Σε αναζήτηση του επόμενου πρώτου…

Σε αναζήτηση του επόμενου πρώτου…

O 7ος διαγωνισμός «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας ανοίγει την υποβολή προτάσεων για να αναδείξει την επόμενη επιτυχημένη ελληνική startup

Σε αναζήτηση του επόμενου πρώτου…

O 7ος διαγωνισμός «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας ανοίγει την υποβολή προτάσεων για να αναδείξει την επόμενη επιτυχημένη ελληνική startup


Pollfish, sourceLair, intale, TomoTECH, nestcargo, Doctoranytime, Acropolis Rock, Incrediblue, e-table, funk martini, wifins, zootle, nannuka, giaola, goodvidio, viral loop, bloode, kinems, eventora: μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της εγχώριας startup σκηνής που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό - όλα τους έχουν βραβευθεί στον διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας. Εάν λοιπόν θέλεις να δεις το όνομα της επιχείρησής σου ανάμεσά τους, και να διεκδικήσεις συνολικό χρηματικό έπαθλο 49.000 ευρώ, τότε έχεις μια πρώτης τάξεως ευκαιρία καθώς την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιουλίου, ξεκινά η υποβολή προτάσεων για τον 7o διαγωνισμό.

Κλείσιμο

Κατά τη διάρκεια των έξι χρόνων διοργάνωσής του δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως… σχεδόν οι μισές ελληνικές startup έχουν δηλώσει συμμετοχή. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κατατεθεί συνολικά προς αξιολόγηση 858 προτάσεις! Γι’ αυτό και πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση, έμφαση δίνεται στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων ομάδων που έχουν διακριθεί.


Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, επιλεγμένες προτάσεις παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας. Επιπλέον λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και της Microsoft, ενώ τους παρέχονται υπηρεσίες incubation σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον incubator 1776 με έδρα τις Η.Π.Α. Ακόμη, για την οικονομική στήριξη των εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένα προγράμματα δανεισμού τους και συμμετοχής στο εταιρικό τους κεφάλαιο.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε δράσεις καθοδήγησης σε συνεργασία με την Google, την Grant Thornton, τη Watson Farley and Williams, το Israel Advanced Technology Industries (IATI) καθώς και σε πρωτοβουλίες δικτύωσης σε συνεργασία με την Endeavor Greece και το Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο. Έμφαση δίνεται επίσης στην καθοδήγηση (mentoring) των ομάδων από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία, με επαγγελματική εμπειρία άνω των είκοσι ετών και σε διαφορετικούς κλάδους, προτείνουν στοχευμένες λύσεις για τη βελτίωση κάθε καινοτόμου προσπάθειας.

Η αξιολόγηση των προτάσεων του φετινού διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί από την Τράπεζα σε συνεργασία με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα: α) Πανεπιστήμιο Αθηνών, β) Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, γ) Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δ) Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ε) Πανεπιστήμιο Πειραιά, στ) Πανεπιστήμιο Πατρών, ζ) Πανεπιστήμιο Κρήτης και η) Πανεπιστήμιο Μακεδονίας​.


Όσον αφορά την υποβολή των προτάσεων, θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016, στις 15.00, με τις θεματικές ενότητες των συμμετεχόντων να είναι α) η ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα, β) το περιβάλλον και η τεχνολογία και γ) ο πολιτισμός και η τεχνολογία. Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε θεματικής ενότητας, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό, θα βρεις στο www.nbg.gr/el/nbgseeds/competition.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης