Ένας… έρωτας στο Μεταξουργείο

Ένας… έρωτας στο Μεταξουργείο

Συναντήσαμε τoν δημοσιογράφο Κώστα Τσουρό για να μας εξηγήσει πώς από τη φιλοσοφική και τη δημοσιογραφία αποφάσισε να μπει στην κουζίνα

Ένας… έρωτας στο Μεταξουργείο

Συναντήσαμε τoν δημοσιογράφο Κώστα Τσουρό για να μας εξηγήσει πώς από τη φιλοσοφική και τη δημοσιογραφία αποφάσισε να μπει στην κουζίνα

Κλείσιμο

Ο δημοσιογράφος Κώστας Τσουρός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, σε μια ωραία γειτονιά στην Κυψέλη. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας και μετά την αποφοίτησή του δούλεψε αρχικά στην ΕΡΤ ως φιλόλογος (ανασυντάκτης κειμένων στο δελτίο ειδήσεων). Μαθαίνοντας τη δουλειά από μέσα, του μπήκε το «μικρόβιο» και όταν παρουσιάστηκε η κατάλληλη ευκαιρία αποφάσε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία.

«Πέρασα σχεδόν από όλα τα πόστα κατά τη διάρκεια των 10 ετών που ήμουν στην ΕΡΤ», μου λέει. «Έκανα σύνταξη ειδήσεων, σχεδόν όλα τα ρεπορτάζ με ιδιαίτερη αγάπη στο εκκλησιαστικό και το οικονομικό, ενώ τη χρονιά πριν από το βάναυσο μαύρο στην ΕΡΤ παρουσίαζα την πρωινή εκπομπή ΝΕΤ ΠΑΝΤΟΥ, αλλά και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ τα Σαββατοκύριακα». Το 2013, μετά το κλείσιμο της παλιάς ΕΡΤ, βρέθηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ κάνοντας ελεύθερο ρεπορτάζ για το δελτίο ειδήσεων του σταθμού, όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα.

«Στις αρχές του 2015 κατάφερα να κάνω κι άλλο ένα όνειρό μου πραγματικότητα. Μπήκα στον χώρο της εστίασης και μαζί με έναν καλό φίλο ανοίξαμε το μεζεδοπωλείο “Τα Κουταλάκια” στον αριθμό 39 της Θερμοπυλών, στον Κεραμεικό. Το καλό φαγητό πάντα ήταν η διασκέδασή μου και αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με ακόμη μια αγάπη μας και να την προσφέρουμε στον κόσμο. Η εποχή είναι δύσκολη και δυστυχώς εχθρική προς την επιχειρηματικότητα αλλά μου αρέσει το ρίσκο και να πηγαίνω κόντρα στα πράγματα. Αν κερδίσεις βγαίνεις ευτυχισμένος, αν χάσεις όμως βγαίνεις σοφότερος».



Όπως μου εκμυστηρεύεται, η καθημερινότητά του και με τις δυο δουλειές είναι παραπάνω από κουραστική, αλλά θεωρεί ότι αξίζει τον κόπο να κυνηγάς και να υλοποιείς τα όνειρά σου. Η δημοσιογραφία είναι η αγάπη του και «Τα Κουταλάκια» ο έρωτας του. «Επιλέξαμε το κέντρο της Αθήνας για να ανοίξουμε το μεζεδοπωλείο διότι είμαι παιδί του Κέντρου και το λατρεύω. Νομίζω ότι τις εικόνες που σου δίνουν οι παλιές γειτονιές της Αθήνας δύσκολα τις βλέπεις αλλού».

Σε ένα κτίριο της δεκαετίας του '30 στο κέντρο της Αθήνας και σε έναν πεζόδρομο με πολλά χρώματα και δέντρα που θυμίζει παλιά γειτονιά, «Τα Κουταλάκια» αποτελούν μια ιδιαίτερη πρόταση για καλό φαγητό. Ο Κώστας και ο Βασίλης με υποδέχθηκαν και με έκαναν από την πρώτη στιγμή να νιώσω σαν στο σπίτι μου, κάτι που επιβεβαίωσε στη συνέχεια και το φαγητό. «Τρως αληθινό σπιτικό φαγητό με αγνά υλικά και πολύ προσεκτικά μαγειρεμένο», υποστηρίζει και συνεχίζει: «Η κουζίνα είναι ελληνική, με πιάτα και συνταγές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας».

Φέτος το καλοκαίρι είναι αφιερωμένο στις κυκλαδίτικες γεύσεις. Στον κατάλογο του καταστήματος θα βρεις εκτός από τα παραδοσιακά πιάτα τους και επιλογές κατευθείαν από τα νησιά των Κυκλάδων. «Στα “Κουταλάκια” επιμένουμε ελληνικά. Πιστεύουμε στην ελληνική κουζίνα και μαγειρεύουμε με προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας. Στόχος μας είναι να στηρίζουμε τους μικρούς παραγωγούς και να φέρνουμε στο πιάτο του πελάτη γεύσεις του τόπου μας». Γι’ αυτό και, όπως καταλήγει, οι δύο τους ψάχνουν πάντα τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά. Μια επίσκεψη στον πεζόδρομο αυτές τις μέρες θα σε πείσει.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης