Ποίηση και μουσική με τον Κώστα Μακεδόνα

Ποίηση και μουσική με τον Κώστα Μακεδόνα

Σε τέσσερα βράδια μελοποιημένης ποίησης μας προσκαλεί ο Κώστας Μακεδόνας από τη Δευτέρα, 9 Μαΐου, και κάθε Δευτέρα μέχρι το τέλος του μήνα στο Ρυθμό Stage

Ποίηση και μουσική με τον Κώστα Μακεδόνα

Σε τέσσερα βράδια μελοποιημένης ποίησης μας προσκαλεί ο Κώστας Μακεδόνας από τη Δευτέρα, 9 Μαΐου, και κάθε Δευτέρα μέχρι το τέλος του μήνα στο Ρυθμό Stage

Κλείσιμο


Μία μουσική βόλτα με λόγο ακριβό… Από το «Άξιον εστί» του Ελύτη και την «Άρνηση» του Σεφέρη μέχρι τον «Σταυρό του Νότου» του Καββαδία και τον «Επιτάφιο» του Ρίτσου και από την «Αθανασία» του Γκάτσου και το «Βρέχει στη φτωχογειτονιά» του Λειβαδίτη στη «Θητεία» του Μάνου Ελευθερίου. Λόγια ποιητών, που χάραξαν στις καρδιές μας, μελοποιημένα από τον Θεοδωράκη, τον Χατζιδάκι, τον Μαρκόπουλο, τον Μικρούτσικο, τον Σπανό, τον Παπαδημητρίου κι άλλους πολύ σημαντικούς συνθέτες.

Ένας από τους πιο ταλαντούχους ερμηνευτές της γενιάς του διαλέγει προσεκτικά εκείνα τα σπουδαία ποιήματα που έγιναν τραγούδια που μας σφράγισαν και μας τα παρουσιάζει με τη μοναδική του φωνή σε τέσσερις βραδιές με ξεχωριστούς καλεσμένους. Οκτώ ταλαντούχοι φίλοι του Κώστα Μακεδόνα, ηθοποιοί και τραγουδιστές, συμμετέχουν φιλικά σε αυτές τις τέσσερις συναυλίες δίνοντας το δικό τους στίγμα στη βραδιά.


Τη Δευτέρα 9 Μαΐου ο Κώστας Μακεδόνας καλεί στη σκηνή τη σταθερά μαγευτική Γιώτα Νέγκα και τον ηθοποιό Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη. Στις 16 Μαΐου τη σκυτάλη παίρνει ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Ζωή Παπαδοπούλου. Στις 23 Μαΐου η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Κώστας Θωμαϊδης ανεβάζουν ψηλά τον τραγουδιστικό πήχη, ενώ τη τελευταία Δευτέρα, 30 Μαΐου, δύο νεότεροι, αλλά εξαιρετικά ταλαντούχοι, ερμηνευτές, η Χριστίνα Μαξούρη και ο Γιώργος Χατζής πλαισιώνουν τον Κώστα Μακεδόνα.

Κι όλα αυτά σε μία από τις πιο όμορφες μουσικές σκηνές του Λεκανοπεδίου, στο Ρυθμός Stage στην Ηλιούπολη. Αφήστε την ποίηση και τη μουσική να σας ταξιδέψει στα μεγάλα και τα υψηλά. Ο Κώστας Μακεδόνας μοιάζει ιδανικός για να ακουστούν αυτά τα τραγούδια με τον σεβασμό που τους αρμόζει.


{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης