Τρία μυγάκια… αστροναύτες

Τρία μυγάκια… αστροναύτες

Η νέα ψηφιακή παράσταση του Πλανητάριου μας προσκαλεί για «Μία βόλτα στο φεγγάρι»

Τρία μυγάκια… αστροναύτες
Ο Νατ, ο Άι-Κιου και ο Σκούτερ: αυτά είναι τα ονόματα στα οποία ακούνε τρία νεαρά μυγάκια που τρυπώνουν στα σύνεργα των αστροναυτών της NASA και ταξιδεύουν μέχρι το φεγγάρι. Κι όλα αυτά το 1969, τότε που το Απόλλων 11 έγραφε ιστορία ως η πρώτη διαστημική επανδρωμένη αποστολή που έφτανε στη Σελήνη.

Η νέα ψηφιακή παράσταση του Πλανητάριου του Ιδρύματος Ευγενίδου έχει τίτλο «Μια βόλτα στο φεγγάρι» και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 8 Μαρτίου με δύο προβολές στις 6:30 μ.μ. και στις 7:30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο. Από τις 10 Μαρτίου θα ενταχθεί κανονικά στο πρόγραμμα των προβολών του Πλανητάριου. Κάπως έτσι οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές (η ψηφιακή παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας πέντε ετών και άνω) θα έχουν την ευκαιρία να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να ταξιδέψουν με τον πιο ευχάριστο τρόπο στο φεγγάρι παρέα με τα τρία μυγάκια και τους διάσημους αστροναύτες: Νιλ Άρμστρονγκ, Μπαζ Όλντριν και Μάικλ Κόλινς.

Ήταν 16 Ιουλίου του 1969 όταν η αποστολή Απόλλων 11 απογειωνόταν από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι. Τρεις μέρες μετά, το διαστημόπλοιο έφτανε στη Σελήνη. Και λίγες ώρες αργότερα σχεδόν 700 εκατομμύρια τηλεθεατές έβλεπαν σε απευθείας σύνδεση τον Νιλ Αρμστρονγκ να πατάει στη Σελήνη λέγοντας την περίφημη φράση: «Ένα μικρό βήμα για έναν άνθρωπο, ένα γιγάντιο βήμα για την ανθρωπότητα».

Κλείσιμο
Μέσα από το «Μια βόλτα στο φεγγάρι» θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε μυστικά και λεπτομέρειες γι’ αυτή την αποστολή, τα οποία έρχονται στο φως χάρη στα δαιμόνια μυγάκια–αστροναύτες. Μία μοναδική ευκαιρία να μάθουμε και να ψυχαγωγηθούμε. Κι αμέσως μετά οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μέσα στα πλάνα της παράστασης χάρη στο εργαστήριο τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης