Τα μαντολίνα παίζουν με τον χρόνο

Τα μαντολίνα παίζουν με τον χρόνο

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Τα μαντολίνα παίζουν με τον χρόνο
Το Citylife παρακολουθεί την «Οικογένεια Άνταμς», ακούει Άλκηστις Πρωτοψάλτη, βλέπει τις «Ιδιοτροπίες της Μαριάννας», αγοράζει ποδήλατο από τη Velo Lab και τρώει στο Momo.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
όπως προβάλλεται από
Κλείσιμο
το κανάλι Novalifε της Nova!



Παιχνίδι με τον χρόνο

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα ανέβει και πάλι στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, αυτή τη φορά για να παρουσιάσει ένα συνολικό πρόγραμμα από όλη της την πορεία. Μια μουσική συνάντηση στην οποία η ίδια θα αναμετρηθεί με τον χρόνο και με τραγούδια που ερμήνευσε στα πρώτα της βήματα. Από τον Γιάννη Σπανό, τον Ηλία Ανδριόπουλο, τον Σταμάτη Κραουνάκη, τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Goran Bregovic, μέχρι τον Νίκο Αντύπα, τον Στέφανο Κορκολή και την Ευανθία Ρεμπούτσικα, η αγαπημένη καλλιτέχνις θα μας θυμίσει αξέχαστες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού. Μαζί της στη σκηνή θα βρίσκεται η ορχήστρα νυχτών εγχόρδων MandolinARTE και οι μουσικοί: Θωμάς Κοντογεώργης (πιάνο, ενορχηστρώσεις), Άγγελος Τζαμαριάς (τρομπόνι) και Αλέξης Κώστας (κρουστά).

Tip
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 11, 12, 13, 15 και 16 Φεβρουαρίου.

Οικογένεια Άνταμς

Η Μορτίσια και ο Γκόμεζ Άνταμς, ο θείος Φέστερ, τα περίεργα παιδιά και τα υπόλοιπα αλλόκοτα πλάσματα της οικογένειας Άνταμς έχουν εγκατασταθεί στην Αθήνα. Μην πανικοβάλεστε όμως, η δράση τους μέχρι στιγμής έχει περιοριστεί στη σκηνή του θεάτρου Βέμπο, όπου παρουσιάζεται το διάσημο μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Θέμις Μασέλλου. Οι ήρωες του καρτουνίστα Τσαρλς Άνταμς -που γοητεύουν μικρούς και μεγάλους από το 1938, οπότε και πρωτοεμφανίστηκαν- έγιναν τηλεοπτική σειρά, ταινία, videogame και μιούζικαλ. Στη σκηνή του Βέμπο, η μαύρη μουσική κωμωδία παρουσιάζεται από 27 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, τρία μικρά ταλαντούχα παιδιά και ζωντανή ορχήστρα.

Tip
Το θέατρο Βέμπο βρίσκεται Καρόλου 18, στην Πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο.

Momo

Στη συνεχώς ανερχόμενη Κολοκοτρώνη άνοιξε το μικρό αδερφάκι του Momo. Το μαγαζί που καθιέρωσε την ασιατική street food κουζίνα στα Νότια προάστια αποφάσισε να μυήσει και τους Αθηναίους που κινούνται στο κέντρο στις γεύσεις του. Στο Momo δεν θα βρείτε όμως μόνο σούσι, αλλά ιδιαίτερες συνταγές από την Ιαπωνία και τη ΝΑ Ασία, ορισμένες από τις οποίες είναι προσαρμοσμένες για το ελληνικό κοινό. Όλα αυτά σε έναν όμορφο casual χώρο που συνδέει την Αθήνα με τις υπαίθριες ασιατικές αγορές της Ασίας.

Tip
Το Momo είναι Κολοκοτρώνη 59 και Λιμπόνα στην Αθήνα.

Οι ιδιοτροπίες της Μαριάννας

Το πρώτο έργο του Γάλλου ρομαντικού ποιητή και συγγραφέα Αλφρέ Ντε Μυσσέ παρουσιάζεται στο Θέατρο Πόρτα, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και με τους Ξένια Καλογεροπούλου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Χρήστο Σαπουντζή, Γιώργο Παπαγεωργίου, Ντένη Μακρή, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο και Παντελή Βασιλόπουλο. Οι «Ιδιοτροπίες της Μαριάννας», που γράφτηκαν όταν ο συγγραφέας ήταν μόλις 22 ετών, καταγράφει με συγκίνηση και λεπτό χιούμορ τις περιπέτειες τριών ερωτικών τριγώνων. Μπορεί το κείμενο να μην αναγνωρίστηκε στην εποχή του αλλά η ισορροπία του ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα και η ποιητικότητα του το κατατάσσουν πια στα κλασικά.

Tip
Τη μετάφραση του έργου έχει κάνει η Ξένια Καλογεροπούλου.

Velo Lab

Ο Στάθης Στασινόπουλος, μετά από 15 χρόνια εμπειρίας στο αγωνιστικό ποδήλατο, αποφάσισε να δημιουργήσει τη Velo Lab. Μια ελληνική εταιρεία που σχεδιάζει και παράγει χειροποίητα ποδήλατα με καινοτόμο εργονομικό σχεδιασμό. Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του 2010 από το υπόγειο του σπιτιού του, όταν ο σχεδιαστής του Folding Project έβαλε στο χαρτί τα πρώτα σχέδια και έναν χρόνο αργότερα κατασκεύασε το πρώτο πρωτότυπο. Τον Αύγουστο του 2013 το Folding Project ήταν το πρώτο ελληνικό ποδήλατο που συμμετείχε στον παγκόσμιο διαγωνισμό σχεδίου IF Design Αwards στη Γερμανία, ενώ έναν μήνα αργότερα παρουσιάστηκε επίσημα στο Athens Bike Festival. Το 2014 το Folding Project ήταν φιναλίστ στα Ελληνικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας, ενώ συμμετείχε στη μεγαλύτερη έκθεση ποδηλάτου στον κόσμο, στη Eurobike.

Tip
Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις με ένα κλικ εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης