Ένας μάγος του νέυ

Ένας μάγος του νέυ

Μία μουσική παράσταση από τον Χάρη Λαμπράκη και το κουαρτέτο του με παραδοσιακούς και τζαζ ήχους

Ένας μάγος του νέυ
Ο Χάρης Λαμπράκης είναι ένας πολύ ιδιαίτερος μουσικός. Μπορεί κανείς να τον συναντήσει σε διαφορετικούς χώρους, είτε να παίζει μουσική με το δικό του κουαρτέτο, είτε να συμμετέχει σε σχήματα συναδέλφων του, είτε να διδάσκει. Αν κοιτάξει κανείς τα προγραμματισμένα του σχέδια για το 2016 θα βρει από live σε μικρούς χώρους μέχρι εκπαιδευτικά προγράμματα στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσ, αλλά και μεγαλύτερες συναυλίες με τη Σαββίνα Γιαννάτου και τους Primavera en Salonico. Όλα αυτά τα δένει η αγάπη του για την παραδοσιακή μουσική και φυσικά το ταλέντο του.

Η επόμενη ευκαιρία για να τον απολαύσετε τον Χάρη Λαμπράκη είναι αύριο, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων στην Κυψέλη. Εκεί μαζί με άλλους τρεις μουσικούς του κουαρτέτου του, τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη στα τύμπανα, τον Δημήτρη Θεοχάρη στο πιάνο και τον Δημήτρη Τσεκούρα στο κοντραμπάσο θα παρουσιάσουν τραγούδια από τους δύο δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει αλλά και μελωδίες από διαφορετικά είδη μουσικής.

Η παραδοσιακή μουσική ήταν πάντα πρώτη προτεραιότητά του αν και πάντα φλέρταρε με την τζαζ. Ο ίδιος αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με σπουδαίους δασκάλους στη μουσική και στη σύνθεση, σπούδασε στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας στο οποίο σήμερα διδάσκει. Μεγάλη του αγάπη αναδεικνύεται μεταξύ άλλων και το νέυ, ένα πνευστό μουσικό όργανο που μοιάζει λίγο με τη φλογέρα και χρησιμοποιείται στην περική, αραβική, ελληνική και τουρκική μουσική. Το 2006 ο μουσικός αποφασίζει να ιδρύσει το Χάρης Λαμπράκης Quartet, σχήμα που γρήγορα αγαπήθηκε από το αθηναϊκό κοινό.

Κλείσιμο
Αν και η σύνθεση του γκρουπ άλλαξε αρκετές φορές, έχουν ήδη ηχογραφήσει δύο δίσκους, το «Θέα» του 2010 και το «Μετέωρα» το 2011. Ο ήχος παραμένει κοντά στη modal τζαζ, την ελληνική παραδοσιακή μουσική αλλά και τις τροπικές μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου χωρίς να λείπουν και οι τζαζ αρμονίες της δεκαετίας του 1960 και οι αυτοσχεδιασμοί. Ιδιαίτερη στιγμή στην πορεία τους, η συμμετοχή τους στο 12ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ του Δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη όπου κέρδισαν το βραβείο κριτών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης