31… αβγά στην αφετηρία

31… αβγά στην αφετηρία

Ο τέταρτος κύκλος του προγράμματος “egg - enter•grow•go” ξεκίνησε και μία νέα γενιά startup εταιριών βρίσκεται στη γραμμή της εκκίνησης

31… αβγά στην αφετηρία

Ο τέταρτος κύκλος του προγράμματος “egg - enter•grow•go” ξεκίνησε και μία νέα γενιά startup εταιριών βρίσκεται στη γραμμή της εκκίνησης


Παρακολουθώντας κανείς από κοντά τον χώρο της νέας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς τα μπροστά. Φυσικά σε σχέση με το εξωτερικό βρισκόμαστε ακόμα σε παιδικό στάδιο, η εξέλιξη ωστόσο είναι ορατή. Κάτι που αποτυπώθηκε ξεκάθαρα και στη διαδικασία επιλογής του 4ου κύκλου του προγράμματος “egg - enter•grow•go” της Eurobank.

Κλείσιμο

Συνολικά στο πρόγραμμα δήλωσαν συμμετοχή 293 προσπάθειες, από τις οποίες επιλέχθηκαν μετά από τέσσερα στάδια αυστηρής αξιολόγησης οι 31. Το ποσοστό της γυναικείας επιχειρηματικότητας που προκρίθηκε ουσιαστικά διπλασιάστηκε, αφού αυξήθηκε στο 36,36% έναντι 17,74% πέρυσι. Επίσης το ποσοστό των ομάδων του 1 ατόμου μειώθηκε από το 16,67% πέρυσι στο 12,90% φέτος, ενώ σημαντικά αυξημένο είναι και το ενδιαφέρον των επιχειρηματικών ομάδων για δέσμευση με φυσική παρουσία στο πρόγραμμα.

Ένα άλλο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι πως οι επιχειρηματικές ομάδες που προτάθηκαν για ένταξη στον νέο κύκλο προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας. Ανάμεσά τους βρίσκονται ο Τουρισμός, το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, οι Aναδυόμενες Tεχνολογίες & Eφαρμογές Internet of Things (IoT), η Βιοτεχνολογία, η Πολιτιστική Bιομηχανία, οι Yπηρεσίες Υγείας αλλά και η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

Σειρά τώρα παίρνει η εγκατάσταση των ομάδων στο κτίριο του egg, που θα ξεκινήσει στα τέλη του τρέχοντα μήνα και θα διαρκέσει για έναν ολόκληρο χρόνο. Η υποστήριξη από πλευράς προγράμματος περιλαμβάνει κτιριακή υποδομή με πλήρως λειτουργικούς και άρτια εξοπλισμένους συνεργατικούς γραφειακούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας (Λ. Συγγρού 190, Καλλιθέα), καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) από καταξιωμένα πρόσωπα από όλο το φάσμα των κλάδων της οικονομίας και της επιστήμης.


Παρέχονται ακόμη υποστηρικτικές υπηρεσίες «μίας στάσης» (one-stop-shop) για όλα τα καίρια θέματα εκκίνησης και λειτουργίας μιας επιχείρησης (όπως υπηρεσίες λογιστικής και εταιρικής διαχείρισης, διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, εταιρικής ταυτότητας και επικοινωνίας, προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας και νομικής κατοχύρωσης, τεχνικής υποστήριξης πληροφορικής και επικοινωνιών καθώς και οικονομικών συμβουλών και δικτύωσης με δυνητικούς πελάτες/στρατηγικούς επενδυτές).

Επίσης υπάρχει επιχειρηματική κατάρτιση μέσω προκαθορισμένου τρίμηνου εντατικού προγράμματος εκπαίδευσης (“business bootcamp”) με στόχο να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με τα απαραίτητα γνωστικά εργαλεία για τη μετέπειτα πορεία τους. Δίνονται, τέλος, χρηματοοικονομικά εργαλεία και επιχειρηματική δικτύωση για τη στήριξη της επιχειρηματικής λειτουργίας και ανάπτυξης των νέων ομάδων και την ενίσχυση της οικονομικής βιωσιμότητάς τους κατά τα στάδια «εκκόλαψης» εντός του προγράμματος.


Στοιχεία του Προγράμματος

Το «egg - enter•grow•go» είναι μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank, την οποία σχεδίασε και υλοποιεί με το Corallia, με στόχο τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την τόνωση της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Επιπλέον, μια σειρά κορυφαίων επιχειρήσεων και οργανισμών της ελληνικής και διεθνούς αγοράς συμμετέχουν ως χορηγοί και υποστηρικτές, παρέχοντας δωρεάν κρίσιμες υπηρεσίες και υποδομές υψηλού επιπέδου στις συμμετέχουσες επιχειρηματικές ομάδες.

Χορηγοί είναι οι: ALBA, Advocate Burson-Marsteller, Cisco, COSMΟΤΕ, Microsoft, PwC, The Hellenic Initiative και Xerox, ενώ Yποστηρικτές οι: ΕΕΔΕ, ImageFlow/Polycom, CEO Clubs, Critical Path, ImageFlow/Polycom, ΚΕΜΕΛ, Λέσχη Επιχειρηματικότητας, Odyssey, MPLegal, ΣΕΠΕ, S. Trivolis & Associates, Tribe και TUV Hellas.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης