Το (ελληνικό) συναυλιακό μας καλοκαίρι

Το (ελληνικό) συναυλιακό μας καλοκαίρι

Το καλοκαίρι μετράει αντίστροφα για να μας κάνει ποδαρικό και φέρνει στις αποσκευές του μία σειρά από συναυλίες αγαπημένων τραγουδιστών. Τι θα δούμε στα υπαίθρια θέατρα της Αθήνας και των προαστίων της;

Το (ελληνικό) συναυλιακό μας καλοκαίρι

Το καλοκαίρι μετράει αντίστροφα για να μας κάνει ποδαρικό και φέρνει στις αποσκευές του μία σειρά από συναυλίες αγαπημένων τραγουδιστών. Τι θα δούμε στα υπαίθρια θέατρα της Αθήνας και των προαστίων της;


Η αλήθεια είναι ότι ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες για να συμπληρωθεί ο φετινός καλοκαιρινός συναυλιακός χάρτης της Αθήνας. Η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων ανακοινώνει σήμερα (25 Μαΐου) το μεσημέρι το πρόγραμμά της, ενώ αρκετοί καλλιτέχνες δεν έχουν δημοσιοποιήσει ακόμα το ακριβές πρόγραμμα των περιοδειών τους. Από την άλλη, το μποϊκοτάζ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών Συναυλιών σε μεγάλα θέατρα, όπως το Κατράκειο, το Θέατρο Βράχων και το Κηποθέατρο Παπάγου, επειδή οι δημοτικές επιχειρήσεις που τα διαχειρίζονται αρνήθηκαν να μειώσουν το ενοίκιό τους, φέρνει τα πάνω κάτω στο συναυλιακό χάρτη της Αθήνας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συναυλιών φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το Βεάκειο και το θέατρο Πέτρας, που ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών Συναυλιών μειώνοντας το ενοίκιο και στηρίζοντας τον πολιτισμό μετά την τρομακτική αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% στις μουσικές διοργανώσεις. Πάμε λοιπόν να ρίξουμε μια ματιά σε κάποιες από τις ελληνικές συναυλίες του καλοκαιριού μη συμπεριλαμβανομένων αυτών που θα πραγματοποιηθούν στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, αφού το άρθρο έχει γραφτεί πριν την ανακοίνωση του προγράμματος της τελευταίας.

Αφιέρωμα στον Κώστα Βίρβο
Βεάκειο, 25 και 26 Μαΐου
Η πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Βέακειο του Πειραιά. Ένα αφιέρωμα στον «Πατριάρχη του ελληνικού στίχου». Ένα αφιέρωμα στον άνθρωπο που έγραψε εμβληματικά λαϊκά τραγούδια, όπως τα: «Της γερακίνας γιος», «Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα», «Πάρε τα χνάρια μου», «Νυχτερίδες κι αράχνες», «Στου Μπελαμή το ουζερί», «Μακριά μου να φύγεις» και τόσα άλλα. Ο Βίρβος μελοποιήθηκε από τους σπουδαιότερους λαϊκούς συνθέτες και τραγουδήθηκε από τεράστιες φωνές του λαϊκού μας τραγουδιού, όπως ο Μπιθικώτσης και ο Καζαντζίδης.

Στη μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα, που επιμελείται ο Γιάννης Τζουανόπουλος, συμμετέχουν οι τραγουδιστές: Χάρις Αλεξίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Φωτεινή Βελεσιώτου, Ελένη Βιτάλη, Σοφία Βόσσου, Πέτρος Γαϊτάνος, Γιώτα Γιάννα, Φωτεινή Δάρρα, Στέλιος Διονυσίου, Ερωφίλη, Χαρούλα Λαμπράκη, Δημήτρης Κοντογιάννης, Μανώλης Μητσιάς, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Λιζέττα Νικολάου, Θάνος Ολύμπιος, Σοφία Παπάζογλου, Γιώργος Σαρρής, Μπάμπης Στόκας, Μπάμπης Τσέρτος, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Λάκης Χαλκιάς, Ραλλία Χρηστίδου, καθώς και οι συνθέτες Μίμης Πλέσσας και Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Σχεδία live
Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, 30 Μαΐου
Η καθιερωμένη ετήσια συναυλία του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» έρχεται στις 30 Μαΐου και στη σκηνή της Τεχνόπολης ανεβαίνουν ο Πάνος Μουζουράκης, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Κώστας Παρίσης, τα Υπόγεια Ρεύματα, η Μαριέττα Φαφούτη, οι Χειμερινοί Κολυμβητές, οι Encardia, οι Gadgo Dillo, οι Batala και ο Joey. Όλοι μαζί σε μία συναυλία αλληλεγγύης με συμβολικό εισιτήριo 6 ευρώ από ένα περιοδικό, που έχει συμβάλλει καθοριστικά στην απασχόληση ανθρώπων που τα έχασαν όλα από τη μια μέρα στην άλλη.

Θάνος Μικρούτσικος – Μίλτος Πασχαλίδης
Θέατρο Πέτρας, 3 Ιουνίου
Δύο άνθρωποι που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ελληνικό έντεχνο τραγούδι. Δύο άνθρωποι που είναι ωραίο να τους βλέπεις μαζί στη σκηνή. «Είναι ο αγαπημένος μου» παραδέχεται ο Θάνος Μικρούτσικος για τον Μίλτο Πασχαλίδη. «Είναι Δάσκαλος και ο μεγάλος μου αδελφός» ανταποδίδει για τον Θάνο Μικρούτσικο ο Μίλτος. Κάπως έτσι θα περιοδεύσουν φέτος το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα με τραγούδια που «περπάτησαν» μαζί τους τρεις γενιές. Η αρχή γίνεται με μια μεγάλη συναυλία στο θέατρο Πέτρας.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Θέατρο Βράχων, 6 Ιουνίου
Με έναν νέο δίσκο στις αποσκευές του με τίτλο «5 Χειμώνες, 6 Καλοκαίρια» που περιλαμβάνει live ηχογραφήσεις παλαιότερων συναυλιών του, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έρχεται στο θέατρο Βράχων για να αποζημιώσει τους φίλους του μετά το χειμερινό διάλειμμα. Μαζί του η Ματούλα Ζαμάνη.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Γιάννης Ζουγανέλης
Θέατρο Πέτρας, 8 Ιουνίου
Με σύνθημα «Άντε να λύσουμε να ξεκινήσουμε και τους βαρέθηκα δεν τους μπορώ!» ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου συναντά τον Γιάννη Ζουγανέλη και μαζί ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα τραγουδώντας μαζί όσα αγαπήσαμε και όσα μας έκαναν να σταθούμε όρθιοι. Δύο καλλιτέχνες που δεν χρειάζονται συστάσεις. Μία σειρά από συναυλίες, που σίγουρα θα μας βγάλουν από τη μιζέρια μας. Το ταξίδι ξεκινά στις 8 Ιουνίου στο θέατρο Πέτρας.

Σωκράτης Μάλαμας – Αλκίνοος Ιωαννίδης – Λεωνίδας Μπαλάφας
Πλατεία Νερού (Φάληρο), 10 Ιουνίου
Τα τρία ονόματα αρκούν για να σε πείσουν να είσαι εκεί την Παρασκευή 10 Ιουνίου. Δύο από τους σημαντικότερους –αν όχι οι σημαντικότεροι– τραγουδοποιούς της γενιάς του ’90 ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον νεότερο Λεωνίδα Μπαλάφα σε μια βραδιά γεμάτη συγκινήσεις και αγαπημένα τραγούδια.

Γιάννης Χαρούλης
Θέατρο Πέτρας, 13 και 14 Ιουνίου
Στο άκουσμα του ονόματός του ο κόσμος παραληρεί. Με τις ρίζες του στην κρητική μουσική και παράδοση ο Γιάννης Χαρούλης έχει έναν μοναδικό τρόπο να ξεσηκώνει, να συγκινεί, να σε ψηλώνει λίγο πιο πολύ… Μετά από έναν χειμώνα απουσίας από τα μουσικά δρώμενα ο Γιάννης Χαρούλης επιστρέφει για να μας ταξιδέψει σε άλλους τόπους και άλλες εποχές. Μία μεγάλη περιοδεία και δύο μεγάλες συναυλίες στις 13 και 14 Ιουνίου στο θέατρο Πέτρας.

Γιάννης Αγγελάκας, Villagers of Ioannina City, Παύλος Παυλίδης & the B-Movies, Thee Holy Strangers, Sleepin Pillow και Βαγγέλης Μαρκαντώνης
Πλατεία Νερού (Φάληρο), 16 Ιουνίου
Tο παλιό και το νέο αίμα της ελληνικής rock σκηνής σε μια συναυλιακή συνάντηση που όμοιά της δεν έχετε ξαναδεί! Ένα εκρηκτικό line-up. Τα λόγια είναι περιττά.

Σταύρος Ξαρχάκος - Όλοι μαζί μπορούμε!
Καλλιμάρμαρο Στάδιο, 16 Ιουνίου
Ο Σταύρος Ξαρχάκος μας χαρίζει τα συναρπαστικά τραγούδια του σε μία μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων για τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης διευθύνει τη 10μελή ορχήστρα, ενώ μία σειρά από τεράστια ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας είναι εκεί να τον τιμήσουν με την παρουσία τους. Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Βιτάλη, Μανώλης Μητσιάς, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Μίλτος Πασχαλίδης και Ηρώ Σαϊα. Συμβολικό το εισιτήριο στα 5 ευρώ και απαραίτητη η προσκόμιση τροφίμων που δεν χαλάνε (κονσέρβες, μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη, αλεύρι κ.τ.λ.)

Ελευθερία Αρβανιτάκη
Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, 26 Ιουνίου
Μία ξεχωριστή συναυλία από την αειθαλή Ελευθερία Αρβανιτάκη. Ένα ταξίδι στον λυρικό κόσμο της μελοποιημένη ποίησης με επιλογές από το ρεπερτόριό της. Από την αρχή της καριέρας της έχει αποδώσει με μοναδικό τρόπο ποίηση Σαπφούς, Μαρίας Πολυδούρη, Κώστα Καρυωτάκη, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Γιάννη Ιωάννου, Οδυσσέα Ελύτη, Διονύση Καψάλη, Μιχάλη Γκανά, αλλά και δίστιχα της δημοτικής παράδοσης, σε συνεργασία με σπουδαίους συνθέτες όπως οι Νίκος Μαμαγκάκης, Νίκος Ξυδάκης, Μανώλης Πάππος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ara Dinkjian, Χρήστος Νικολόπουλος. Αυτά τα διαμάντια θα μας τραγουδήσει η Ελευθερία στις 26 Ιουνίου. Από τις συναυλίες που δεν χάνονται.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Βεάκειο, 28 και 29 Ιουνίου
Σε ένα «Παιχνίδι με τον χρόνο» μας προσκαλεί η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Η sold out μουσική παράσταση που παρουσίασε τον χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής επιστρέφει για δύο ακόμα συναυλίες. Μαζί της ο Γιώργος Καραδήμος και η ορχήστρα νυχτών εγχόρδων MandolinARTE. Ένα σεργιάνι στα μουσικά μονοπάτια που σμίγουν το χθες με το σήμερα.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας – Γιάννης Κότσιρας
Βεάκειο, 1η Ιουλίου
Με ένα best off από την «Παραγγελιά» τους, που παρουσίασαν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο τον χειμώνα, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας περιοδεύουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Τραγούδια καινούρια και παλιά, τραγούδια–σταθμοί και τραγούδια–παραγγελιές από δύο καλλιτέχνες που δεν χρειάζονται συστάσεις.

Imam Baildi
Θέατρο Πέτρας, 5 Ιουλίου
«Καλοκαίρι ξανά» και οι Imam Baildi ξαναβγαίνουν στους δρόμους τραγουδώντας και χορεύοντας. Εκρηκτική διάθεση, τραγούδια που αγαπάμε, νέες ιδέες και εκπλήξεις. Ένα καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι που ξεκινάει στις 5 Ιουλίου στο θέατρο Πέτρας.

Φίλιππος Πλιάτσικας
Θέατρο Πέτρας, 6 Ιουλίου
Μία συναυλία-αναδρομή από το 1987 που φτιάχτηκε η μπάντα των Πύξ Λαξ μέχρι σήμερα. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας καλεί στη σκηνή τους φίλους του Γιάννη Ζουγανέλη, Λάκη Παπαδόπουλο και Μίλτο Πασχαλίδη και μαζί μας κάνουν βόλτα στο… «Ροκ της Δυτικής Όχθης».

Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώτα Νέγκα
Θέατρο Πέτρας, 11 Ιουλίου
Η παρέα τους έβαλε φωτιά στη σκηνή του Passport – Κεραμεικός τον περασμένο χειμώνα. Οι τρεις σπουδαίες ερμηνεύτριες και αγαπημένες φίλες μας δίνουν κι ένα καλοκαιρινό ραντεβού στις 11 Ιουλίου στο θέατρο Πέτρας για να μας παρουσιάσουν το λαϊκό τραγούδι στα καλύτερα του. «Κάθε μας παράσταση θέλουμε να είναι μια γιορτή»! Αυτό μας υποσχέθηκαν με μια φωνή και αυτό συνεχίζουν να κάνουν.

Μαρινέλλα, Αντώνης Ρέμος, Χρήστος Νικολόπουλος
Κατράκειο, 13 Ιουλίου
«Όσο υπάρχεις θα υπάρχω» τραγουδούν η Μαρινέλλα και ο Αντώνης Ρέμος και ο Χρήστος Νικολόπουλος τους συνοδεύει δεξιοτεχνικά με το μπουζούκι του. Σ' αυτή τη μουσική ξενάγηση, τον κύριο λόγο έχουν τα δικά τους τραγούδια. Κι εδώ που τα λέμε όταν μιλάμε για τη Μαρινέλλα, τον Νικολόπουλο και τον Ρέμο δεν χρειαζόμαστε και τραγούδια άλλων. Η συναυλία τους θα επαναληφθεί και στις 12 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Πέτρας.

Νατάσσα Μποφίλιου
Θέατρο Πέτρας, 9 Σεπτεμβρίου
Μετά από μία μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με την ολοκαίνουρια «Βαβέλ» της η Νατάσσα Μποφίλιου θα ολοκληρώσει το συναυλιακό της καλοκαίρι στην Αθήνα, στις 9 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Πέτρας. Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος επιμελείται το πρόγραμμα, ο Θέμης Καραμουρατίδης ενορχηστρώνει και τη συνοδεύει στο πιάνο.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης