Όλα όσα θα δείτε στην Art-Athina 2016 (βίντεο)

Όλα όσα θα δείτε στην Art-Athina 2016 (βίντεο)

Art-Athina 2016 ή τέσσερις ημέρες καλλιτεχνικού αναβρασμού στο Κλειστό Γήπεδο Π. Φαλήρου TaeKwonDo

Όλα όσα θα δείτε στην Art-Athina 2016 (βίντεο)

Art-Athina 2016 ή τέσσερις ημέρες καλλιτεχνικού αναβρασμού στο Κλειστό Γήπεδο Π. Φαλήρου TaeKwonDo

Κλείσιμο

Το ραντεβού είχε δοθεί εδώ και καιρό. Δώδεκα σχεδόν μήνες πριν, όταν έσβηναν τα φώτα της Art Athina 2015, ο κόσμος της σύγχρονης τέχνης είχε αποφασίσει ότι δεν θα το βάλει κάτω. Θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται, θα συνεχίσει να δημιουργεί, θα συνεχίσει να δίνει σάρκα και οστά σε αυτό το εικαστικό γεγονός που μας κάνει όλους περήφανους. Και οι υποσχέσεις κρατήθηκαν.


Το TaeKwonDo έβαλε και πάλι τα καλά του, τα μωβ πανό έδωσαν το σύνθημα, και το Δέλτα Φαλήρου γέμισε κόσμο με όρεξη, χαμόγελα, φαντασία, αγάπη για την ελληνική τέχνη και σεβασμό γι’ αυτό που οι διοργανωτές της Art Athina κάνουν εδώ και 23 ολόκληρα χρόνια. Αίθουσες τέχνης από όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία και την Άπω Ανατολή δίνουν το «παρών» έως την Κυριακή 29 Μαΐου κάνοντας έναν απλό θεσμό σταυροδρόμι τέχνης, ιδεών, καλλιτεχνικών εξωτερικεύσεων και δημιουργικότητας.



Πίνακες ζωγραφικής, έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ιδιόμορφα γλυπτά και χειροτεχνίες κάθε λογής, δημιουργούν ένα ξεχωριστό μωσαϊκό τέχνης στην «καρδιά» της Ελλάδας. Οι δημιουργοί είναι πρόθυμοι να ενημερώσουν τους επισκέπτες για τη δουλειά τους, που με τόσο κόπο και αγάπη ετοίμασαν, και ακόμη και μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, εξακολουθούν με ζήλο, υπομονή και ιδιαίτερη φροντίδα να περιποιούνται το «καλλιτεχνικό» τους δώμα, για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Παράλληλα με τη βασική έκθεση, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους κατά μήκος του γηπέδου, πραγματοποιούνται συζητήσεις αναφορικές με την τέχνη, προβάλλονται βίντεο και ανοίγει ένας διάλογος του «χθες» με το «σήμερα» και το «αύριο».



Περπατώντας μέσα στους διαδρόμους με τα εκθέματα, συνειδητοποιείς μερικά βασικά πράγματα, τόσο για την ίδια τη ζωή, όσο και για τον εαυτό σου. Οι μοναδικές δημιουργίες των καλλιτεχνών δείχνουν πόσο διαφορετικά αντιλαμβάνεται ο καθένας από εμάς τον κόσμο, και τις αιώνιες αξίες που τον συνοδεύουν, όπως τον έρωτα, την ομορφιά, τη μοναξιά και τον θάνατο. Κάποια στιγμή, η ματιά σου θα σταθεί σε ένα έργο, και καθώς θα ταυτιστείς, θα περάσουν ως δια μαγείας από μπροστά σου στιγμές, βιώματα και εμπειρίες που είχες κατά το παρελθόν. Και τότε θα καταλάβεις ότι η τέχνη, δεν προσπαθεί να επιβιώσει, αλλά είναι ένας τρόπος επιβίωσης για εμάς τους ίδιους.

Την έκθεση συμπληρώνει το πολυδιάστατο παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο σκιαγραφεί το εικαστικό αποτύπωμα της εποχής μας. Ακόμη, η συμμετοχή στη διοργάνωση πολιτιστικών φορέων, όπως μουσείων, ιδρυμάτων, καλλιτεχνικών εκδόσεων και media, συμβάλλει στη συνολική αποτίμηση της εικόνας της εικαστικής σκηνής.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης