Μια εκδρομή στον Μύτικα

Μια εκδρομή στον Μύτικα

Λίγο έξω από το κέντρο της Χαλκίδας βρίσκεται το οινοποιείο του Κτήματος Αβαντίς, που συμμετέχει στην εκδήλωση Ανοιχτές Πόρτες το ερχόμενο σαββατοκύριακο

Μια εκδρομή στον Μύτικα

Λίγο έξω από το κέντρο της Χαλκίδας βρίσκεται το οινοποιείο του Κτήματος Αβαντίς, που συμμετέχει στην εκδήλωση Ανοιχτές Πόρτες το ερχόμενο σαββατοκύριακο


Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, οι Έλληνες οινοπαραγωγοί περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις! Πρόκειται για τη μεγάλη εορταστική εκδήλωση των οινοποιείων, Ανοιχτές Πόρτες, των Δρόμων του Κρασιού, η οποία έχει καθιερωθεί στη χώρα μας, με στόχο το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει σε αυτή να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί, που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στον χώρο παραγωγής του.

Προγραμματίστε από τώρα το σαββατοκύριακό σας και επισκεφτείτε όσα περισσότερα οινοποιεία μπορείτε, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε, μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και δοκιμάστε εξαιρετικά επώνυμα ελληνικά κρασιά.

Μια πρόταση που συνδυάζει για τους Αθηναίους μια μικρή εκδρομή (σε χρόνο μικρότερο της μιας ώρας) με τη συμμετοχή στις Ανοιχτές Πόρτες είναι εκείνη του Κτήματος Αβαντίς (βρίσκεται στον Μύτικα, λίγα λεπτά της ώρας από το κέντρο της Χαλκίδας). «Aνοίγουμε τις πόρτες του οινοποιείου μας και σας προσκαλούμε να γιορτάσετε και εσείς μαζί μας για να ζήσετε την απόλυτη οινοτουριστική εμπειρία», λέει η Λένγκα Γρηγοριάδου, ψυχή του Κτήματος μαζί με τον Απόστολο Μούντριχα, τον σύζυγο της, με τον οποίο μοιράζεται την αγάπη για το κρασί, αλλά και την επιχειρηματικότητα.

Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων γευστική δοκιμή όλων των κρασιών Αβαντίς, ξενάγηση στην κάβα με τα βαρέλια, περιήγηση στον αμπελώνα, γνωριμία με τη σειρά προϊόντων Lenga Grape Spa (το αγαπημένο παιδί της Λένγκας), άφθονα κοκτέιλς με τον Mελίτη Mojito, αλλά και προνομιακές τιμές στην αγορά κρασιών και καλλυντικών, όπως και εδικά σεμινάρια για τους μυημένους. Και τις δύο ημέρες υπάρχει πρόβλεψη για να περάσουν καλά και οι μικροί φίλοι και επισκέπτες του Κτήματος. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο στις 12:30 θα παρουσιαστεί ο «Κρυμμένος Θησαυρός στο αμπέλι» για παιδιά άνω των 4 ετών, με τη διακριτική παρουσία των γονιών, ενώ την Κυριακή στις 12:30 η Κάρμεν Ρουγγέρη σε ρόλο αφηγήτριας θα μιλήσει για την ιστορία που κρύβει ο «Κουρέας της Σεβίλλης».

Φέτος στο χώρο του Κτήματος θα βρεθούν εθελοντές της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας (στον χώρο του Οινοποιείου, 11π.μ-5μ.μ) για όλους όσοι θα είχαν την δύναμη και τη διάθεση να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας για τις άπορες οικογένειες της Χαλκίδας.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για οδηγίες πρόσβασης στο χώρο: επισκεφτείτε το http://www.avantisestate.gr
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης