Welcome Taki

Welcome Taki

Νεανικός ενθουσιασμός, πλήθος developers, πρωτότυπες και ευφάνταστες λύσεις και προτάσεις με επίκεντρο την αξιοποίηση της εμπειρίας του χρήστη αλλά και συμμετοχή από χώρες της Ν.Α. Ευρώπης (Βουλγαρία, Ρουμανία και Σλοβενία) στον διαγωνισμό Beyond Hackathon με διοργανωτή τη Eurobank

 Welcome Taki
Τα δύο–τρία πράγματα που θα κρατούσε κανείς από τη διοργάνωση Beyond Hackathon (οργανικό μέρος του Innovation Center της Eurobank), που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής με την απονομή των βραβείων στους τρεις πρώτους νικητές –βραβεία που συνοδεύονται από χρηματικά ποσά 5.000, 3.000 και 2.000 ευρώ αντιστοίχως-, θα ήταν τα εξής: Πρώτο από αυτά ο μεγάλος αριθμός νέων σε ηλικία developers, με διάχυτο ενθουσιασμό για δημιουργικές λύσεις σε μια δύσκολη και απαιτητική αγορά όπως εκείνη τη αγοράς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.



Δεύτερο, η καταγωγή των νικητών της 3ης θέσης. Η ομάδα με την επωνυμία Imperia Mobile προέρχεται από τη γειτονική Βουλγαρία – σηματοδοτώντας με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο την περιφερειακή διάσταση του διαγωνισμού. Στις 17 ομάδες που παρουσίασαν προτάσεις προς αξιολόγηση στο τέλος της διήμερης διαδικασίας δύο ομάδες ήρθαν από τη Βουλγαρία, μία από τη Ρουμανία και άλλη μία από τη Σλοβενία.

Κλείσιμο


Το τρίτο, αλλά όχι και τελευταίο στη σειρά της αξιολόγησης, έχει να κάνει με τον προσανατολισμό των λύσεων που παρουσίασαν οι ομάδες. Η πλειοψηφία τους είχε να κάνει με τους πολλαπλούς τρόπους αξιοποίησης της εμπειρίας του χρήστη – αυτό το περιλάλητο user experience των πελατών. Το τρίτο στοιχείο πρέπει δίχως άλλο να συνδυαστεί και με το περιεχόμενο των λύσεων που είχε στηθεί σε εφαρμογές και πλατφόρμες καταναλωτικής διάθεσης που απευθύνονται με τον ένα ή άλλο τρόπο στον τελικό καταναλωτή.



Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά τους. Την πρωτιά κατάκτησε η ομάδα Counterfactual, που παρουσίασε μια πρόταση μιας εφαρμογής που στη βάση των συναλλαγών με κάρτα ή μετρητά έρχεται να συμβάλει με υποδείξεις και συμβουλές στη μείωση δαπανών του χρήστη. Την εφαρμογή παρουσίασε ο 32χρονος μηχανικός υπολογιστών Γιώργος Διαμαντόπουλος, ένας επαγγελματίας με άποψη για τη ζωή πέρα από το κυρίαρχο τεχνοκρατικό πλαίσιο. Άλλωστε, η «ιδιότητα» κάτω από το όνομα του στην προσωπική του κάρτα τα λέει όλα. Προτιμώ να παραθέσω την «ιδιότητα» στα αγγλικά, όπως ακριβώς την έχει στην κάρτα του: “aspiring thaumaturgist”.



Ενδιαφέρον όμως είχε και η κατάληψη της 2ης θέσης από μια πολύ νεανική ομάδα με τον εκπρόσωπό της –ο 22χρονος Αλέξανδρος Ιβος- να κάνει μια ανέλπιστα πολύ επαγγελματική παρουσίαση. Η ομάδα Xbots κατάφερε να ανέβει στη σκηνή έχοντας μαζί τον Taki – “the first Greek personal banking chatbot assistant” (αμετάφραστο για να έχει και η καινοτομία των νέων δημιουργών την ιδιαίτερη αξία της). Με άλλα λόγια, ο Taki είναι το robotaki μιας νέας τραπεζικής εποχής που στηρίζεται δίχως άλλο στην πολλαπλή αξιοποίηση της εμπειρίας του χρήστη-πελάτη–καταναλωτή. Την ομάδα του Taki αποτελούν εκτός του Αλέξανδρου, ο Κωνσταντίνος Καραβέζης, η Λιζ Αβερκιάδη, ο Κώστας Μιχαλοστάμου και η Ιωάννα Μαρασιώτη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα και τις δραστηριότητες της αρκεί ένα κλικ στο http://xbots.co/.



Τα βραβεία έδωσαν στους νικητές από την πλευρά της Eurobank o Σταύρος Ιωάννου, ο Θεόδωρος Καλαντώνης και ο Σωτήρης Συρμακέζης μαζί με τη στενή συνεργάτιδα του, Μαρία Λεοντίου. Η διοργάνωση του Beyond Hackathon φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του πολυχώρου The Hub στα Πετράλωνα με τη σύμπραξη των Found.ation και The Cube.


Ο Γ. Διαμαντόπουλος παρουσιάζει την πρόταση της 1ης νικήτριας ομάδας


  Η βράβευση της 3ης νικήτριας ομάδας από τον Στ. Ιωάννου


Η βράβευση του 2ου νικητή Xbots - Taki / Robotaki - Θ. Καλαντώνης


Η παρουσίαση της πρότασης της 3ης νικήτριας ομάδας


Από αριστερά οι Σ. Συρμακέζης, Θ. Καλαντώνης, Στ. Ιωάννου


Ο Αλεξ Ιβος παρουσιάζει την πρόταση για τον Taki


  Ο Αλεξ Ιβος - Xbots


Σ. Συρμακέζης και Μ. Λεοντίου παραδίδουν το βραβείο στην 1η νικήτρια ομάδα


Σ. Συρμακέζης και Μαρία Λεοντίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης