Ο personal trainer που ζει στα ακουστικά σου

Ο personal trainer που ζει στα ακουστικά σου

Μία αμερικανική εταιρεία δημιούργησε ένα ζευγάρι ακουστικών τεχνητής νοημοσύνης που θα γίνει ο καλύτερος κολλητός σου στο τρέξιμο

Ο personal trainer που ζει στα ακουστικά σου

Μία αμερικανική εταιρεία δημιούργησε ένα ζευγάρι ακουστικών τεχνητής νοημοσύνης που θα γίνει ο καλύτερος κολλητός σου στο τρέξιμο

Κλείσιμο

Αν είσαι από αυτούς που αποφεύγουν τη γυμναστική επειδή φοβάσαι ότι δεν θα έχεις τη σωστή καθοδήγηση, σου τελείωσαν οι δικαιολογίες. Για αυτό φρόντισε η LifeBEAM, μία εταιρεία από τη Νέα Υόρκη, η οποία δημιούργησε το Vi, έναν εικονικό personal trainer που ζει σε ένα ζευγάρι ακουστικά και φροντίζει για τη βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης.

Προς το παρόν, η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξάσκησή σου στο τρέξιμο, όμως η κατασκευάστρια εταιρεία σκοπεύει να προσθέσει στη συνέχεια ένα ευρύτερο φάσμα δραστηριοτήτων. Το Vi μπορεί να εντοπίζει την τοποθεσία σου και να υπολογίζει την ταχύτητά σου και την κλίση του εδάφους, ενώ οι βιοαισθητήρες του μετρούν τους χτύπους της καρδιάς σου. Βάσει αυτών των δεδομένων και με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, το γκάτζετ «μαθαίνει» τη φυσική σου κατάσταση και προσαρμόζεται στις ανάγκες σου. Αν έχεις περιθώριο για να κάνεις κάτι παραπάνω κατά τη διάρκεια της άσκησής σου, η συσκευή σου στέλνει ηχητικά μηνύματα όπως «ας επιταχύνουμε για να κάψουμε περισσότερες θερμίδες».


Αντίθετα, όταν αντιλαμβάνεται ότι κουράζεσαι, σου προτείνει να επιβραδύνεις για να πάρεις ανάσες. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η δυνατότητά του να αντιλαμβάνεται τις καιρικές συνθήκες και να προσαρμόζει ανάλογα το πρόγραμμά σου. Για παράδειγμα, όταν βρέχει, μπορεί να σου προτείνει να τρέξεις στον διάδρομο, μετρώντας με ακρίβεια την ταχύτητα, την απόσταση και την κλίση.

Με αυτόν τον τρόπο, το Vi σε βοηθά να βελτιώσεις την τεχνική σου στο τρέξιμο, να αποφεύγεις τραυματισμούς και υπερκόπωση και να κάψεις πιο αποτελεσματικά λίπος. Παράλληλα, λειτουργεί και ως «παραδοσιακό» handsfree, καθώς με αυτό μπορείς να ακούσεις την αγαπημένη σου μουσική ή να απαντήσεις στις κλήσεις σου.



Τα ακουστικά συνοδεύονται και από ένα app για τη φορητή συσκευή σου. Κατά τη διάρκεια της άσκησής σου, το app δείχνει την πρόοδό σου - παράλληλα με τις ηχητικές πληροφορίες. Όταν δεν αθλείσαι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή για να δεις το ιστορικό των προπονήσεών σου, να καταστρώσεις ένα νέο πρόγραμμα, αλλά και να ρυθμίσεις τα ακουστικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου.

Η καμπάνια ξεκίνησε την 1η Ιουνίου στο Kickstarter και έκτοτε έχει κάνει μία εντυπωσιακή καριέρα. Κάλυψε τον αρχικό στόχο χρηματοδότησης των 100 χιλιάδων δολαρίων (88 χιλιάδες ευρώ) μέσα στα πρώτα 90 λεπτά από το ανέβασμά της, ενώ τώρα έχει ήδη ξεπεράσει τα 670 χιλιάδες δολάρια. Άνετα, λοιπόν, θα περάσει το εκατομμύριο, δεδομένου ότι η καμπάνια λήγει στις 20 Ιουλίου.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης