Ένα μη αμφιλεγόμενο... οφσάιντ

Ένα μη αμφιλεγόμενο... οφσάιντ

Ένα έργο για την οικονομική κρίση και κυρίως για την οικογένεια και τους δικούς της εσωτερικούς κανόνες

Ένα μη αμφιλεγόμενο... οφσάιντ
Την ώρα που οι αιώνιοι αντίπαλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου προσπαθούσαν να πετύχουν γκολ στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ο Ρίκυ έδινε τον δικό του αγώνα σε ένα δωμάτιο στο Μεταξουργείο. Ο μετανάστης από τη Λατινική Αμερική έχει αποφασίσει να κάνει ότι μπορεί για να καταφέρει ο γιος του να πετύχει το όνειρό του και να γίνει κάποτε αστέρι του ποδοσφαίρου. Ο μικρός που ζει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον μπαμπά του λατρεύει τη μπάλα και το μόνο που σκέφτεται είναι ότι μια μέρα θα υπογράψει συμβόλαιο με ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κλάμπ.


Κλείσιμο
Δείτε πλάνα της παράστασης στο 01:08.

Ο Ρίκυ και η ιστορία του θα μπορούσε να είναι εκατό τις εκατό αληθινή. Ένα μετανάστης που φροντίζει έναν ηλικιωμένο στην Ελλάδα και στέλνει τα λεφτά στην οικογένεια του στη Λατινική Αμερική. Μια αστική οικογένεια στην Ελλάδα, αυτή του παππού Ζουζέπ που πρέπει να διαχειριστεί την οικονομική κρίση και κυρίως τη μείωση αποδοχών που υφίσταται ξαφνικά ο μπαμπάς, Πολ. Η ιστορία και οι ήρωές της όμως ανήκουν στον Serfi Belbel και στο τελευταίο έργο του «Οφσάιντ» που παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία στο Από Μηχανής Θέατρο έως τις 26 Απριλίου.







Ένα έργο για την οικονομική κρίση αλλά κυρίως για την οικογένεια και τους δικούς της εσωτερικούς κανόνες. Γιατί όπως ο Ρίκυ βάζει πάνω από όλα τα όνειρα του παιδιού, έτσι και η οικογένεια του Ζουζέπ πρέπει να βρει ένα τρόπο να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στην κόρη τους Λίζα, η οποία θέλει να σπουδάσει στις ΗΠΑ. Η οικονομική κρίση δυσκολεύει την κατάσταση και ενώ η οικογένεια αρνείται να αποχωριστεί την πολυτέλεια στην οποία ζει, η μόνη λύση για να εξοικονομηθούν τα χρήματα είναι βγει από τη μέση ο παππούς!







Μια μαύρη κωμωδία που εξωθεί τους ήρωες της στα άκρα και κάνει τη δολοφονία του παππού να μοιάζει σωτήρια λύση. Ο Φαίδων Καστρής καθισμένος σε ένα αναπηρικό καροτσάκι κάνει μια εξαιρετική ερμηνεία αλλά και οι νεότεροι Άννα Κουτσαφτίκη, Κώστας Ανταλόπουλος, Γιάννης Καπελέρης και Ελένη Στεργίου φτιάχνουν μια οικογένεια που παίζει στα όρια αλλά με βασικό άξονα το χιούμορ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης