Μετάτρεψε κάθε επιφάνεια σε τηλεκοντρόλ

Μετάτρεψε κάθε επιφάνεια σε τηλεκοντρόλ

Μία startup από το Τέξας σου επιτρέπει να χειρίζεσαι τις έξυπνες συσκευές σου χτυπώντας το τραπέζι ή αγγίζοντας τον τοίχο

Μετάτρεψε κάθε επιφάνεια σε τηλεκοντρόλ

Μία startup από το Τέξας σου επιτρέπει να χειρίζεσαι τις έξυπνες συσκευές σου χτυπώντας το τραπέζι ή αγγίζοντας τον τοίχο

Κλείσιμο

Οι έξυπνες συσκευές στο σπίτι πολλαπλασιάζονται και εσύ θα ήθελες να τις ελέγχεις με τον απλούστερο δυνατό τρόπο. Εμπνευσμένη από το Clapper (θυμάσαι σε αμερικανικές ταινίες και σειρές που οι ηθοποιοί χτυπούσαν παλαμάκια για να ανοίξουν ή να κλείσουν τα φώτα; Το πετύχαιναν χάρη στη συγκεκριμένη συσκευή), μία startup από το Χιούστον των ΗΠΑ δημιούργησε ένα γκάτζετ που σου επιτρέπει να μετατρέπεις κάθε επιφάνεια σε χειριστήριο για τις συσκευές σου.

Το Knocki είναι μία διακριτική, καλαίσθητη συσκευή που μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε κάθετη ή οριζόντια επιφάνεια, από το τραπεζάκι του σαλονιού μέχρι τον τοίχο της κρεβατοκάμαράς σου. Χάρη στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί (εκκρεμεί η έγκριση της πατέντας), το Knocki μπορεί να «νιώσει» χτυπήματα (knocks και taps) πάνω στην επιφάνεια και ανάλογα με τον συνδυασμό τους, να δώσει αντίστοιχες εντολές στη συσκευή που θέλεις.



Ενδεικτικά, οι δημιουργοί έχουν δώσει μία λίστα με ενέργειες που μπορείς να κάνεις: να σβήσεις, να ανάψεις τα φώτα ή να ρυθμίσεις την έντασή τους, να βρεις το χαμένο κινητό σου με μία κλήση προς αυτό, να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία του σπιτιού, να ενεργοποιήσεις ή να απενεργοποιήσεις τον συναγερμό του σπιτιού, να βάλεις μουσική και να αλλάζεις κομμάτια, να λαμβάνεις ειδοποίηση όταν σου χτυπούν την πόρτα, να κλείνεις το ξυπνητήρι, ακόμα και να ανοίγεις εξ αποστάσεως την καφετιέρα, για να χουζουρέψεις λίγο ακόμα στο κρεβάτι.

Η παραμετροποίηση του Knocki είναι πανεύκολη και χρειάζεται μόλις λίγα λεπτά. Κατ' αρχάς το συνδέεις με το δίκτυο WiFi του σπιτιού σου και στη συνέχεια χρησιμοποιείς το σχετικό app για να συνδέσεις τις συσκευές σου. Στη συνέχεια, αφού έχεις τοποθετήσει το γκάτζετ σε μία επιφάνεια, καθορίζεις τους συνδυασμούς χτύπων που θα δίνουν τις εντολές που θέλεις (υποστηρίζονται ως 10 συνδυασμοί) - μπορείς να αλλάξεις τους συνδυασμούς όποτε θέλεις. Είσαι έτοιμος!

Η ιδέα των Τεξανών ενθουσίασε το κοινό του Kickstarter, το οποίο τους έλουσε με... δολάρια. Προς το παρόν, η καμπάνια έχει προσελκύσει σχεδόν 4.300 υποστηρικτές και κεφάλαια που ξεπερνούν τα 510 χιλιάδες δολάρια (457 χιλιάδες ευρώ), με αρχικό στόχο χρηματοδότησης τα 35 χιλιάδες δολάρια (31 χιλιάδες ευρώ).
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης