10 συναυλίες για τον Ιούλιο

10 συναυλίες για τον Ιούλιο

Το συναυλιακό καλοκαίρι στην Αθήνα συνεχίζεται δυναμικά μέσα στον Ιούλιο

10 συναυλίες για τον Ιούλιο

Το συναυλιακό καλοκαίρι στην Αθήνα συνεχίζεται δυναμικά μέσα στον Ιούλιο


Λίγο πριν ο Αύγουστος φέρει ένα time out στις περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο κλείνον άστυ, ανανεώνοντας το ραντεβού μας μαζί τους για τον Σεπτέμβριο, προλαβαίνουμε να απολαύσουμε τις συναυλίες του Ιουλίου. Ποιους μουσικούς και τραγουδιστές θα απολαύσουμε όμως επί σκηνής τις προσεχείς εβδομάδες; Διαλέξαμε δέκα συναυλίες που στη θέση σας δεν θα τις χάναμε και σας τις παρουσιάζουμε… Μόνο που πρέπει να διαλέξετε, γιατί αρκετές πέφτουν η μία πάνω στην άλλη.

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
11 Ιουλίου, Βεάκειο
Μετά τις δύο παραστάσεις στη Μικρή Επίδαυρο, η μουσική «Συνάντηση» του Στέφανου Κορκολή με το τεράστιο έργο του Μίκη Θεοδωράκη μας δίνει ραντεβού στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά. Κλασσικά έργα για πιάνο, μεταφορές και διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη αποτελούν το υλικό αυτής της συναυλίας, στην οποία παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρώτη το «Μαουτχάουζεν», σε μεταγραφή για πιάνο-φωνή του Στέφανου Κορκολή, με την έγκριση και την επιμέλεια του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη. Στο πιάνο κάθεται ο ίδιος ο Κορκολής, ενώ ερμηνεύει η νεαρή Σοφία Μανουσάκη.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ – ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ – ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ
11 Ιουλίου, Θέατρο Πέτρας
Τον χειμώνα στο Passport έστησαν μία ανεπανάληπτη λαϊκή μουσική γιορτή. Αυτό κάνουν και φέτος το καλοκαίρι περιοδεύοντας σε επιλεγμένα θέατρα ανά την Ελλάδα. Στις 11 Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας τρεις σπουδαίες ερμηνεύτριες, αλλά πάνω απ’ όλα φίλες, μας θυμίζουν μερικές από τις κορυφαίες στιγμές του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Τσιτσάνης, Παπαϊωάννου, Ξαρχάκος, Λοΐζος, Ζαμπέτας αλλά και Πάνου, Καλδάρας, Μητσάκης, Μούτσης, Σπανός, Νικολόπουλος… Όλοι έχουν τη θέση τους σε αυτή την παράσταση–γιορτή, που θα μας κάνει να τραγουδάμε παρέα με τις τρεις κυρίες όλη τη νύχτα.

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ – ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ – ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
13 Ιουλίου, Κατράκειο Θέατρο
Η μεγάλη Κυρία του ελληνικού τραγουδιού συναντά ξανά επί σκηνής τον Αντώνη Ρέμο, αρκετά χρόνια μετά τη συνεργασία τους στο Αθηνών Αρένα. Μαζί τους ο αειθαλής Χρήστος Νικολόπουλος με το μπουζούκι του. Το να βλέπεις και να ακούς τη Μαρινέλλα live είναι πάντα μία εμπειρία. Το συναυλιακό ταίριασμά της με τον Ρέμο και τον Νικολόπουλο μοιάζει ένας καλός λόγος για να την απολαύσεις ξανά.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ – ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ
13 Ιουλίου, Αμαλιείο Θέατρο Μαρούσι
Μετά την επιτυχημένη τους συνεργασία στον Βοτανικό τον χειμώνα, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου συνεχίζουν το μουσικό τους ταξίδι με μία μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία. Στις 13 Ιουλίου στο Μαρούσι θα μας θυμίσουν όλα αυτά για τα οποία τους αγαπάμε φανατικά και θα μας συστήσουν και πολλά από τα νέα τους τραγούδια, που θα αγαπήσουμε. Μία σπουδαία φωνή και ένας κορυφαίος τραγουδοποιός ξεδιπλώνουν τη χημεία τους επί σκηνής.

NOUVELLE VAGUE
13 Ιουλίου, Gazarte
Στην ταράτσα του Gazarte μας δίνουν ραντεβού οι υπέροχοι Nouvelle Vague, που επιστρέφουν στην Ελλάδα έχοντας στις αποσκευές τους όλες αυτές τις λατρεμένες διασκευές κορυφαίων τραγουδιών της παγκόσμιας σκηνής σε ύφος bossa nova, '60s pop και '50s jazz. Μία μπάντα που ξεκίνησε στα late ’80s στη Γαλλία και από τότε έχει κατακτήσει τον κόσμο με τις μουσικές της.

ΑΡΛΕΤΑ – ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
13 Ιουλίου, Κήπος Μεγάρου Μουσικής
Τα «Ήσυχα Βράδια» τιτλοφορείται η μουσική συνάντηση της Αρλέτας και του Λάκη Παπαδόπουλου (από το ομώνυμο τραγούδι τους φυσικά), αλλά η βραδιά της 13ης Ιουλίου στον Κήπο του Μεγάρου δεν αναμένεται ήσυχη. Θα είναι γεμάτη συγκίνηση, νοσταλγία, ερωτισμό, χιούμορ… Μια «ροκ» βραδιά με άρωμα μπουάτ. Και δύο καλλιτέχνες που μας έχουν χαρίσει μερικά από τα πιο όμορφα μουσικά μας ταξίδια.

LANA DEL REY
19 Ιουλίου – Terra Vibe Park
Επιστροφή στο Rockwave Festival και στο Terra Vibe για τη Lana Del Rey. Mε τέσσερις δίσκους που μονοπωλούν μουσικά βραβεία και υποψηφιότητες –το Honeymoon ο πιο πρόσφατος εξ αυτών– η ιέρεια της hip, που μας συστήθηκε με το “Born to die” και έκτοτε είδε την καριέρα της να εκτοξεύεται, έρχεται ξανά στην Ελλάδα για ένα εκρηκτικό live υψηλών προδιαγραφών. Από αυτά που δεν χάνεις!

SCORPIONS
20 Ιουλίου, Πλατεία Νερού
Σίγουρα υπάρχουν αυτοί που έχουν βαρεθεί να τους βλέπουν, αφού σχεδόν κάθε καλοκαίρι οι Scorpions είναι εδώ. Όμως όταν μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα ροκ συγκροτήματα ever, τότε η μία, οι δύο και οι τρεις φορές δεν είναι αρκετές. Στις 20 Ιουλίου οι θρυλικοί γερόλυκοι της ροκ έρχονται στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο για μία μοναδική συναυλία, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους για τον εορτασμό των 50 ετών της αξιοζήλευτης καριέρας τους. Μπορείς να λείπεις στα γενέθλιά τους;

MUSE
23 Ιουλίου, Πλατεία Νερού
Οι Muse έρχονται στο Ejekt Festival και η μία από τις συναυλίες του καλοκαιριού είναι γεγονός! Στο απόγειο της απίστευτης καριέρας τους κι έχοντας μόλις κερδίσει το βραβείο Grammy για το καλύτερο Rock Album της χρονιάς για το “Drones”, οι Muse έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα προκαλώντας παραλήρημα στους fans τους. Ήρθε η ώρα να ακούσουμε και να τραγουδήσουμε ζωντανά τα “Uprising”, “Madness”, “Starlight”, “Resistance”, “Dead Inside”, “Undisclosed Desires”, “Supermassive Black Hole”, “Knights of Cydonia”, “Time is Running Out”, “Hysteria” και όλα τα μεγάλα hits αυτής της σπουδαίας μπάντας, που μετράει ήδη 20 εκατομμύρια δίσκους σε πωλήσεις!

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ
25 Ιουλίου, Βεάκειο
Η μία από τις δύο αρχικά προγραμματισμένες συναυλίες της Πρωτοψάλτη στο Βεάκειο ακυρώθηκε λόγω καιρικών συνθηκών και μετατέθηκε για τις 25 Ιουλίου. Η Άλκηστις με την υπέροχη φωνή της θα μας ξεναγήσει στα μουσικά της ηχοτόπια μέσα από τραγούδια αγαπημένα που βγαίνουν ξανά στο φως με την μαγεία των νυκτών εγχόρδων ΜandolinARTE! Μία μαγική βραδιά.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης