Αναζητώντας τον Τζιμ Μόρισον στα Αναφιώτικα

Αναζητώντας τον Τζιμ Μόρισον στα Αναφιώτικα

Την Πέμπτη, 2 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα ετοιμαστείτε για έναν διαφορετικό περίπατο στα Αναφιώτικα της Πλάκας, στα χνάρια του Τζιμ Μόρισον

Αναζητώντας τον Τζιμ Μόρισον στα Αναφιώτικα

Την Πέμπτη, 2 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα ετοιμαστείτε για έναν διαφορετικό περίπατο στα Αναφιώτικα της Πλάκας, στα χνάρια του Τζιμ Μόρισον


Τι σχέση μπορεί να έχει η πιο διάσημη γειτονιά της Πλάκας με τον θρύλο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής; Κι όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τζιμ Μόρισον έζησε κάποιο διάστημα στα Αναφιώτικα. Με αφορμή αυτό, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Spam Web Radio του Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου διοργανώνει μία βραδιά αφιερωμένη σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο αδικοχαμένους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα.

Ο Τζιμ Μόρισον, που έγραψε τη δική του ιστορία στη ροκ σκηνή με τους Doors, ενώ άφησε πίσω του και μία σειρά από ποιητικές συλλογές, πέθανε στο Παρίσι το 1971 σε ηλικία μόλις 27 ετών. Στο συγγραφικό, στιχουργικό και ποιητικό του έργο επηρεάστηκε βαθιά από τους ποιητές του Ρομαντισμού του 18ου και 19ου αιώνα και ιδιαίτερα από τον Γουίλιαμ Μπλέικ, τον Μποντλέρ και τον Ρεμπώ.

Μέσα από την ξεχωριστή αυτή δράση, που διοργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στις 2 Ιουνίου, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τον ίδιο και το έργο του σε συνδυασμό με μία από τις ωραιότερες περιοχές της Αθήνας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα Αναφιώτικα, να επισκεφθούν το σπίτι που εικάζεται ότι φιλοξένησε για λίγο τον Τζιμ Μόρισον, να παρακολουθήσουν ένα βίντεο για τη ζωή και το έργο του και να ακούσουν ποιήματά του.

Στους επισκέπτες θα δοθεί σύντομο βιογραφικό του, ενώ μία ομάδα φοιτητών του Παντείου Πανεπιστημίου θα παρουσιάσει ζωντανά κομμάτια του Μόρισον. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί πίνοντας ούζο και τσίπουρο και συζητώντας στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23, Πλάκα). Το Μουσείο είναι και το σημείο συνάντησης για την έναρξη του περιπάτου την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα. Το κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο είναι στα 7 ευρώ.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης