Τέχνη μέσα στην τέχνη

Τέχνη μέσα στην τέχνη

Η Ιωάννα Ράλλη εκθέτει τα δικά της όνειρα και σύμβολα στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Τέχνη μέσα στην τέχνη
Παράταση έως τις 27 Φεβρουαρίου πήρε η έκθεση «Όνειρα και Σύμβολα» της Ιωάννα Ράλλη που παρουσιάζεται στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Αυτή είναι η δεύτερη έκθεση της φωτογράφου που πραγματοποιεί στη γκαλερί του Κολωνακίου, με έργα που έχει κατασκευάσει εξ' ολοκλήρου η ίδια. Πρόκειται για εικαστικές φωτογραφικές, αποτυπώσεις καθημερινών πραγμάτων που μέσα από τον φακό της Ράλλη παίρνουν μια ιδιαίτερη διάσταση.



Η δημιουργός χρησιμοποίησε πολύ απλά υλικά όπως χαρτί, σύρμα, αλουμινόχαρτο και σπάγκο για να κατασκευάσει σκηνές της καθημερινότητας. Μικρά πλάσματα της φύσης, μικρά γλυπτά, κοινοί άνθρωποι που κινούνται στην πόλη. Ένα λεωφορείο, ένα αυτοκίνητο, ένας περαστικός. Στη συνέχεια τα μικρά έργα τέχνης τα έχει φωτίσει η ίδια με τεχνητό φως και τα έχει φωτογραφήσει με μια παλιά Hasselblad 6x6.

Κλείσιμο


Το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Ο κόσμος μας μέσα από τα μάτια της φωτογράφου και δεκάδες παιχνίδια με το φως και τη σκιά. Για να κατανοήσουμε απόλυτα την πρακτική της, η Ράλλη έχει τοποθετήσει στον χώρο της έκθεσης και δύο από τα γλυπτά που η ίδια έχει κατασκευάσει. Εκθέματα που μέσα από το πραγματικό φως αποκτούν τελείως διαφορετική μορφή από αυτή που έχουν στην αντίστοιχη φωτογραφία.



Η Ιωάννα Ράλλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 και σπούδασε στις Η.Π.Α. (Bsc & MFA). Έχει πραγματοποιήσει δέκα ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α.. Έργα τις βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, καθώς και σε μουσεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης