Θερινές οσκαρικές προβολές με ελεύθερη είσοδο

Θερινές οσκαρικές προβολές με ελεύθερη είσοδο

Το αφιέρωμα του ΠΙΟΠ «Βραδιές Oscar κάτω από το φως των αστεριών» κάνει πρεμιέρα αυτήν την Παρασκευή με το «Κλέφτης ποδηλάτων»

Θερινές οσκαρικές προβολές με ελεύθερη είσοδο

Το αφιέρωμα του ΠΙΟΠ «Βραδιές Oscar κάτω από το φως των αστεριών» κάνει πρεμιέρα αυτήν την Παρασκευή με το «Κλέφτης ποδηλάτων»


Έναστρος ουρανός, απαλό αεράκι, ήχος από τριζόνια που ανακατεύεται με αυτόν της ταινίας, μία πολύ παγωμένη μπίρα και ένα τσιγάρο στο χέρι: ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους που λατρεύει τα θερινά σινεμά - ο κυριότερος όμως θεωρώ πως είναι η αίσθηση ελευθερίας που αποπνέουν. Όταν τώρα οι προβολές είναι κλασικά αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, τότε το παζλ ολοκληρώνεται ιδανικά.

Κάπως έτσι, όλες τις Παρασκευές του Ιουλίου, θα βρεθούμε στο Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς στον Ταύρο για να απολαύσουμε το αφιέρωμα με τίτλο «Βραδιές Oscar κάτω από το φως των αστεριών». Το αφιέρωμα, με επιλεγμένες ξενόγλωσσες ταινίες που έχουν κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο, ξεκινά αυτή την Παρασκευή, 1 Ιουλίου, με την προβολή της ιταλικής δραματικής ταινίας «Κλέφτης ποδηλάτων» του Βιτόριο ντε Σίκα. Η ταινία, που θεωρείται από τα αριστουργήματα του ιταλικού νεορεαλισμού και από τις σημαντικότερες ταινίες στην ιστορία του σινεμά διεθνώς, πήρε τιμητικό Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας, ενώ έχει αποσπάσει πολλές ακόμη διακρίσεις.

Σύμφωνα με το σενάριο του έργου, ο Αντόνιο είναι ένας φτωχός νέος άνδρας, ο οποίος ζει με την οικογένειά του στα περίχωρα της Ρώμης, λίγο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Βρίσκει δουλειά ως αφισοκολλητής, αλλά την πρώτη μέρα του κλέβουν το ποδήλατο. Απελπισμένος ο Αντόνιο, καθώς είναι αδύνατον να δουλέψει χωρίς αυτό, ξεκινά με τον μικρό γιο του να το αναζητούν στους δρόμους της Ρώμης.

Εάν δεν έχεις δει την ταινία, δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη ευκαιρία από αυτή για να το κάνεις. Ακόμα όμως και αν ανήκεις στο κλάμπ όσων την έχουν ήδη απολαύσει κατά το παρελθόν, γνωρίζεις πολύ καλά πως ξαναβλέπεται με μεγάλη άνεση. Φρόντισε μόνο να κρατήσεις έγκαιρα μια θέση στο τηλέφωνο 210 341 8011 (9:00-17:00), καθώς είναι πολύ πιθανό να εξαντληθούν σύντομα.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης