Όλοι μαζί για το Τέχνης

Όλοι μαζί για το Τέχνης

Η δράση «Στηρίζουμε το Θέατρο Τέχνης» της πλατφόρμας act4Greece της Εθνικής Τράπεζας ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Όλοι μαζί για το Τέχνης

Η δράση «Στηρίζουμε το Θέατρο Τέχνης» της πλατφόρμας act4Greece της Εθνικής Τράπεζας ολοκληρώθηκε με επιτυχία


Μόλις ενάμισης μήνας χρειάστηκε για να συγκεντρωθεί το ποσό των 108.176 ευρώ για να εκσυγχρονιστούν οι δύο σκηνές του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Μέσα από την καινοτόμο πρωτοβουλία “act4Greece” της Εθνικής Τράπεζας υλοποιήθηκε μια μεγάλη εκστρατεία στήριξης του ιστορικού θεάτρου, με το Ίδρυμα Ωνάση, στρατηγικό εταίρο της πλατφόρμας, να συνδράμει προσφέροντας το μισό του συνολικού ποσού. Ο τελικός στόχος όμως δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τη στήριξη των απλών θεατών και των ανθρώπων του πολιτισμού που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Την επιτυχία της προσπάθειας εξήρε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και Πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικής του act4Greece, κα Λούκα Κατσέλη: «Είναι μεγάλη ικανοποίηση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη δράση crowdfunding του act4Greece! Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν συγκέντρωσε 108.176 ευρώ μέσα σε ενάμιση μήνα, στο μισό χρονικό διάστημα δηλαδή από την προγραμματισμένη ημερομηνία, και θα μπορέσει πλέον να επισκευάσει τις δύο θεατρικές του σκηνές που τόσο έχει ανάγκη. Η επιτυχία αυτή δείχνει ότι η δύναμη των πολλών μπορεί να κάνει πράξη δράσεις που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και οικονομία. Αποδεικνύει ότι η ενεργός συμμετοχή των πολλών σε έναν κοινό σκοπό φέρνει αποτέλεσμα».

Την ικανοποίηση του για την πολύ θετική εξέλιξη εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Δρ. Αντώνης Παπαδημητρίου, ο οποίος επισημαίνει: «Νιώθουμε ικανοποίηση, γιατί ο κόσμος αγκάλιασε το όραμά μας, αλλά και γιατί το Θέατρο Τέχνης θα συνεχίσει απρόσκοπτα να δημιουργεί και να προσφέρει στον ελληνικό πολιτισμό στα επόμενα χρόνια. Αποδείχτηκε και εμπράκτως αυτό που γνωρίζαμε εξαρχής, ότι δηλαδή η σύμπλευση με το act4Greece ήταν μια σωστή απόφαση, που μπορεί να συσπειρώσει δυνάμεις και να συμβάλλει στην καλλιέργεια μιας διαφορετικής κουλτούρας στην κοινωφέλεια. Συγχαρητήρια σε όλους λοιπόν - γιατί ο πολιτισμός μάς χρειάζεται όλους».

Από την πλευρά της η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης, κα Μαριάννα Κάλμπαρη, ευχαριστώντας τον κόσμο για τη μεγάλη ανταπόκριση δήλωσε πως «”Μόνος του ο καθένας μας είναι ανήμπορος. Μαζί, ίσως κάτι μπορέσουμε να κάνουμε”, είχε πει ο Κάρολος Κουν. Και να που μαζί, κάτι -πολύ σημαντικό για το Θέατρο Τέχνης αλλά και για όλη την κοινωνία- καταφέραμε να κάνουμε. Γιατί καταφέραμε όχι μόνο να συγκεντρώσουμε ανέλπιστα γρήγορα ένα χρηματικό ποσό που θα καλύψει ζωτικές ανάγκες του Θεάτρου Τέχνης. Καταφέραμε πάνω απ’ όλα “να συνδεθούμε, να συγκινηθούμε, ν’ αγγίξουμε ο ένας τον άλλον”. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για όλους μας».
Κλείσιμο
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης