Εύκολες και ασφαλείς τηλεδιασκέψεις

Εύκολες και ασφαλείς τηλεδιασκέψεις

Auvious, η startup που ανταπτύσσει τη δική της λύση για τη δημιουργία και παρακολούθηση διαδικτυακών συνεδριάσεων

Εύκολες και ασφαλείς τηλεδιασκέψεις

Auvious, η startup που ανταπτύσσει τη δική της λύση για τη δημιουργία και παρακολούθηση διαδικτυακών συνεδριάσεων


Την τελευταία φορά που προσπάθησα να οργανώσω μία τηλεδιάσκεψη πέντε άτομων δεν θα έλεγε κανείς ότι τα… κατάφερα περίφημα. Αφού πρώτα παιδευτήκαμε με διάφορα προγράμματα, καταλήξαμε στο Skype, αρχίζοντας με μία ώρα καθυστέρηση από τον προγραμματισμό μας, αφού οι μισοί δεν είχαν καν το πρόγραμμα, ενώ η συνεργασία υπολογιστή και κινητών δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Κι αν εμείς ήμασταν μια παρέα φίλων που «απλά θέλαμε να κάνουμε τη δουλειά μας», τι γίνεται με τις εταιρείες όπου στις τηλεδιασκέψεις τους όλα πρέπει να λειτουργούν άψογα;

Όταν λοιπόν ο Χάρης Νινιός ξεκίνησε να μου μιλάει για το εγχείρημα της ομάδας του, υπό το όνομα Auvious, μου κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον. «Το Auvious είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας που επιτρέπει με εύκολο τρόπο τη δημιουργία και παρακολούθηση διαδικτυακών συνεδριάσεων. Αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για όλους τους επαγγελματίες καθώς έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν συσκέψεις, να οργανώσουν μαθήματα, σεμινάρια καθώς και να παρέχουν τεχνική υποστήριξη σε πελάτες». Στόχος τους είναι η πλατφόρμα τους να αποτελέσει σημαντικό παίκτη της νέας γενιάς ολοκληρωμένων λύσεων για τηλεδιασκέψεις, δημιουργώντας ασφαλείς διόδους επικοινωνίας αποκλειστικά με τη χρήση σύγχρονων browsers μέσω βίντεο και ήχο και παρέχοντας «έξυπνα» εργαλεία παρουσίασης.

Η προσπάθεια της ομάδας ξεκίνησε το 2014 και σύντομα έλαβε χρηματοδότηση 300 χιλιάδων ευρώ για να εντείνει τους ρυθμούς ανάπτυξής της. Σήμερα αποτελείται από έξι άτομα και σιγά σιγά προστίθενται και νέα μέλη. «Το Auvious είναι πραγματικά plugin free, διαθέτει μια ολοκληρωμένη σουίτα εργαλείων που καλύπτουν τις ανάγκες των σύγχονων meetings, έχει πάρα πολύ καλή ποιότητα audio και video, την οποία μάλιστα συνεχώς βελτιώνουμε, και τέλος είναι δωρεάν», αναφέρει ο Χάρης καθώς μου εξηγεί τι τους διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό.

Στόχος τους είναι μία πιθανή εξαγορά από εταιρεία στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, καθώς θεωρούν ότι η αγορά είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο και έχουν αρκετές ευκαιρίες. Γι’ αυτό και έρχονται πολλές νέες δυνατότητες που «απευθύνονται σε διαφορετικά domains, συνδεσιμότητα με παραδοσιακή τηλεφωνία -να μπορεί κάποιος δηλαδή να συμμετέχει στο meeting με το κινητό του τηλέφωνο-, καθώς και επαυξημένη πραγματικότητα, ώστε επαγγελματίες όπως οι αρχιτέκτονες να μπορούν να δείχνουν τριαδιάστατα σε φυσικό χώρο τις μακέτες τους. Όλα τα παραπάνω θα διατίθονται και σε API για εφαρμογές που θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις δυνατότες που παρέχουμε ανεξάρτητα».

Τα μέλη της ομάδας


O Xάρης Νινιός, με σπουδές στο πανεπιστήμιο του Seattle και στο Cornell της Νέας Υόρκης, εργάζεται στο Αuvious στη θέση του Product Manager. Διατηρεί επίσης την προσωπική του εταιρία HÄST και στο παρελθόν έχει εργαστεί σε γνωστά ελληνικά startup.

Ο Παναγιώτης Πατεράκης είναι απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στο Αuvious είναι συνιδρυτής και CTO. Πέρα από το Auvious εργάζεται και στη Lifescale, μία startup της Morgan Stanley στον κλάδο του fintech. Στο παρελθόν έχει εργαστεί για τις Ericsson Reseach, ΒΒC, και σε άλλες πολυεθνικές.

Ο Μιχάλης Κορκάρης είναι απόφοιτος Πληροφορικής του ΟΠΑ με masters degree σε Information Technologies & Telecom απο το AIT. Είναι κάτοχος δύο βραβείων για best mobile entertainment app & best news app. Παρακολούθησε στενά τη γέννηση και τη ραγδαία εξέλιξη του mobile design & development και έχει εργαστεί σε εταιρείες πληροφορικής με ευρωπαϊκά πρότζεκτ και πελάτες.

O Άγγελος Κυριακόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος επιστήμης υπολογιστών, πανεπιστημίου Κρήτης. Σαν προγραμματιστής του Αuvious, ασχολείται κυρίως με apps που τρέχουν στο cloud. Μισεί τα spoilers και ζει κυριώς με καφέ και πίτσα.

Ο Eπιμενίδης Βουτσάκης είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Πολυτεχνείου Κρήτης. Σαν προγραμματιστής του Auvious ασχολείται κυρίως με την υποδομή των υπολογιστικών πόρων (private cloud infrastracture) και την αυτοματοποίηση των ελέγχων σωστής λειτουργίας της εφαρμογής.

Ο Ιάσονας Κωστόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του πανεπιστημίου της Κρήτης. Προηγούμενα εργάσθηκε στο ΕΛΚΕΘΕ, στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός database administration software. Στο Auvious ασχολείται με το technical support και το testing της εφαρμογής.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης