομιά που μας άφησε η παιδικότητά μας. 

Αυτή που όσο μεγαλώνουμε έχει μάθει να κρύβεται όλο και πιο βαθιά μέσα μας, πίσω από τα πρέπει και δεν πρέπει του κόσμου των ενηλίκων. Μερικές φορές καλό είναι να μην μεγαλώνεις, ή τουλάχιστον να σταματάς για λίγο τους δείκτες του ρολογιού. Έτσι, για μια μικρή ανάπαυλα που τόσο αξίζουμε. Δείτε εδώ το νέο βιντεοκλιπ του τραγουδιού:

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης