Ο Avlonitis, ο Xatzhlove και το Bank Bot

Ο Avlonitis, ο Xatzhlove και το Bank Bot

Οι πρώτοι νικητές του διαγωνισμού NBG i-bank #fintech crowdhackathon που ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ στην Τεχνόπολη

Ο Avlonitis, ο Xatzhlove και το Bank Bot

Οι πρώτοι νικητές του διαγωνισμού NBG i-bank #fintech crowdhackathon που ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ στην Τεχνόπολη


Ο Σπύρος και ο Γιάννος δεν είναι καν 20 χρονών – δευτεροετείς στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι δύο φίλοι και συμφοιτητές –χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι της γενιάς του facebook– είναι οι μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού NBG i-bank #fintech crowdhackathon. Το κέρδος τους όμως δεν είναι μόνο το χρηματικό βραβείο των 1.500 ευρώ από τη νίκη τους στο πρώτο hackathon που έγινε στην Ελλάδα με θέμα τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, καθώς θα τους δοθεί και η δυνατότητα να δουλέψουν με την Εθνική Τράπεζα και τα στελέχη της.

Ας πάμε όμως από την αρχή. Ο Σπύρος Αυλωνίτης (Spyros Avlonitis) και ο Γιάννος Χατζηαγάπης (Giannos Xatzhlove) αποτελούν την ομάδα Bankship που «κέρδισε» την πρώτη θέση στο NBG i-bank #fintech crowdhackathon -που διοργανώθηκε από την Crowdpolicy με την ενεργητική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας- με την εφαρμογή που φέρει την επωνυμία Bank Bot. Πρόκειται για μια έξυπνη εφαρμογή αυτοματοποιημένης εξυπηρέτησης πελατών μέσω του Facebook Messenger. Οι δύο συμφοιτητές κερδίζουν 1.500 ευρώ σε μετρητά από την Εθνική Τράπεζα, συμβόλαιο για παροχή υπηρεσιών στην Εθνική Τράπεζα αξίας 10.000 ευρώ, συμβουλευτικές υπηρεσίες από την Planet αξίας 2.500 ευρώ κ.α. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως αυτός ήταν και ο πρώτος διαγωνισμός που παίρνουν μέρος οι δυο τους!

Hackathon - Απολογισμός



Στο NBG i-bank #fintech crowdhackathon που έγινε το Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις του INNOVATHENS στη Τεχνόπολη στο Γκάζι διαγωνίστηκαν συνολικά 16 ομάδες καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, υπηρεσιών και προϊόντων στη περιοχή των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, όπως chatbots, e-wallets, εντοπισμός κακόβουλων συναλλαγών, συμβόλαια με βάση το blockchain, λειτουργίες crowdfunding, συναλλαγές με κινητά μέσω QR codes, social banking, υποστήριξη κοινοτήτων με ειδικές ανάγκες κοκ.

Οι άλλοι νικητές (3 ομάδες για τις 2 επόμενες θέσεις καθώς είχαμε δύο ομάδες να ισοβαθμούν στην τρίτη θέση) ήταν οι εξής: - Τη δεύτερη θέση κέρδισε το RSK-Mind της ομάδας RSK Project. Είναι μια υπηρεσία εντοπισμού κακόβουλων συναλλαγών η οποία χρησιμοποιεί έξυπνη διαχείριση μεγάλων δεδομένων και υπολογιστικής εκμάθησης. H ομάδα κέρδισε 1.000 ευρώ σε μετρητά από την Εθνική Τράπεζα, συμβόλαιο για παροχή υπηρεσιών στην Εθνική Τράπεζα αξίας 5.000 ευρώ και συμβουλευτικές υπηρεσίες από την Planet αξίας 2.500 ευρώ.

Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι ομάδες της Elorus με το SynenosiS και Code Burrows με το Smart Pay. Κερδίζουν 500 ευρώ η καθεμία από την Εθνική Τράπεζα.

{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης