3+1 φιλόδοξες startups

3+1 φιλόδοξες startups

Τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “egg - enter•grow•go” της Eurobank και έχουν όλα τα φόντα για να διακριθούν

3+1 φιλόδοξες startups

Τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “egg - enter•grow•go” της Eurobank και έχουν όλα τα φόντα για να διακριθούν


Κάθε φορά που ξεκινάει μια νέα προσπάθεια, αν προσπαθήσεις να κάνεις προβλέψεις για το τελικό αποτέλεσμα το πιθανότερο είναι να πέσεις έξω. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον χώρο της νέας επιχειρηματικότητας όπου οι απαιτήσεις είναι κάτι παραπάνω από υψηλές, ο ανταγωνισμός τεράστιος και τα δεδομένα μεταβάλλονται συνεχώς - παρόλα αυτά, δύσκολα αντιστέκεσαι στον πειρασμό.

Διαβάζοντας, λοιπόν, τη λίστα των 31 επιχειρηματικών ομάδων που εντάχθηκαν στον τέταρτο κύκλο του προγράμματος “egg - enter•grow•go” της Eurobank, δεν μπόρεσα να μην ξεχωρίσω τέσσερις startups. Όχι γιατί θεωρώ ότι θα επιτύχουν σίγουρα επιχειρηματικά αλλά επειδή οι ιδέες τους μου φαίνονται ενδιαφέρουσες. Η επιλογή, βέβαια, ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς οι ομάδες που έχουν ήδη περάσει προκρίθηκαν μεταξύ 293 συμμετοχών και μετά από τέσσερα στάδια αυστηρής αξιολόγησης που ξεκίνησε τον Απρίλιο και ολοκληρώθηκε τον Μάιο. Ποιες είναι αυτές;

Greeking.me

Η Greeking.me είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον πολιτιστικό τουρισμό. Δίνοντας έμφαση στη δημιουργία αυθεντικών και προσωποποιημένων εμπειριών, προσφέρει στους επισκέπτες θεματικές βόλτες στην πόλη, γαστρονομικές εμπειρίες όπως μαθήματα ελληνικής κουζίνας και περιπάτους γευσιγνωσίας, μαθήματα παραδοσιακών χορών, workshops για παιδιά και οικογένειες αλλά και υπηρεσίες team building για εταιρείες. Με άξονες την υψηλή ποιότητα, το δημιουργικό πνεύμα και το άψογο customer service, στόχος της είναι να κάνει τους επισκέπτες της χώρας μας να νιώσουν στην ουσία του τον ελληνικό πολιτισμό, με έναν τροπο αυθεντικό και πρωτότυπο.

Artimelia

H Artimelia δραστηριοποιείται στον χώρο των ρομποτικών βοηθητικών συσκευών για άτομα με αναπηρία στα άνω άκρα. Μέσω της αξιοποίησης μιας πρωτοποριακής τεχνολογίας ενεργοποίησης από έξυπνα υλικά, φιλοδοξεί να προσφέρει τεχνολογικά προηγμένες και ταυτόχρονα οικονομικές συσκευές στην αγορά, οι οποίες θα ικανοποιούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις απαιτήσεις των χρηστών τους. Στην παρούσα φάση, η Artimelia ασχολείται εντατικά με την ανάπτυξη καινοτόμων βιονικών χεριών που διαθέτουν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των υφιστάμενων εμπορικών επιλογών, όπως απόλυτα αθόρυβη λειτουργία, μικρό μέγεθος και βάρος, άνετη εφαρμογή, προηγμένο και ταχύ έλεγχο, και χαμηλό κόστος κατασκευής και συντήρησης.

Ex Machina

Η Ex Machina αξιοποιεί τη δύναμη του Internet of Things για να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις περιβαλλοντικής παρακολούθησης, με έμφαση στην ανάλυση καιρικών δεδομένων. Χρησιμοποιώντας έτοιμο ή εξατομικευμένο hardware, η Ex Machina κάνει τον κόσμο πιο «έξυπνο», δραστηριοποιούμενη σε τομείς όπως έξυπνες πόλεις & κτίρια, και αγροτική παραγωγή.

Με στόχο την εξάλειψη της αβεβαιότητας για την πρόγνωση καιρού, δημιούργησε την υπηρεσία Weather ex Machina, την οποία διαθέτει μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου. Κατασκευάζοντας και διαθέτοντας (σύντομα) το δικό της αυτόνομο, online μετεωρολογικό σταθμό, είναι σε θέση να παρέχει προσωποποιημένη, αξιόπιστη πρόγνωση καιρού σε κάθε τοποθεσία, στο αστικό περιβάλλον ή στο χωράφι.

Το πελατολόγιο της Ex Machina περιλαμβάνει εταιρείες όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Εταιρία Παροχής Αερίου Αττικής, που επωφελούνται από τις υπηρεσίες παρακολούθησης αέριας/ηχητικής ρύπανσης και ανάλυσης καιρικών δεδομένων, με δραστική μείωση του κόστους τους και μια πιο οικολογική εταιρική ταυτότητα.

LilTECH

Η LilTECH είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των ηλεκτρονικών, του αυτοματισμού και των καινοτόμων gadgets. Στόχος της εταιρείας είναι η απλοποίηση των καθημερινών μας δραστηριοτήτων και η διευκόλυνση της διαδραστικότητας μας με άλλες συσκευές. Για τον λόγο αυτό, η LilTECH κατασκευάζει το LilyWatch. Ένα έξυπνο ρολόι ανοιχτού κώδικα, που ο καθένας μπορεί να τυπώσει σπίτι του και έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει τις κινήσεις των δαχτύλων του χεριού για τον χειρισμό άλλων συσκευών (Internet of Things, κινητό, PC κά.).

Και οι τέσσερις startups, όπως και οι υπόλοιπες 27, έχουν εγκατασταθεί εδώ και λίγες μέρες στο κτίριο του egg επί της Λεωφόρου Συγγρού. Εκεί θα απολαμβάνουν για έναν χρόνο κτιριακή υποδομή με πλήρως λειτουργικούς και άρτια εξοπλισμένους συνεργατικούς γραφειακούς χώρους, καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) από καταξιωμένα πρόσωπα από όλο το φάσμα των κλάδων της οικονομίας και της επιστήμης. Στόχος τους, φυσικά, να καταφέρουν να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση.

{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης