Ο Τιμ Μπάρτον και… τα ασυνήθιστα παιδιά

Ο Τιμ Μπάρτον και… τα ασυνήθιστα παιδιά

Η νέα ταινία του Τιμ Μπάρτον «Μις Πέρεγκριν – Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά», που θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα, μας συστήνει έναν ολότελα διαφορετικό κόσμο

Ο Τιμ Μπάρτον και… τα ασυνήθιστα παιδιά
«Είμαστε αυτό που λένε στην καθομιλουμένη “ασυνήθιστοι”», λέει η Εύα Γκριν ως Μις Πέρεγκριν στον νεαρό κεντρικό ήρωα της νέας ταινίας του Τιμ Μπάρτον. Και όντως είναι… «Όταν με προσέγγισαν αρχικά για να σκηνοθετήσω το “Μις Πέρεγκριν – Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά”, μου έδωσαν μια σύνοψη του μυθιστορήματος με όλες τις φωτογραφίες που είχε το βιβλίο.

»Με ρούφηξαν και με στοίχειωσαν αυτόματα οι μυστηριώδεις εικόνες της ιστορίας που έγραψε ο Ράνσομ Ριγκς και ήξερα από την πρώτη στιγμή πως θέλω πολύ να διηγηθώ κι εγώ την ιστορία αυτών των παιδιών. Ένα κορίτσι, πιο ελαφρύ κι από τον άνεμο, ένα αγόρι στο στομάχι του οποίου κατοικούν μέλισσες, μια γυναίκα που μεταλλάχθηκε σε πτηνό – ήταν ξεκάθαρα ένας κόσμος τον οποίο ήθελα να εξερευνήσω. Έτσι, έκανα μια ταινία για όλους αυτούς», εξηγεί ο Τιμ Μπάρτον.

Κλείσιμο


Κάπως έτσι το ομώνυμο παγκόσμιο best seller του Ράνσομ Ριγκς μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από έναν μετρ του κινηματογράφου του φανταστικού. «Θα ήταν τιμή μου ακόμη κι αν μια ιστορία μου ενέπνεε τον Τιμ Μπάρτον να κάνει απλώς μια ζωγραφιά σε χαρτοπετσέτα. Το να στέκομαι σε απόσταση αναπνοής και να τον παρακολουθώ να βάζει όλο του το είναι στην ταινία που εμπνεύστηκε από το βιβλίο μου, είναι μια από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες της ζωής μου. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος ούτε αν είχα ηλεκτρόδια στα δάχτυλα των ποδιών μου!», σχολιάζει ο Ριγκς για τη συνεργασία του με τον Μπάρτον.



Ετοιμαστείτε να ακολουθήσετε τον έφηβο Τζέικ σε ένα ταξίδι σε έναν μαγικό, άγνωστο κόσμο. Όλα ξεκινούν όταν ο πολυαγαπημένος παππούς του Τζέικ του αφήνει στοιχεία για ένα μυστήριο που διατρέχει διαφορετικούς κόσμους και εποχές. Μια βουτιά στη θάλασσα αρκεί για να ξεκινήσει το ταξίδι του Τζέικ σε ένα μέρος που κατοικούν… ασυνήθιστα παιδιά. Παιδιά με ειδικές δυνάμεις και ξεχωριστές ικανότητες, που εξαιτίας της διαφορετικότητας τους έχουν απομονωθεί σε ένα μέρος, όπου θα είναι ασφαλείς.

Είναι όμως; Ή μήπως οι εχθροί τους είναι ακόμα πιο τρομακτικοί; Μήπως τελικά ο Τζέικ δεν βρέθηκε τυχαία στον κόσμο τους και είναι το δικό του –άγνωστο στον ίδιο– μοναδικό χάρισμά του που μπορεί να τους σώσει; Θα το μάθουμε στις 29 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα κάνει η ταινία πρεμιέρα στους κινηματογράφους από την Odeon. Μέχρι τότε πάρτε μια γεύση από το εντυπωσιακό trailer…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης