Community Project: Ραντεβού στην Κυψέλη

Community Project: Ραντεβού στην Κυψέλη

Το Radio Athènes επαναλειτουργεί από τις 30 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου τον εγκαταλελειμμένο θερινό δημοτικό κινηματογράφο «Στέλλα» στην Κυψέλη στο πλαίσιο του Community Project

Community Project: Ραντεβού στην Κυψέλη

Το Radio Athènes επαναλειτουργεί από τις 30 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου τον εγκαταλελειμμένο θερινό δημοτικό κινηματογράφο «Στέλλα» στην Κυψέλη στο πλαίσιο του Community Project


Το Community Project είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Οργανισμός Κοινής Ωφελείας ΝΕΟΝ το 2013 με σκοπό την πραγματοποίηση προγραμμάτων τέχνης σε γειτονιές της Αθήνας, τα οποία βασίζονται στη συμμετοχή των κατοίκων, ανεξάρτητων ομάδων και καλλιτεχνών. Καλλιτέχνες και πολίτες οργανώνουν δράσεις δίνοντας ξανά ζωή στη γειτονιά τους εστιάζοντας στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.

Η νέα δράση του Community Project φέρνει στο επίκεντρο μία από τις πιο ταλαιπωρημένες γειτονιές της Αθήνας τα τελευταία χρόνια, αυτή της Κυψέλης. Ο εγκαταλελειμμένος θερινός δημοτικός κινηματογράφος «Στέλλα» (άραγε γιατί εγκαταλείφθηκε;) ανοίγει ξανά και φιλοξενεί μία σειρά από προβολές, ομιλίες, συναυλίες, μουσικά και εικαστικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες. Από τις 30 Μαΐου μέχρι τις 5 Ιουνίου το Radio Athènes οργανώνει διάφορες εκδηλώσεις προσκαλώντας καλλιτέχνες, μουσικούς, επιμελητές και τους επισκέπτες να χρησιμοποιήσουν την καλλιτεχνική εγκατάσταση The Ring τόσο σαν αμφιθέατρο (ανοικτό στο ακροατήριο) όσο και σαν «κυκλική σκηνή».

Όσον αφορά το κινηματογραφικό κομμάτι, μην περιμένετε φυσικά να δείτε γνωστές ταινίες και πρωτοκλασάτα ονόματα. Εδώ ο πειραματισμός έχει τον πρώτο λόγο. Οι προβολές περιλαμβάνουν το “Perfect Lives” (1984), μια ριζοσπαστική όπερα για την τηλεόραση σε 7 επεισόδια του Αμερικανού συνθέτη και συγγραφέα Robert Ashley, το “Employment Contract” (1992), μια ταινία μικρού μήκους του επιμελητή της Documenta 14, Pierre Bal-Blanc, και το “GreenScreenRefrigeratorAction” (2010), μια ταινία του καλλιτέχνη Mark Leckey επιλεγμένη απο τους Dexter Sinister (το ντουέτο των Stuart Bailey και David Reinfurt) που θα μιλήσουν για το The Ring, και άλλα κυκλικά θέματα.

Στο συναυλιακό μέρος, τέσσερις νέες, εναλλακτικές μπάντες με μουσικούς που φλερτάρουν με τον αυτοσχεδιασμό θα κλείνουν κάθε βραδιά. Ο λόγος για τις: The Hydra (30 Μαΐου στις 22:00), The Singing Head (31 Μαΐου στις 21:30), Paolo Thorsen Nagel (1η Ιουνίου στις 22:00) και Μιχάλης Μοσχούτης & Ιλάν Μανουάχ (2 Ιουνίου στις 22:00).

Επίσης, από τις 30 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου (18:30 – 19:30) θα λειτουργήσει ένα εργαστήριο κηπουρικής για παιδιά, υπό την καθοδήγηση του γεωπόνου και συγγραφέα Ταξιάρχη Ανδριτσόπουλου. Uα είναι μία εισαγωγή στους τρόπους φροντίδας των φυτών, μαθαίνοντας στα παιδιά να επιλέγουν, να φυτεύουν και να ποτίζουν τους σπόρους. Τέλος, στις 4 και 5 Ιουνίου (11:00 – 14:30) θα πραγματοποιηθεί μουσικό & εικαστικό εργαστήριο από την ομάδα Y2, που θα εμπνεύσει τα παιδιά να δημιουργήσουν έργα βάζοντας το προσωπικό τους στίγμα στη περιοχή που ζουν. Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης