Αυτό το μάμπο απ' τη Μπραζίλ

Αυτό το μάμπο απ' τη Μπραζίλ

Ο Πέτρος Κλαμπάνης παρουσιάζει ένα πλούσιο αφιέρωμα στη μουσική παράδοση της Βραζιλίας στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Αυτό το μάμπο απ' τη Μπραζίλ

Ο Πέτρος Κλαμπάνης παρουσιάζει ένα πλούσιο αφιέρωμα στη μουσική παράδοση της Βραζιλίας στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών


Κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη έρχεται η συναυλία που θα παρουσιάσει ο Πέτρος Κλαμπάνης στις 14 Ιουλίου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Μπορεί το όνομα της να είναι «ΒΡΑΖίΛ» και ουσιαστικά να πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή της brazilian jazz στην Ελλάδα, αλλά ο μουσικός του κόσμου την παρουσίασε πριν λίγες μέρες μαζί με νεοϋρκόζους συνεργάτες του στο Cornelia Street Café, ένα από τα πιο φημισμένα τζαζ στέκια της αμερικανικής πόλης με τεράστια επιτυχία.

Μόλις τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ο κοντραμπασίστας, ενορχηστρωτής και συνθέτης παρουσιάζει στον Κήπο ένα αφιέρωμα στην πλούσια μουσική παράδοση της Βραζιλίας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας στην Αθήνα. Ο Κλαμπάνης προσκαλεί ένα σύνολο all-star μουσικών που αποτελείται από τη Μιράντα Βερούλη στο τραγούδι, την Κατερίνα Πολέμη στην ακουστική κιθάρα και το τραγούδι, τον Χρήστο Ραφαηλίδη στο βιμπράφωνο, τον Σπύρο Μάνεση στο πιάνο, τον Άγγελο Πολυχρόνου στα κρουστά καθώς και από ένα κουαρτέτο εγχόρδων. Όλοι μαζί θα ερμηνεύσουν συνθέσεις των Hermeto Pascoal, Pixinguinha, Tom Jobim, Caetano Veloso και άλλων μεγάλων δημιουργών της Βραζιλίας.

Πώς μπορεί να συνυπάρξει το ελληνικό μουσικό χρώμα με το βραζιλιάνικο; Για τον Έλληνα μουσικό του κόσμου, Πέτρο Κλαμπάνη, το στοίχημα αυτό δεν είναι καινούργιο. Δείγματα της ευφάνταστης και γόνιμης μίξης των μουσικών γλωσσών μπορεί να ακούσει κανείς στις δισκογραφικές δουλειές του με τίτλο “Contextual” και “Minor Dispute”. Αυτό είναι επί της ουσίας το ζητούμενο που απασχολεί τον Κλαμπάνη και τους μουσικούς με τους οποίους συνεργάζεται στη Νέα Υόρκη, την πόλη που αποτελεί την έδρα του τα τελευταία 8 χρόνια.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης